Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C.M. Brussels S.
1 3
29.08.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Raf Bylois

Lijnrechters:
Filip Vermeire - Michaël Gerard
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

R.A.F.C. alweer dubbel en dik bekocht
Eigen bericht - "Gewonnen tegen een formidabel goed 'elftal'", spotte Brussels-coach Dessy na afloop van een door scheidsrechter Raf Bylois sterk beïnvloede partij. "Dit is voetbal", vat alles samen wat de bedremmelde coach en spelers van rood-wit konden uitbrengen. Terechte boze reacties na twee rode kaarten en twee fantasierijke strafschoppen ten nadele van hun kleuren. De beelden van RAFC.tv zullen de beslissingen van de scheidsrechter ongetwijfeld in het juiste perspectief stellen. Coach Ratko Svilar begreep achteraf maar al te goed dat hij met reuzegrote selectiezorgen zit vanwege de te verwachten schorsingen van zijn spelers. De lichaamstaal van Darko Pivaljevic had zelfs geen woorden nodig om zijn grote ongenoegen duidelijk te maken.

De Bosuil was helemaal klaar voor de ontvangst van FC Brussels, met inbegrip van de herstelde tribune II. Antwerpcoach Ratko Svilar bevestigde het elftal dat een formidabele prestatie had neergezet in Lier, dus opnieuw bijzonder offensieve bedoelingen. Toch ging het dit keer heel lang, zeg maar een volledige eerste helft een aardig stuk minder vlotjes. R Antwerp Fc had dan wel de aftrap, maar liet zich al onmiddellijk de bal afhandig maken voor een vinnige tegenstoot van bezoeker FC Brussels. Vervolgens draaide de wedstrijd zichzelf bijna als vanzelf op slot. De roodwitte linies sloten door overhaasting niet perfect aan, al deed Geoffry Hairemans zijn stinkende best. De bezoekers profiteerden om wellustig, maar niet al te diepgaand te counteren. Manu Kenmogne zorgde voor het eerste gevaar, maar de kopbal ontbeerde kracht om doelman Werner te verontrusten. Enkele minuten later creëerde Tibor Tisza zichzelf in samenspel met Benjamin Lambot een dot van een kans.

Het veertigmeterschot streelde helaas de buitenkant van de linkerpaal. FC Brussels probeerde wat terug te doen, maar vond weinig opening in de solide roodwitte afweer. Er was de bezoekende buitenspelval om Kevin Oris af te houden. Ondertussen oefende Phiri zijn schot, Kevin Wauthy reageerde gepast. Tohoua kwam wel aardig opzetten, maar de afwerking leek nergens naar. De thuisaanhang raakte evenmin onder stoom tot Parker zijn pesterijen omzette in een regelrechte aanslag twee voeten vooruit op Bas Vervaeke. De al te lauwe reactie van scheidsrechter Bylois lokte fel protest uit bij captain Darko Pivaljevic die prompt weggestuurd werd. Ondanks de man-minder-situatie probeerde R Antwerp FC er nog wat van te maken, maar stuitte op het defensieve blok van de bezoekers. Weliswaar met enkele corners tot gevolg, maar geen beweging in de score. Rusten met 0-0.

Coach Ratko Svilar had met pionnen Manu Kenmogne en Geoffry Hairemans geschoven. FC Brussels kwam feller uit de kleedkamer gestoven. Al onmiddellijk een mogelijkheid tot scoren, maar ook in de rebound wilde de bal niet binnen. Vervolgens stak scheidsrechter Bylois een handje toe. Roel van Hemert won het duel netjes (in de zestien), maar de bal belandde desondanks op de stip. FCB stuurde het cadeau in handen van een uitstekende Kevin Wauthy. Roodwit reageerde en... scoorde. Matthias Trenson joeg de bal in de box, Manu Kenmogne kopte centraal door en Kevin Oris knikte zijn eerste roodwitte goal binnen. Goed zestig seconden later belandde de bal alweer op de stip. De ingreep van Thomas Phibel stevig, maar correct. Dit keer deed Le Postollec wel wat zijn ploegmaat Veselinovic nagelaten had. Nog een half uur te gaan en de bezoekers voerden de pressing op. Roel van Hemert moest de corner weggeven. Veselinovic kopte aan de eerste paal binnen.

Hij nam er de gele kaart vanwege onsportief juichen met plezier bij. Roodwit in de achtervolging en coach Ratko Svilar bracht met Zarko Jelicic bijkomende offensieve kracht en even later ook nog Audry Diansangu. FC Brussels zag het vanuit de versterkte afweer graag gebeuren. Manu Kenmogne bracht het stadion bijna aan het juichen, maar het schot rolde via het achternet tot tegen de nieuwe led-boarding. Kevin Wauthy trapte tot bij Kevin Oris die doorgaf tot bij Manu Kenmogne. Ondanks de duidelijk foutieve ingreep was het dit keer mooi doorspelen. Kevin Oris gaf Bylois daarvoor een open doekje en werd met onmiddellijke ingang weggestuurd. Toen waren ze nog met negen en kreeg de wedstrijd, op de score na, veel aanschijn van de editie van september 2008! En de intimidatie door de leiding was nog niet voorbij. Matthias Trenson, brutaal neergetrokken als hij was in de middencirkel, kreeg nog een hoop verwijten van scheidsrechter Bylois te horen ook!

Het publiek ging door de rode en kreeg in de allerlaatste minuten nog een sportieve oplawaai te verwerken. Phiri pakte af van Benjamin Lambot en prikte naast Kevin Wauthy binnen (1-3). De veelbelovende start werd daarmee gefnuikt. Zwaar gehandicapt de verplaatsing naar RAEC Mons maken, dat op Tondreau kan rekenen op hulp van Jean-Baptist Bultynck, is geen prettig vooruitzicht! "We doen wat we moeten doen en zien dan wel verder", rondde Antwerpcoach Ratko Svilar de pijnlijke situatie af.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/08/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C.M. Brussels S.

Elftallen

21 Kevin Wauthy
19 Bas Vervaeke
29 Roel van Hemert
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson
23 Geoffry Hairemans
8 Benjamin Lambot
9 Darko Pivaljevic
10 Tibor Tisza
18 Manu Kenmogne
3 Kevin Oris
1 Olivier Werner
2 Juan Martinez Iglesias
7 Jonathan Heris
4 Zoran Nizic
5 Dimitri Parker
8 Adolph Tohoua
6 Flavien Le Postollec (K)
16 Jerome Nolleveaux
24 Eale Lutula
11 Dalibor Veselinovic
23 Sébastien Phiri

Wissels

73' 10 Tibor Tisza (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
 
76' 19 Bas Vervaeke (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
 
8 Adolph Tohoua (uit)/
9 Aurélien Coppin (in)
88'
 
23 Sébastien Phiri (uit)/
15 Jonathan Lusadusa (in)
90'
 

Begin Match
31' Darko Pivaljevic      
      Dimitri Parker 31'
Ruststand 0-0
51' Roel van Hemert      
56' Kevin Oris 1-0      
57' Kevin Oris      
      Flavien Le Postollec
(penalty) 1-1
59'
      Dalibor Veselinovic 1-2 64'
68' Thomas Phibel      
      Dalibor Veselinovic 71'
76' Kevin Oris      
      Jerome Nolleveaux 86'
      Sébastien Phiri 1-3 87'
92' Eindstand 1-3 92'
TERUG