Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Cercle Brugge K.S.V.
1 2
05.08.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nico Korthout

Lijnrechters:
Gerry Saenen - Ella De Vries
Toeschouwers: 4750

Wedstrijdverslag

Hoopgevende prestatie ondanks kleine home-nederlaag
Eigen bericht - Ook voor de galamatch uit de voorbereiding tegen KSV Cercle Brugge tekenden de Antwerpfans massaal present in het Bosuilstadion. 't Was een aangename kennismaking met de Brugse 'Ploeg van 't Stad', getekend naar het model van Antwerpenaar Glen De Boeck. De West-Vlamingen hadden aan het team van Dimi Davidovic met de twee ex-groenzwarten Darko Pivaljevic en Slobodan Slovic, geen hapklare brok. Integendeel, het vroege roodwitte doelpunt bezorgde ze heel wat kopbrekens. Het was vooral in de eerste periode hard werken. Na de pauze onderstreepten ze hun (groeiende) overwicht met twee fraaie doelpunten. Naar het einde toe snelden de Bosuilboys nog bijna richting gelijkmaker, maar doelman Verbist had het geluk aan zijn zijde.

Antwerpcoach Dimitri Davidovic had een offensieve linker- en een wat behoudende rechterflank in gedachten om de Breydelzonen tegemoet te treden. Op links kwam (West-Vlaming) Emmerik De Vriese diepe spits Darko Lukanovic volop steunen. En het waren precies deze twee roodwitte spelers die gestalte gaven aan het verrassende openingsoffensief van R Antwerp FC. Eerstgenoemde dweilde de linkerflank af en schilderde millimeterprecies op het voorhoofd van de spits die uitvallend binnenkopte (3'). Van een binnenkomer gesproken. Van zoveel schoonheid hadden de Bruggelingen niet bepaald direct terug. Toch veranderde dit vroege doelpunt niets aan het concept dat de Antwerpcoach in zijn elftal slijpt. De rechterflank wordt wat minder vaak belopen en kreeg met Bart De Corte een snelle en offensiefvaardige rechtsback uit eigen huis. In de middenzone was het een komen en gaan van Francesco Carratta, Darko Pivaljevic met een iets aanvallender opdracht of bij momenten ook nog Slobodan Slovic. Nieuwe kernspeler Bas Vervaeke moest daardoor, samen met enkele ploegmaats en stagiairs, zijn geduld verbijten in de dug out. R Antwerp Fc dus vroeg op voorsprong, maar de eerste kans was wel al voor de bezoekers geweest. Tester (?) Mattias Fondato haalde met een gedurfde tackle in de zestien, de bal uit de voeten van Obidiam, een van de drie vaardige Gambianen van De Boeck.

Cercle kwam zich al snel na het doelpunt opnieuw melden met een corner, maar Portier kopte naast. Darko Lukanovic sneed vanop de linkerflank naar binnen en kon enkel afgestopt worden middels een hoekschop. Darko Pivaljevic trapte, Artz kopte weg. De partij bleef mooi in evenwicht en aangenaam om volgen. Een gestrekt schot over doel van Obidiam, werd bijna onmiddellijk gevolgd door een ren met versnelling van Darko Pivaljevic met eveneens een bal over de balk. In een periode met wat minder activiteit in de box, trok Emmerik De Vriese enkele gevaarlijke raids over de linkerflank. Het leverde roodwit enkele corners en Verbist een handje vol werk op. Bezoeker Cercle poogde het tempo uit de match te combineren, maar dat leek een te opvallende poging om 'vaart' te maken. Uit een samenspel SebastiŠn Setti, Darko Lukanovic en Darko Pivaljevic puurde Slobodan Slovic een mooie kans. De ex-Bruggeling zag zijn schot afgeblokt worden. Niet veel later werd hij niet zo heel propertjes neergehaald. En waar zijn ex-teamgenoot Portier met een geeltje achter de naam stond voor spelbederf, kwam hij er nu met een vieze blik van de leiding vanaf. In zicht van de rust kon Predrag Ristovic voor het eerst de waarde van zijn nieuwe contract bewijzen. Een wat warrige laterale pass werd door Cercle opgepikt. Gombami buffelde meteen op doel. De Antwerpdoelman redde met een magistrale voetveeg.

Davidovic 1 - De Boeck 0. Dat moest iets losmaken in de groenzwarte kleedkamer. De bezoekers pakten onmiddellijk na de kampwissel met een schroeihard offensief uit. Gedaan het oogstrelende getik. Ray Fršnkel gaf nogal gemakkelijk de hoekschop weg en dekte vervolgens niet zo heel kundig zijn eerste paal af. Vandenbussche stak er het hoofd tegen de bal en weg was de roodwitte voorsprong. Matthias Trenson moest aan de overkant ook al over de achterlijn. De nieuwe corner leverde Vandenbussche opnieuw een kopbalkans op. Met Brian Vandenberghe bracht de Antwerpcoach een nieuwe (centrale) verdediger op rechtsachter. De bezoekende stormloop werd er niet mee verstoord. Prince Nyomi V zette twee opponenten in de wind, maar verloor de hoogte van de goal uit 't oog. Gombami had op zijn beurt niet genoeg aan de breedte van de doelmond. Verbist kwam even in gevaar door een Pivaljevic-corner vanop rechts. SebastiŠn Setti werd door de ingevallen Bas Vervaeke afgezet in de zestien. Het schot was helaas te zwak om de doelman-met-het-luidbejubelde-verleden te verontrusten. Aan de overkant was het wel goed prijs. Gombami pakte af van Khalifa Sankarť en streelde de binnenkant van de staak voor de overwinningsgoal van zijn team.

Roodwit had het nu niet bepaald onder de markt. Predrag Ristovic moest Snelders met de voet afhouden. Voor het laatste kwartier had de Antwerpcoach nog twee wissels. De twaalfde man haalde uit en op het terrein snelde roodwit achter de gelijkmaker aan. Bas Vervaeke liftte over het doel. Centrale verdediger Khalifa Sankarť kopte aan de tweede paal een strakke voorzet van Kevin Baert naast. En de beste kans viel nog voor de voeten van Manu Kenmogne, maar de spits kon niet profiteren van een half mistasten van de groenzwarte goalie. Eindigde de partij na een hoopgevende prestatie, op een kleine home-nederlaag, toch was er voor de camera van RAFC.TV tevredenheid bij de pas ingetekende Bas Vervaeke en de verrassende Bart De Corte. Assistent-scheidsrechter Ella De Vries kwam als 'nieuweling' in de reeks, maar meer nog als dochter van ex-Antwerpsecretaris Louis De Vries, bij RAFC.TV een woordje meepraten met Eric Hofman.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/08/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Cercle Brugge K.S.V.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
26 Bart De Corte
3 Ray Fršnkel
4 Matias Fondato
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
8 Darko Lukanovic
25 Bram Verbist
21 Bram Vandenbussche
3 Anthony Portier
7 Denis Viaene
23 Wouter Artz
22 Prince Nyomi V.
17 Tony Sergeant
6 Tarumbwa Obidiam
5 Honour Gombami
18 Kristof Snelders
10 Tom De Sutter

Wissels

56' 26 Bart De Corte (uit)/
29 Brian Vandenberghe (T.) (in)
 
63' 23 Francesco Carratta (uit)/
Bas Vervaeke (in)
 
63' 3 Ray Fršnkel (uit)/
Khalifa Sankarť (T.) (in)
 
67' 8 Darko Lukanovic (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
 
78' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
 
80' 12 Slobodan Slovic (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
 
3 Anthony Portier (uit)/
20 Igor Gjuzelov (in)
46'
 

Begin Match
3' Darko Lukanovic 1-0      
      Anthony Portier 26'
Ruststand 1-0
      Bram Vandenbussche 1-1 50'
      Honour Gombami 1-2 69'
94' Eindstand 1-2 94'
TERUG