Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme
1 0
21.03.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters:
Frank Bleyen - Guy Evens
Toeschouwers: 5255

Wedstrijdverslag

Manu schoot richting eindrondeplaatsen...
Eigen bericht - Scheidsrechter Stéphane Bréda is er, na zijn abominabele leiding tijdens de eindronde in Den Dreef, opnieuw net niet in geslaagd de einduitslag naar zijn hand te zetten. Was er enkele maanden geleden tijdens de nacompetitie nog een min of meer verschoonbare grond bij het toekennen van een doelpunt nadat de bal net te voren over de achterlijn was geweest, dit keer was het opnieuw bingo. Roodwit eindigde met z'n negenen na de volkomen onterechte dubbele uitsluiting van Matthias Trenson en Spencer Verbiest waarbij zelfs geen overtreding in het spel was en zag zo de bonus nog bijna uit handen glippen. Coach Ratko Svilar was eens te meer bijzonder ontstemd over de leiding, want die bezorgt hem voor de midweekwedstrijd een handvol defensieve selectiezorgen. En als je dan al niet vaak weet te scoren...

De Antwerpcoach heeft nu dus precies vier dagen om tot een oplossing te komen. 'Gele stouterd' Ray Fränkel vervangen, was de denkoefening van de voorbije twee weken. Spencer Verbiest schoof in bij de laatste vier. Ivan Vukomanovic werd de defensieve schokbreker. Hij kreeg daarbij assistentie van Slobodan Slovic die voorging op ‘spits’ Kevin Baert. De jonge belofte hield helaas niet eens een zitje in de dug-out over. De Wuitens uit Hamme kwamen als door een wolk gedragen naar de Bosuil afgezakt na hun spektaculaire overwinning tegen RFC Luik. Dat zou dus een serieuze test worden voor de nieuwgevormde roodwitte afweer. Patje Goots trapte af, kreeg een daverend applaus, maar moest de bal wel onmiddellijk inleveren bij de bezoekers uit het Waasland. Hij zou geen verdere rol van betekenis meer spelen, want mocht geen verdere hulp leveren aan zijn spitsbroeder-van-lang-geleden Darko Pivaljevic. De wedstrijd schoot niet al te fel uit de startblokken, al trapten de bezoekers al in de aanvangsfaze hun eerste hoekschop. Bas Vervaeke ruimde vakkundig op. Publiekslieveling 'Verhoeven' kreeg de massa over zich heen na een poging om rechtsachter Roel van Hemert onder het gras te schoffelen. En het bleef fluitsignalen regenen voor kleine accefietjes. De vele out-ballen en de matige passing waren evenmin van aard om er vaart achter te steken.

Emmerik De Vriese probeerde een assist af te leveren, maar werd afgeblokt. De corner hit van Slobodan Slovic werd aan de eerste paal ontzet. De Hammense verdediging bleef gemakkelijk overeind tegen het roodwitte aanvallende geweld. Blauwzwart moest al vlug in een dubbele dekking voorzien om de rushes van linkspoot De Vriese af te vangen. Roel van Hemert had moeite met woelwater Verhoeven, maar ook hij hield zich staande. Belangrijkste wapenfeit van de beginperiode: een vrijschop van Emmerik De Vriese, rechtstreeks in de handen van KFC-doelman Baert. De vuisten van de bezoekende goalie werden pas enkele minuten later roodgloeiend als Bas Vervaeke op aangeven van Darko Pivaljevic een pegel afvuurde. Het langdurige middenveldspel leverde ook gehakketak en gele kaarten op. Na bezoeker De Winne werd ook Matthias Trenson opgeschreven, een kaart met een vervelende nasleep in de slotminuut. Na een combinatie over de lengte-as dreigde Vandemarliere voor het eerst met een schot over het doel, net geen half uur ver. Niet veel later blesseerde doelman Baert zich in een onschuldige interventie en diende zich na verzorging te laten vervangen. Nieuweling Deprez kreeg rustig de tijd om zich aan het gebeuren aan te passen, al moet gezegd dat Manu Kenmogne niet bepaald beschermd werd in zijn offensieve dadendrang. Grootste gevaar dreigde nog met een vallende kopbal van Darko Pivaljevic die door Deprez van de lijn werd geplukt.

Rusten met 0-0 en daarmee was de roodwitte achterban niet bepaald opgezet. Nieuw begin met identieke teams en ongewijzigde opdracht. KFC brak de tweede periode open met een goedbedoeld, maar slechtgericht schot voorlangs van sluipschutter De Smet. De verwittiging begrepen, trok roodwit onmiddellijk het tempo op. De beide doelmannen kwamen plots een heel stuk vaker in het stuk voor, al dreigde geen onoplosbare opgave. Invaller Deprez moest zich reppen om een uitwaaier van Roel van Hemert richting Emmerik De Vriese te onderscheppen. Sekondenlange omknelling van het bezoekende doel speelde de blauwzwarte organisatie uit verband. Roel van Hemert bracht ultiem voor en Manu Kenmogne knalde onderkant lat tegen de touwen. Roodwit op voorsprong en dan was het zaak de toestand te consolideren. Tot hilariteit van het publiek verstrikten lijnrechter en bezoekers zich vervolgens vele keren in de buitenspelval. Vlag omhoog en dus ging het telkens de andere kant op. Doordacht, maar telkens een beetje traagjes. De vele stationnetjes sloten veel beter op mekaar aan, aan de zestien wachtte de onneembare laste horde. Darko Pivaljevic probeerde een schotje, maar trapte naast. De 'applausvervanging' van Emmerik De Vriese werd door weinigen gesmaakt. Zarko Jelicic probeerde zich ook zonder de steun van de twaalfde 'man' door te zetten, zij het eerder in samenspel. Veel diepgang leverde dat weliswaar niet op, wel balbezit.

Toch mooi hoe de invaller Manu Kenmogne vrij op doel zette. Het vluchtschot met links van de spits klom slechts enkele centimeters over de dwarsbalk. Een tweede wissel beiderzijds bracht ook Sebastián Setti tussen de lijnen. De defensieve middenvelder zorgde meteen voor ruimte voor zijn aansluitende verdedigers. Dreiging vanwege Manu Kenmogne, maar aan de overkant moesten de vuisten van Predrag Ristovic handelend ingrijpen. Het leverde de Wuitens uit Hamme een nieuwe hoekschop op. Vandemarliere probeerde het vanuit de tweede lijn, maar miste de juiste richting. Voor Ewen Verheyden was het doel te smal. Predrag Ristovic moest zich behoorlijk breed en groot maken om Verhoeven van de gelijkmaker te houden. Spencer Verbiest haalde een wegsnellende Delange aan de zijlijn onderuit en ook zijn karton zou een nefast slot kennen. "Als we met 3-0 voorstaan, dan zijn die zenuwtoestanden er niet", zou de Antwerpcoach later bij RAFC.TV verklaren. 2-0 was het bijna. Samenspel over de linkerflank met Matthias Trenson, Zarko Jelicic en Slobodan Slovic werd door Manu Kenmogne met een puntertje op de paal gestuurd. De rebound van Darko Pivaljevic werd van de blauwzwarte lijn geveegd. Het stevige hoofd van de topschutter incasseerde zonder fysieke schade, Een onschuldig duel, begonnen met een perfecte sliding van Matthias Trenson, had wel zo zijn gevolgen.

Het scheidsrechtersmoment van Bréda bestond erin zowel de 'belhamel' als diens protesterende collega Spencer Verbiest met een tweede geel weg te sturen... Het roodwitte doel kwam nog vier minuten onder druk, maar de voorsprong bleef tot opluchting van velen op het bord. De reacties volgden bij RAFC.TV, de volgende opdracht over vier dagen op de Bosuil met alweer een vertimmerde verdediging. Will it be Gbarssin-time?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/03/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
5 Ivan Vukomanovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne
1 Nico Baert
2 Tim Vleminckx
22 Karel De Smet
6 Koen Van Der Heyden
28 Frederik De Winne
5 Kristof Kestens
7 Ewen Verheyden
16 Jonas Vandemarliere
9 Tom Van Hyfte
10 Jorrit D´Haeseleer
31 Vincenzo Verhoeven

Wissels

68' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
 
70' 5 Ivan Vukomanovic (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
 
89' 19 Bas Vervaeke (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
 
1 Nico Baert (uit)/
17 Kristof Deprez (in)
31'
 
7 Ewen Verheyden (uit)/
11 Nicolas Delange (in)
70'
 
2 Tim Vleminckx (uit)/
8 Régis Lacroix (in)
80'
 

Begin Match
      Frederik De Winne 24'
24' Matthias Trenson      
Ruststand 0-0
54' Manu Kenmogne 1-0      
75' Spencer Verbiest      
      Kristof Kestens 86'
89' Matthias Trenson      
89' Spencer Verbiest      
94' Eindstand 1-0 94'
TERUG