Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
0 1
07.02.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Kris Messely - Edwin Rys
Toeschouwers: 6.508

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC opnieuw weg van eindrondeplaatsen
Eigen bericht - De Antwerpfans stuurden hun spelers onder een afkeurend fluitconcert naar binnen na het ontgoochelende resultaat tegen het KSK Beveren van oud-speler Alex Czerniatynski. Hoewel zelf ook niet onverdeeld tevreden over de afloop van de partij, schoot de Antwerpcoach zijn spelers toch ter hulp. Dimitri Davidovic was inderdaad bijzonder opgezet met de mentaliteit en de werkkracht van zijn elftal. Enkel de aanvallers moesten het ook van hun sportieve patron met minder begrip stellen. Bij R Antwerp FC hadden ze inderdaad meer dan een handvol kansen geteld, maar geen enkel werd daarvan benut. KSK Beveren was opportunistisch op voorsprong gekomen, maar ook bij deze faze viel er wel wat afkeuring te horen bij de Antwerpcoach. Toch had bezoeker KSK Beveren het, zeker na de uitsluiting van de dubbelgeboekte Baghdad, bijzonder moeilijk gehad moest coach Alex Czerniatynski toegeven.

Moeilijk was het ook geweest, defensieve knopen te ontwarren voor de roodwitte technische staf. Zeker nadat Ray Fršnkel niet op de zaterdagtraining was verschenen zonder opgaaf van redenen. Tel daarbij de gele schorsingen van Roel van Hemert en Ransford Addo en je ziet zo een hele nieuwe roodwitte verdediging opstaan die en de snelheid van Kokot en de lengte van Mulisa aan banden moest leggen. Zonder kopbalspecialist Rentmeister uit het oog te verliezen. R Antwerp FC had de aftrap, maar KSK kwam haast onmiddellijk zijn deel van het spel opeisen. Geen van beide assistent-scheidsrechters kon werkeloos toekijken, want de buitenspelval werd beiderzijds opengesteld. Al heel vroeg in de partij wuifde Paul Allaerts een duidelijk handspel in de fatale zone weg! De Antwerpbank wist met zijn woede nauwelijks blijf. Manu Kenmogne maakte een vervolg, maar werd afgestopt door de toegesnelde Ba.

Predrag Ristovic hield met de vingertoppen nieuweling Kokot van zijn eerste goal voor de nieuwe kleuren. Het leverde de eerste hoekschop van een lange reeks op. Bijna hinderlijk vaak floot de topscheidsrechter voor pitluttige overtredinkjes. Tussendoor kwam met Mulisa ook die andere Beverense nieuweling in de zone. Zijn kopbal was slecht gericht. Op de tiende minuut kwam ook de Beverense muit serieus onder dreiging. Adamo Coulibaly werd helemaal vrijgezet door SebastiŠn Setti. Alle Antwerpfans zagen de voorsprong al op het bord, niet zo de spits. Het schot miste inderdaad alle richting. Zarko Jelicic trad uit de anonimiteit met een formidabele vrijschop na fout op Manu Kenmogne. De linkspoot zag zijn trap door Dantschotter gered worden. Even later wist de Beverense doelman een krulbal van Darko Pivaljevic tegen te houden. Diens landgenoot Zarko Jelicic werd op het middenveld opgeschreven en zo sleept de roodwitte staf de volgende schorsing met zich mee.

Het tempo was ondertussen een beetje aan het stokken gegaan. De acties speelde zich nu voornamelijk ver van beide doelen af. Probeerde Spencer Verbiest dan toch al eens van ver, was de richting helemaal zoek. Een nieuwe opstoot van ijver leverde bezoeker KSK een reeksje hoekschoppen op. Er werd van links en van rechts duchtig afgetast, weliswaar nog zonder doelwaardig gevolg. Tot Vanbelle het hoofd van Rentmeister vond aan de tweede paal. Tegen de krachtige kopslag bleek de roodwitte verdediging niet bestand (0-1). Bijna weg was de voorsprong als Zarko Jelicic een corner vanop rechts net voorbij de tweede staak zwiepte. Een molenwiekende Dantschotter kon opgelucht ademhalen. In zicht van het rustsignaal ontzette een Beverense verdediger via de rug het schot van Darko Pivaljevic, maar een corner leverde dat niet op!

Bij R Antwerp FC miste Adamo Coulibaly een paar opgelegde kansen. KSK benutte wel een van de weinige mogelijkheden en stond een beetje gevleid op voorsprong. Vorige week allebei nog op de sukkel, maar nu mocht Emmerik De Vriese die andere linkspoot komen vervangen. KSK gin gewoon verder, maar helemaal ongestraft ging dat niet. Ook Baghdad vloog tegen geel aan en zou zich dat later nog dubbel beklagen. Kenmogne het slachtoffer. Roodwit zwoegde ondertussen, maar de passes in de lengte-as leverden niet de gepaste openingen in de Beverense afweer. Ook Darko Pivaljevic wist zijn vernuft tegen de geelblauwe overmacht niet in stelling te brengen. Gevaar aan de overkant als de bezoeker counterde. Cousin kon de aflegger van Mulisa evenwel niet kaderen. Roodwit eiste wel het balbezit op, maar was helaas niet scherp aan de zestien. Het schot van Ivan Vukomanovic werd door heel veel benen afgeblokt.

Weg kans. Matthias Trenson werd opzichtig en opzettelijk door Baghdad gevloerd. De Beverense verdediger mocht meteen vertrekken. Mulisa moest dan weer incasseren voor schwalbe. Met Emmerik De vriese erbij, stond al bijna een half effectief met gele kaartenlast achter de naam. Voetballen deden ze opnieuw nadat de beide coaches een wissel doorgevoerd hadden. De snelheid van Kevin Baert leverde enkele corners op. Bij een ervan viel de strakke trap van Emmerik De Vriese op het hoofd van SebastiŠn Setti, maar ook nu bleek de Beverense goal niet breed genoeg. Darko Pivaljevic probeerde het met een vrije trap, maar de bezoekende afweer reageerde opnieuw gevat. Ook Predrag Ristovic moest nog een keertje aan 't werk. Hij snelde de opkomende Martens tegemoet en haalde de bal mooi uit de voeten. Aan de overkant trapte Bas Vervaeke uit de kluts. Dantschotter stak er de beide vuisten tegen. De allerlaatste roodwitte mogelijkheid.

Ondanks de numerieke minderheid en een vijfmansmuur trof Mulisa nog bijna raak. De rustscore werd zo meteen ook de eindscore. Roodwit had heel veel goede wil en inzet getoond, maar kon helaas geen vuist maken in de zestien. Dat deden de bezoekers ook dit keer wel. Zo is KSK Beveren de eerste club die roodwit dit seizoen geen enkel puntje gunde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/02/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
14 Spencer Verbiest
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
18 Manu Kenmogne
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
52 Zarko Jelicic
10 Adamo Coulibaly
9 Darko Pivaljevic
1 Rubin Danschotter
17 Nathan D'Haemers
6 Jeffrey Rentmeister
3 Kristof Lardenoit
8 Sadio Ba
4 Sophiane Baghdad
12 Bob Cousin
21 Gertjan Martens
15 Wesley Vanbelle
25 Jimmy Mulisa
19 Zoran Kokot

Wissels

46' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
 
60' 33 Marco Gbarssin (uit)/
7 Kevin Baert (in)
 
19 Zoran Kokot (uit)/
23 Yannick Aerts (in)
68'
 
15 Wesley Vanbelle (uit)/
14 MichaŽl Lacroix (in)
74'
 
21 Gertjan Martens (uit)/
16 Sidy Ceesay (in)
90'
 

Begin Match
16' Zarko Jelicic      
      Jeffrey Rentmeister 0-1 39'
Ruststand 0-1
      Sophiane Baghdad 48'
60' Emmerik De Vriese      
      Sophiane Baghdad 63'
      Jimmy Mulisa 68'
93' Eindstand 0-1 93'
TERUG