Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.
2 3
02.11.2008 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion VWH

Scheidsrechter: Yves Muyle

Lijnrechters:
Pascal Willems - Laurent Castel
Toeschouwers: 3.757

Wedstrijdverslag

Roodwit graait de driepunter mee uit Hamme
Eigen bericht - Coach Dimitri Davidovic had een bijzonder offensieve bank meegebracht. Dat getuigde van de intenties van de selectieheer van roodwit op weg naar een vijfde zege en de tweede uitwinst op rij. Het zette uiteraard druk in de rug van Manu Kenmogne en Adamo Coulibaly die zich jammer genoeg nog geen moment onder de schaduw van voorganger Peter Utaka uit kon werken. De beide Antwerpaanvallers tekenden samen met het grootste supportersleger van de reeks present in het Gemeentelijk Stadion in Hamme. Adamo Coulibaly bracht roodwit al heel vroeg op voorsprong in een beweging met heel veel Utaka-allure. Manu Kenmogne voltrok het vonnis in de ultieme minuten nadat hij eerder zijn ploeg al langszij had gebracht vanop de stip.

Bijna bekend volk in het Gemeentelijk Sportstadion. De captain van de Hamse vijfsteren-Fata-Morgana-ploeg is een plaatselijke BV en mocht samen met enkele sponsors de aftrap verzorgen. Het waren de jongens van Davidovic die de droomstart namen. Roodwit startte gedecideerd en het was al vlug achtervolgen geblazen voor de lokale blauwzwarten. Vorig seizoen was er eveneens vroege voorsprong geweest en ook toen was het een goal van fraaie makelij. Nu begon het op de linkerflank. Matthias Trenson stuurde treffelijk aan. Manu Kenmogne legde gepast breed. Adamo Coulibaly stak door de benen van doelman Baert tegen de netten. Niet veel later verdubbelde de Bosuilspits bijna de voorsprong. Buitenkantje rechts ging in de vlucht niet eens zo veel over het doel. R Antwerp FC domineerde en daar hadden ze lokaal maar weinig van terug. Iets voorbij de tiende minuut was er dat vallende schot dat niet meer dan een plukbal werd voor Predrag Ristovic. De pass van Manu Kenmogne was diep, maar Bas Vervaeke ging de uitdaging aan. Doelman Baert was er eerder bij, maar moest wel heel spectaculair aan de bal.

Roodwit loste de bal niet, maar veel kansen leverde dat niet op. Meer nog, de bezoekers wiegden zichzelf door een gebrek aan tegenstand in slaap. Halverwege de eerste periode kwamen de Wuitens uit Hamme steeds meer in het stuk voor. Slordige balbehandeling in het middenveld van Marco Gbarssin. De Lange ging aan de haal over rechts. Koud kunstje voor D'Haeseleer om de bal binnen te schuiven. De lokalen stonden totaal onverwacht, maar niet geheel onverdiend op gelijke hoogte. Sein voor de roodwitten om de vokale ondersteuning opnieuw in daden om te zetten. Coulibaly bracht zijn team slag op slinger bijna opnieuw aan de leiding, maar doelman Baert plukte de bal nog net vanonder de lat vandaan.

Aan de overkant moest Sebastian Setti een verre inworp van Vleminckx afweren in hoekschop. Diezelfde Vleminckx foulde vervolgens Adamo Coulibaly en kreeg geel te zien. De vrijschop leverde in eerste instantie niets op. Roel van Hemert recupereerde en prikte op het hoofd van Adamo Coulibaly die zijn kopbal centimeters naast knikkerde. De kopslag aan de overkant van centrale verdediger Van Der Heyden was doelrijp, maar Predrag Ristovic verstomde in een uiterste reflex het lokale gejuich. En het bleef bewegen. Corner aan bezoekende kant. Een schot van D'Haeseleer spatte op de dwarslat uiteen. Het zou niet de laatste keer zijn dat de lokalen het houtwerk op hun weg vonden. Ivan Vukomanovic zag zijn ultieme mogelijkheid over doel vliegen. Gelijke stand bij de rust.

Ongewijzigde elftallen kwamen terug voor de tweede helft. Manu Kenmogne was de eerste om op doel te besluiten. De spits liftte over de dwarsbalk. R Antwerp kreeg ook de eerste hoekschop van deze periode te trappen. Slobodan Slovic vond Manu Kenmogne aan de eerste paal. Kestens blokte. Ray Fršnkel greep hinderlijk foutief in op rechts en keek tegen geel aan. Nog pijnlijker werd het als Van Der Heyden aan de tweede paal de vrijschop van D'Haeseleer binnenkopte. De stand was zeer tot vreugde van de plaatselijke aanhang plotseling helemaal op zijn kop gedraaid. Opnieuw was Adamo Coulibaly de eerste om te reageren. Hij kopte de voorzet van Bas Vervaeke echter naast. Aan de overkant kreeg Antwerpdoelman Predrag Ristovic assistentie van het hout om de kopbal aan de tweede paal van D'Haeseleer in corner af te weren.

Emmerik de Vriese was amper rechterflank Bas Vervaeke komen vervangen of roodwit klom langszij. Manu Kenmogne stuurde door. Adamo Coulibaly er achteraan. Bijna schietvrij ging de spits in de fatale zone over een geheven been, al riepen ze lokaal van niet! Manu Kenmogne benutte de elfmeter en de lokale aanhang werd voor de resterende periode compleet overstemd door het roodwitte leger, zonder Vikinghelmen weliswaar, maar eens zoveel volume. De Wuitens zetten de buitenspelval in om R Antwerp FC van het lijf te houden. Emmerik de Vriese werd zodoende in zijn vleugels geknipt. Even over halverwege leek de linkspoot desondanks heel dicht bij de voorsprong. Wat voorafging was snel en technisch bekwaam, maar het schot zoefde voorlangs. Op het half uur richtte Adamo Coulibaly zijn kopbal eens te meer naast. Verheyden zag zijn poging door Predrag Ristovic gestopt. Roodwit prikte tegen over de linkerflank.

Van Slobodan Slovic naar Emmerik de Vriese. Dit keer legde de flankspeler breed voor wat heet de gemakkelijkste inlegger voor Manu Kenmogne als Antwerpspeler (2-3). Weer stond de score op zijn kop. En nog gaven de jongens van Verheyen niet op. Slechts tijd voor ťťn wissel in een razend spannend slotkwartier. Lacroix kwam de lokale stormloop ondersteunen. Het was pompen of verzuipen voor Roel van Hemert. Adamo Coulibaly had de bevrijdende voorsprong op het voorhoofd, maar stuurde voorlangs. Bij het ingaan van de ultieme minuten moest de roodwitte verdediging tot drie keer toe afweren om de gelijkmaker te voorkomen. In blessuretijd zag D'Haeseleer de voorbereiding van invaller Lacroix op de rechterstaak uiteenspatten. Adamo Coulibaly had de vierde van zijn team op de voet, maar de spits richtte de pass van Manu Kenmogne op doelman Baert. Niemand verdiende de nederlaag, al was de Great Old wel overmatig blij met deze vijfde zege op rij. De matchbeste verkiezen zal geen sinecure zijn. Kandidaten te over in alle linies van het XI-tal!
(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/11/2008)

Statistieken

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Nico Baert
2 Tim Vleminckx
5 Kristof Kestens
6 Koen Van Der Heyden
4 Mahamed NīDiaye
14 Thomas De Meyer
7 Ewen Verheyden
9 Tom Van Hyfte
16 Jonas Vandermarliere
10 Jorrit DīHaeseleer
11 Nicolas De Lange
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
10 Adamo Coulibaly
18 Manu Kenmogne

Wissels

82' 14 Thomas De Meyer (uit)/
8 Regis Lacroix (in)
 
19 Bas Vervaeke (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
59'
 

Begin Match
      Adamo Coulibaly 0-1 2'
27' Jorrit DīHaeseleer 1-1      
32' Tim Vleminckx      
Ruststand 1-1
52' Koen Van Der Heyden 2-1      
      Ray Fršnkel 52'
      Manu Kenmogne (penalty) 2-2 60'
65' Jonas Vandermarliere      
      Manu Kenmogne 2-3 78'
92' Eindstand 2-3 92'
TERUG