Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.
0 0
09.05.2009 Plaats: Stade Luc Varenne

Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters:
Bart Vandeweghe - Edwin Rys

Wedstrijdverslag

Iedereen tevreden met het resultaat...
Eigen bericht - De prestaties van de spelers van de afgelopen weken en maanden op de Bosuil en daarbuiten waren voldoende om een achterban van meer dan twintig bussen en nog oneven gerij te overtuigen. Het allerlaatste combi-ticket vanochtend nog verkocht, stond niets een inname van het Stade Luc Varenne in de weg. En het roodwitte legioen ging al tijdens de opwarming voor de partij de confrontatie aan met het lokale orkest. Het stadion was overigens behoorlijk goed volgelopen om de eerste van twee wedstrijden voor dat enige eindrondeticket te volgen. RFC Doornik-coach Laverge joeg zijn XI in nagenoeg dezelfde samenstelling in de wei als enkele weken geleden op de Bosuil. Bij R Antwerp FC kende coach Ratko Svilar de luxe van de keuze, maar of dat het selectiewerk er echt gemakkelijker op gemaakt had, viel te betwijfelen. Bart De Corte, Marco Gbarssin (hersteld van een hardnekkig gezondheidsprobleempje) en Kevin Wauthy volgden de match temidden hun supporters. Vincent Van Trier, Bas Vervaeke, Zarko Jelicic en Darko Lukanovic moesten hun ongeduld in de dug-out verbijten. Zo kwam de Antwerpcoach bijna als vanzelf uit bij zijn (vaste) basiself, onder wie ook de pas van blessure herstelde Ransford Addo en Ivan Vukomanovic. In december had de Goedheilige nog de zijde gekozen van de lokale roodgelen, maar of ze het ook zonder de hulp van de man-met-mijter-en-staf zouden klaren, viel te bekijken...

Beide ploegen waren pas enkele weken geleden nog in duel gegaan op de Bosuil en dus leek een echte studieronde onnodig. Beide teams liepen wel met de opdracht geen doelpunt te incasseren in het achterhoofd en dus werden de defensieve taken met uiterste precisie uitgevoerd. Dat belette het roodwitte team niet er compact, maar fel tegenaan te gaan. RFC Doornik keek even de kat uit de spreekwoordelijke boom en moest al vroeg een eerste corner toestaan. Nog voor ze van die eerste dreiging bekomen waren, zag de roodwitte achterban, uit de actie over de rechterflank van Roel van Hemert, Manu Kenmogne naast besluiten. Amper drie minuten later was het opnieuw alle hens aan dek bij de roodgelen. Het begon met een vrijschop die via enige stationnetjes tot bij de roodwitte topschutter kwam. Manu Kenmogne haalde tot twee keer toe uit, evenveel keren vlogen de voeten van doelman Martin in de baan van de bal. Ook Darko Pivaljevic vond in derde instantie de goalie op zijn weg. Het balbezit bleef in de volgende tien minuten vooral roodwit getint, al bleef het doel wel gevrijwaard door inzet van heel veel mensen. Belandden de lokalen toevallig toch eens aan de overkant, klapte de buitenspelval keer op keer feilloos dicht. Dorizon was de eerste om iets doelgericht te proberen. Het voorzetschot belandde wel over de achterlijn. Pas in de twintigste minuut moest Predrag Ristovic een eerste keer handelend optreden.

Een nogal flauw weggewerkte hoekschop werd in de herneming door Dorizon in handen van de Antwerpdoelman geshot. Aan de overkant richtte Adamo Coulibaly zijn kopbal over het doel van Martin. Manu Kenmogne richtte zijn doelpoging niet veel later naar de verkeerde kant van de staak. En zo bleef die eerste helft boeien, al namen van beide ploegen de bezoekers vervolgens wel een beetje gas terug. Het was een tijdje wachten op nieuw gevaar dat van een grondschurend schot van Roel van Hemert kwam. Helaas ook nu bleek het houtwerk niet breed genoeg. In de allerlaatste minuut van de eerste periode incasseerde Delbeeke de eerste gele prent voor een nogal laattijdige ingreep op Adamo Coulibaly. Beide teams konden zonder kleerscheuren naar de kleedkamer.

Het zonnetje was inmiddels onder, maar het bleef aangenaam toeven in het Luc Varennestadion. De beide supportersgroepen streden om de luidste stem, al gebruikte de thuisaanhang daarbij wel een half dansorkestje. Al klonk de roep om Darko 'de nek' Lukanovic zelfs op de hoofdtribune luid, de 22 waren terug in ongewijzigde samenstelling. De vijandelijkheden hervatten met een schot van enige afstand van Cardon nogal ver naast. Een rebound van diezelfde nummer veertien was eveneens slecht gericht. De 'aloude' uit Deurne-Noord had opnieuw de eerste hoekschop beet. Doelman Martin moest er met de vuisten tegenaan. Volgde onmiddellijk een roodgele uitbraak. Frutos kanjerde op zijn beurt met zijn linker naast. Frutos probeerde het daarna met een verre vrijschop in handen van Predrag Ristovic. SebastiŠn Setti liep tegen de kaart aan na een ingreep op de Doornikse linkspoot. De vrijschop ging in een tijd op de Antwerpdoelman die de wegspringende bal in een tweede reflex moest weggraaien voor de aanstormende Dorizon. Aan de overkant pakte Darko Pivaljevic verrassend met een halve omhaal uit. Het doel van Martin bleef evenwel opnieuw ongeschonden. Net voor het uur kregen de verzoeken gehoor met de intrede van Darko Lukanovic die een wat ondermaats presterende Adamo Coulibaly kwam vervangen. De lange spits schakelde zich moeiteloos in het roodwitte schakelspel in, al kon ook hij niet verhinderen dat de thuisaanhang telkens weer mocht hopen bij een opvolgende reeks hoekschoppen.

Eerste wapenfeit van de invaller ging in een halve omhaal naast het doel. Cardon knalde in de vlucht, Predrag Ristovic verstomde met de vuisten de lokale juichkreten. De corner leverde evenmin iets op. Bracht Ratko Svilar Bas Vervaeke om de offensieve aanvoer te stroomlijnen en dat sneed steeds meer in de roodgele linies. Vatte Emmerik De Vriese het als volgt samen: "Het laatste kwartier leken ze er wat door te zitten. Als we net dan met nog wat meer kracht waren aangegaan, had er misschien wat meer ingezeten. Zij, wij, en dus iedereen tevreden", voegde hij er bij RAFC.TV aan toe. De linkspoot van R Antwerp FC kogelde bij het ingaan van het zesde kwart vol op de borst van doelman Martin die daarmee een mooi aandeel had in het finale resultaat dat ten alle kante in het stadion op gejuich en tevreden gezichten werd onthaald. Geen van beide clubs moet nu al rekenen met achterstand of schorsingen en dus valt de ultieme beslissing binnen een week op de Bosuil.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/05/2009)

Statistieken

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Christophe Martin
17 Hamid Sekour
5 Fabien Delbeeke
19 Olivier Guilmot
7 Maxime Annys
24 Julien Desire
6 Fabiano Scarpino
14 David Cardon
8 Alexandre Frutos
23 Icham Mouissi
9 Sťbastien Dorizon
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
10 Adamo Coulibaly

Wissels

10 Adamo Coulibaly (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
60'
 
6 SebastiŠn Setti (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
66'
 

Begin Match
44' Fabiano Scarpino      
Ruststand 0-0
      SebastiŠn Setti 53'
71' Alexandre Frutos      
88' Maxime Annys      
93' Eindstand 0-0 93'
TERUG