Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

F.C. Nieuwkerken Sint-Niklaas R. Antwerp F.C.
2 1
21.08.2008 Plaats: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat

Scheidsrechter: Bart Vertenten

Lijnrechters:
Wim Van Brussel - Luc Blommaert
Toeschouwers: 750

Wedstrijdverslag

Duelkrachtige spits, over(een)komst dringend gewenst
Eigen bericht - Het wordt stilaan een onhebbelijke gewoonte dat R Antwerp FC tegen de Klaajes van Nieuwkerken St.-Niklaas in het zand bijt. De Antwerpsupporters hadden dit keer bovendien stalen zenuwen nodig om het (ondermaatse) spektakel negentig minuten lang uit te zitten. De ploeg van Dimi Davidovic moest net voor het rustsignaal opnieuw een goal incasseren. In de tweede helft was het weer experimenteren geblazen met een stagiair in punt en Manu Kenmogne op de rechtervleugel. Na de rust scoren, lukte Setti & co. ook dit keer alweer niet. FCN heeft nog het minst te lijden gehad van de dubbele uitsluiting van de eerste helft. Doelman Ivan Willockx kijkt samen met zijn maats met brandend verlangen uit naar de start van de nieuwe campagne.

Net als in de bekerpartij moest roodwit het na een dubbele uitsluiting zonder Slobodan Slovic doen, maar nu waren er al veertig min of meer gelijkopgaande minuten voorbij. FCN kreeg, net als in de rest van de partij, nogal gemakkelijk het voordeel van de overtreding. R Antwerp FC stond nochtans al een kwartier lang aan de leiding. Het had er nauwelijks kansen voor nodig gehad. De goal was enig mooi van opbouw overigens. Een paar dubbele een-twee's met SebastiŠn Setti en Darko Pivaljevic. Doorsteekpass op de precies op tijd vertrokken en snel spurtende Darko Lukanovic. De spits vlamde vol tegen de touwen. Voor het overige veel middenveldspel een hele eerste helft lang. Reken er nog een kopbalkans over doel van een bijzonder actieve en betrouwbare Ray Fršnkel bij voor roodwit en een kans in het zijnet voor Madah. En uiteraard de gelijkmaker in de allerlaatste seconden van de eerste periode. De snelle vrijschop stichtte verwarring en De Oliveira tilde zijn kleuren op gelijke hoogte.

Na de kampwissel bracht Dimi Davidovic een onuitgegeven voorhoede mee uit de kleedkamer. Met Diego Fonseca zwoegde de zevende of zou het misschien toch al de achtste aanvallende tester zich de ziel uit het lijf voor de geliefde kleuren. R Antwerp FC liet de geelblauwen steeds meer balbezit, maar dwong iets meer mogelijkheden af. Zo trapte Manu Kenmogne vanop zijn rechterflank enkele keren over het doel. SebastiŠn Setti kon tot twee keer aan de eerste paal gericht (naast)koppen. Een verre poging van Francesco Carratta streelde het doelhout. De kopstoot van Kevin Baert miste eveneens wat richting en er waren seconden voor tijd stevige vingertoppen van ex-Antwerpdoelman Ivan Willocx nodig om zijn stevige trap op doel in corner te deviŽren. Ei zo nog toch nog een gelijkmaker, want er stond toen al bijna een hele tweede helft een lokale voorsprong op het scorebord. Ontgoocheling bij de roodwitte achterban en boe-geroep was het deel voor bijna alle roodwitte acteurs.

Hoewel begonnen op rechts, speelde Bart De Corte een dijk van een partij op linksachter t.v.v. de geblesseerde Matthias Trenson.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/08/2008)

Statistieken

F.C. Nieuwkerken Sint-Niklaas R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Ivan Willockx
6 Morad Gloub
8 Thomas Broeckaert
13 Ameth Gaye
5 Bert Tuteleers
2 Malick Gaye
21 Kjell Van Der Haegen
14 Tom Van Mol
9 Ossama Nadah
19 Daniel De Oliveira
20 Mohamed Belfassi
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
27 Matias Fondato
26 Bart De Corte
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
8 Darko Lukanovic

Wissels

46' ??? (uit)/
11 Brahim Boujouh (in)
 
53' 19 Daniel De Oliveira (uit)/
15 Lode Vertongen (in)
 
61' 6 Morad Gloub (uit)/
3 Quintana (in)
 
66' 14 Tom Van Mol (uit)/
10 Quincy Rombout (in)
 
70' 20 Mohamed Belfassi (uit)/
17 Ivan Dimi Herrero (in)
 
8 Darko Lukanovic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
46'
 
1 Predrag Ristovic (uit)/
25 Kevin Wauthy (in)
46'
 
33 Marco Gbarssin (uit)/
15 Diego Fonseca (T.) (in)
46'
 
22 Emmerik De Vriese (uit)/
23 Francesco Carratta (in)
46'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
57'
 
6 SebastiŠn Setti (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
78'
 

Begin Match
      Darko Lukanovic 0-1 25'
41' Malick Gaye      
      Slobodan Slovic 41'
44' Daniel De Oliveira 1-1      
Ruststand 1-1
52' Mohamed Belfassi 2-1      
      Ray Fršnkel 56'
80' Bert Tuteleers      
91' Eindstand 2-1 91'
TERUG