Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
4 1
17.01.2009 Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Walter Vromans - Kristof Meers
Toeschouwers: 10.636

Wedstrijdverslag

Gretige thuisploeg benut bijna alle doelkansen

Eigen bericht - Vier doelpunten scoren tegen de reeksbeste verdediging? Je moet het maar doen. Lierse-coach Herman Helleputte gaf na het duel van de vroegere geel-zwarte ploegmakkers ruiterlijk toe dat zijn team bijzonder efficiŽnt omgesprongen was met de gecreŽerde kansen. Rood-wit had dus moeten incasseren, maar had toch een aandeel in de spektakelmatch die verdiend door K Lierse SK gewonnen werd. Een vaststelling waarmee Antwerpcoach Dimitri Davidovic het volmondig eens was. Het wordt dus eens te meer een week hard werken om kanditdaat-eindrondedeelnemers in het vizier te houden. K Lierse SK mag zich ongetwijfeld opmaken voor een verder verblijf in het zog van kop van de reeksrangschikking. Dit is en blijft een two horse race parafrazeerde de Antwerpcoach zijn voorganger Warren Joyce waarin R Antwerp FC zijn rol te spelen heeft.

Er was overigens toch wat pech mee gemoeid voor de bezoekers uit Deurne-Noord. Na het uitvallen van Bas Vervaeke (die een matig gestarte Sebastian Setti al vroeg in de partij was komen vervangen) bij een 1-1 tussenstand, kantelde de partij in weinige minuten in het voordeel van de de geel-zwarten. Coach Dimitri Davidovic begon inderdaad met de rijzige Argentijn op de rechterflank. Voor de afweer viel de keuze opnieuw op het centrale verdedigersduo Ray Fršnkel en Ivan Vukomanovic. Spencer Verbiest schoof zo weer de vertrouwde middellijn in. Sebastian Setti aan de buitenkant gaf het verweer dus een wat defensief cachet. Ex-Antwerpspeler Garry De Graef had al vlug door dat er op zijn flank mogelijk wat te rapen viel voor zijn ploeg. Roel van Hemert had zijn handen vol en kweet zich geraffineerd van de opgelegde taak, zou heel vlug blijken.

Flinkgerodeerd tijdens een buitenlandse stage en een verkwikkende bekerzege tegen KFC Dender EH, startte K Lierse SK tegen een halsbrekend tempo. Eerste schot richting doel vertrok ook van de voet van snelheidsduivel Tomasz Radzinski. R Antwerp FC had het niet onder de markt. Thuisploeg K Lierse SK ging voluit voor die eerste goal op het bord. Net nadat Darko Pivaljevic zijn poging afgeblokt zag worden, vertrok een razende combinatie over de linkerflank. Samenspel met Cavens en een klaarkijkende De Graef doorboorde de verste hoek. De thuisploeg dus voor het kwartier op voorsprong! Een ongelukkig ontzetten van Sebastian Setti leverde K Lierse SK bijna onmiddellijk het geruststellende tweede doelpunt op. Radzinski knalde onbesuisd over. Vervolgens moest de geel-zwarte voet geleidelijk van het gaspedaal.

Net genoeg voor de bezoekers om zich terug in de match te knokken, al liep Spencer Verbiest daarbij wel tegen de gele kaart van scheidsrechter Gumienny aan. Volgde dan al die vroege bezoekende vervanging en R Antwerp FC kon zijn voet naast de thuisploeg zetten. Doelman Kujovic bedreigen lukte echter amper vanwege het enorme gestalte-overwicht op alle posities van de geel-zwarte verdediging. Manu Kenmogne verlies je toch best niet uit het oog. Samenspel met Roel van Hemert en de pocket-aanvaller schoof Bas Vervaeke vrij in de zestien. De rechtspoot trapte, maar belandde in het zijnet. Ook Zarko Jelicic mocht op aangeven van rechtsachter Roel van Hemert nog een keertje aan de haal, maar ook nu bleef de afwerking in gebreke. Rusten met een kleine lokale voorsprong.

Bij K Lierse SK kwam debutant Teeratep niet meer terug na de kampwissel. In zijn plaats de meer ervaren en zoals niet veel later zou blijken bijzonder gevaarlijke Ahmed Samir. Met een 1-0 marge kon de match nog alle kanten uit en dat was al na twee minuten duidelijk. Rood-wit startte gretig en fel. Combineerde en bracht de geel-zwarte defensie in verlegenheid. Roel van Hemert stak het missertje via het hoofd van een Lierse verdediger in de zestien. Manu Kenmogne volleyde de bal in een beweging binnen. Het bezoekersvak ontplofte en nam voor langere tijd het stadion in handen. Op een enkel plaagstootje met corner na sloot R Antwerp FC de thuisploeg op zijn helft op. Tshiala vergreep zich daarbij aan Darko Pivaljevic en moest die vette fout bekopen met een geel karton. Amper hernomen of ook Bas Vervaeke ging in een (onsportief) duel op rechts neer.

De overtreding was duidelijk, de stoot op het rechterbovenbeen achteraf merkbaar, maar er werd doorgespeeld... en even later ook zonder de rechterwinger die gewisseld moest worden. Coach Davidovic koos voor een offensieve oplossing met Darko Lukanovic. Wat volgde was chaos op het rood-witte middenveld. K Lierse SK profiteerde bijna onmiddellijk. De thuisploeg spurtte met twee spelers door de buitenspelval en Samir mocht het klusje afmaken. Het geel-zwarte gevaar kwam nu van alle kanten. Rechtsachter Tshiala bediende Samir die de bal over Predrag Ristovic in doel liftte. Rood-wit was de ontreddering nu helemaal nabij en moest in de laatste tien minuten nog een vierde tegentreffer incasseren. Radzinski vertrok op de eigen speelhelft, spurtte iedereen naar huis en nam de Antwerpdoelman nogmaals te grazen.

De provinciale derby was beslist en coach Helleputte gunde zijn drie uitblinkers nog een daverende applausvervanging. Het laatste woord was aan de trainers, hoewel de belangstelling in de Lierse perszaal bijzonder klein was vanwege de strenge selectiecriteria van de lokale suppoost.

(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/01/2009)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Vladan Kujovic
29 Julien Tshiala
25 Timothy Dreesen
15 Frederic Frans
5 Seth De Witte
20 Mohamed Abdel Wahed
14 Winothai Teeratep
8 Yoni Buyens
27 Garry De Graef
9 Jurgen Cavens
13 Tomasz Radzinski
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne

Wissels

46' 14 Winothai Teeratep (uit)/
10 Ahmed Samir (in)
 
85' 9 Jurgen Cavens (uit)/
18 Selemani Ndikumana Yamin (in)
 
88' 27 Garry De Graef (uit)/
23 Kevin Janssens (in)
 
6 SebastiŠn Setti (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
23'
 
19 Bas Vervaeke (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
62'
 

Begin Match
12' Garry De Graef 1-0      
      Spencer Verbiest 24'
Ruststand 1-0
      Manu Kenmogne 1-1 48'
57' Julien Tshiala      
66' Ahmed Samir 2-1      
74' Ahmed Samir 3-1      
82' Tomasz Radzinski 4-1      
91' Eindstand 4-1 91'
TERUG