Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.
0 2
31.05.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters:
Yves De Neve - Frederic Stalport

Vierde official: Filip Vermeire
Toeschouwers: 9.755

Wedstrijdverslag

Eersteklasser opnieuw maatje te groot...
Eigen bericht - Na de hoopgevende prestatie in het Herman Vanderpoortenstadion was Deurne-Noord opnieuw massaal uitgelopen om de XI van coach Ratko Svilar maximaal te komen aanmoedigen in de (ongelijke) strijd tegen eersteklasser FCV Dender. De Bosuil kleurde op heel veel banken rood en wit. Het bezoekersvak ondersteunde zijn kleuren naar best vermogen. Oud-speler Francesco Carratta was eveneens komen afzakken naar zijn vertrouwde werkplek en verzorgde de aftrap. En weet wat er bij zijn eerste balcontact gebeurde op de Freethiel! Dat magische moment wilde zich dit keer niet voltrekken te meer, daar bezoeker FCV Dender EH de beginprocedure voor echt mocht overdoen.

Wisten de bezoekers veel dat de herschikte roodwitte verdediging (met Ray Fršnkel i.p.v. Ivan Vukomanovic, die naar de dug out verhuisde) al onmiddellijk met de buitenspelval zou durven uitpakken. Coach Ratko Svilar had noodgedwongen ook Marco Gbarssin vanwege problemen met de ademhalingswegen opnieuw aan kant gelaten. Een van Slobodan Slovic, Bas Vervaeke of mogelijk de meer teruggetrokken opererende Darko Pivaljevic moesten de taak overnemen. Manu Kenmogne moest het als diepste spits de Denderverdedigers Neva en De Petter moeilijk maken. FCV Dender begon met een volgepropt middenveld om zo Aganovic bewegingsruimte te geven rond en in de vijandelijke zestien. En de tactiek van de eersteklasser leek het best aan te slaan. Eerste gevaar kwam van Smajic die uit de draai naast besloot. Aganovic leek evenwel maar niet los te komen uit de buitenspelval. Aan de overkant kanjerde Manu Kenmogne de beste kans van het wedstrijdbegin naast.

De eerste echte bezoekende mogelijkheid stak meteen tegen de touwen. Destorme speelde centraal Zukanovic vrij en tegen diens schot vermocht de voetreflex van Antwerpdoelman Predrag Ristovic niets in te brengen. Lucky goal, maar bezoeker FCV Dender stond wel met de vroege voorsprong genoteerd. Anders dan een weekje geleden, kon R Antwerp Fc nu wel een antwoord verzinnen, al waren de scoringskansen uiterst schaars. Roel van Hemert joeg zijn kopbal op voorzet van Zarko Jelicic aan het doel voorbij. Darko Lukanovic was dan al met zijn warm up begonnen en geen twee tellen later werd hij diepste spits, waardoor Manu Kenmogne terugschoof naar de rechterflank. Het bleef hopen en belopen, want ook nadien hadden de bezoekers het beste van het spel, al waren ook hun doelpogingen op de vingers van een hand te tellen. Enkele minuten voor de rust dreigde Darko Lukanovic nog een keertje met een laag schot uit de draai, maar Berthelin bleef ongeschonden overeind.

Na de vroege wissel in de partij, oordeelden beide coaches het wijs in ongewijzigde samenstelling verder te gaan. De Great Old moest opnieuw fel werken om bij te benen. Ray Fršnkel liep zo aan de middellijn tegen de gele kaart aan. Bij FCV stonden de kanonnen ondertussen nog niet echt beter afgesteld. Een schot van Jacobs zwaaierde zowaar helemaal over de zijlijn buiten. Antwerpdoelman Predrag Ristovic moest gepast plat op schot van Aganovic. Aan de overkant kreeg Zarko Jelicic het balvoordeel na een smerige fout op Darko Pivaljevic, maar zijn poging was evenmin gekaderd. Ook Slobodan Slovic trapte op doel, maar ging al evenzeer naar de verkeerde kant van de staak. Doelman Berthelin werd met een grondscherend schot van Darko Lukanovic aan het werk gesteld. Terwijl Kevin Baert zich intensief warmliep, ging Slobodan Slovic neer in de zestien. Scheidsrechter Pots legde de bal ostentatief meters buiten de rechthoek!

Darko Pivaljevic deed de poging nog wel, maar de muur stond zo dicht dat er geen doorkomen aan was... Invaller Kevin Baert probeerde het vanop afstand met een bijzonder geraffineerd schot, doelman Berthelin was paraat met de vuisten. R Antwerp FC sprak de laatste krachten aan. Enkel de grootste optimisten geloofden nog dat er een kantelmoment zat aan te komen. FCV greep met invallers Sylla en Saintini de match nog steviger in handen. De roodwitte goal werd nu van alle kanten onder vuur genomen, zij het dat de afwerking pas diep in blessuretijd ook nog de bevrijdende treffer van Destorme opleverde. Coach Ratko Svilar beloofde achteraf ook de volgende wedstrijden met het grootste sťrieux te zullen aanpakken, maar heeft vooreerst nog heel veel werk om zijn spelers over deze nieuwe ontgoocheling heen te helpen. De reacties van de roodwitte spelers bij RAFC.TV zullen inderdaad voor zichzelf spreken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/05/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C.V. Dender E.H.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne
1 Cťdric Berthelin
2 Eric Deflandre
15 Samuel Neva
5 Steven De Petter
22 Siebe Blondelle
26 Ervin Zukanovic
23 Steven Jacobs
14 David Destorme
17 Francisco Sanchez Davolio
29 Sulejman Smajic
11 Admir Aganovic

Wissels

21' 19 Bas Vervaeke (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
 
66' 52 Zarko Jelicic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
 
17 Francisco Sanchez Davolio (uit)/
25 Rudi Saintini (in)
61'
 
11 Admir Aganovic (uit)/
16 Norman Sylla (in)
61'
 
29 Sulejman Smajic (uit)/
9 Bart Van den Eede (in)
88'
 

Begin Match
      Ervin Zukanovic 0-1 12'
Ruststand 0-1
47' Ray Fršnkel      
      Steven De Petter 51'
57' Ransford Addo      
      David Destorme 0-2
95' Eindstand 0-2 95'
TERUG