Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
0 0
27.12.2008 Plaats: Kehrwegstadion

Scheidsrechter: Koen Verlinden

Lijnrechters:
Xavier Decocq - Michael Keyen
Toeschouwers: 2750

Wedstrijdverslag

Stellingenoorlog in de Oost-Kantons
Eigen bericht - Antwerpcoach Dimitri Davidovic had met Ransford Addo, Kevin Baert en Darko Pivaljevic een wisselmogelijkheid voor elke linie. Het vroege uitvallen van Ray Fršnkel leek dan maar een fait-divers, het bemoeilijkte de roodwitte keuzeheer wel bij het gebruik van zijn invallers. De belangrijkste tegenslag gebeurde echter al veel vroeger. Net als de lokale sportieve patron had ook R Antwerp FC fors moeten inleveren op opportunisme in de box. Topschutter Manu Kenmogne bleef vanwege een begrafenis in zijn thuisland immers afwezig. En hoewel een beetje ongepast door de aard van die familiale verplichtingen, was de Eupense sportieve patron maar wat blij met die gang van zaken. De geschorste Sebastian Setti werd op de positie verwisseld voor Slobodan Slovic en dat bracht Emmerik De Vries als linkervleugelspeler bij de starters. Zarko Jelicic verhuisde naar rechts. Antwerpcoach Dimitri Davidovic stuurde dus twee diepe spitsen en twee offensieve vleugels de wei in om het Eupens beton te trotseren en er liefst ook nog enkele goals tegen het vlechtwerk te trappen.

De stevige winterkou inspireerde de achterban tot zingen en de roodwitte spelers tot een fel beginoffensief. Helaas een beetje overhaast. Al in de eerste minuut kwam Zarko Jelicic vrij in de zestien. Doelman Wins bleef baas over het projectiel. De verwittiging was aangekomen en begrepen. KAS kroop nog compacter achter de bal. En hoewel de bezoekers domineerden, resulteerde dat in uiterst weinig en nog minder overtuigende pogingen op doel. Zarko Jelicic had het overigens bijzonder moeilijk zich staande te houden op zijn fel bevroren rechterstrook. Uit een dubbelspel met Adamo Coulibaly in een wat terughangende rol, stoomde de linkspoot op doel af, maar miste de power om de doelman ook echt te verontrusten . Net dan toonde KAS Eupen zich een eerste keer op de bezoekende helft. Het schot van Keller ging naast. Hoewel de roodwitte verdediging stilaan wat meer gesolliciteerd werd, bleven verdere pogingen in de buitenspelval steken.

Aan de overkant liepen de breeduitgesponnen combinaties steeds vaker vast in de buurt van de zestien. Halverwege de eerste periode volgde al een eerste wissel. De geblesseerde Ray Fršnkel moest naar de kant voor Ransford Addo die zijn rol onmiddellijk opnam. Pas in de 30' greep roodwit de tegenstand met drie opeenvolgende corners nogmaals naar de keel, maar de Panda's lieten zich op geen verdedigend foutje betrappen. Het offensief leek even dood te lopen tot er opnieuw twee hoekschoppen volgden. Eupendoelman Wins lanceerde slim de tegenaanval en Predrag Ristovic moest plat om een voorzet van Baratto te grijpen. Bij de eerste lokale corner kopte Vinamont ongehinderd aan de eerste paal in de grijphanden van de Antwerpdoelman. Er ging even een zucht van verlichting doorheen het ruim gevulde bezoekersvak. Volgde nog een laat roodwit prikje, maar verder dan een schot naast kwam Darko Lukanovic niet.

Tevredenheid in het ene kamp en frustatie in het andere, zo liet de situatie zich bij de kampwissel samenvatten. Toch moest R Antwerp FC, met toch creatievelingen Darko Pivaljevic en Kevin Baert in de dug out, mede door die vroege wissel, verder in dezelfde slagorde. Zelfde nogal warrige spelbeeld ook, maar de thuisploeg leek eindelijk meer gebruik te willen maken van zijn beenhard bevroren terrein terwijl de bezoekers, moet je rekenen, toch tot vrijdagmorgen op zachte ondergrond hadden moeten trainen. Eerste gevaarlijke standje: de Eupense corner sneed in, de kopbal van Baratto klom over de balk. Uit de reactie kon Adamo Coulibaly op doel af. De rechtervuist van Wins hield de spits van succes. Op de tiende minuut kregen de vuisten van Predrag Ristovic het benauwend heet. De Antwerpdoelman moest de inzet van Freddy Mombongo ten koste van een corner wegboksen. Adamo Coulibaly stond klaar om met het hoofd te ontzetten.

Niet veel later was de Eupense spits alweer op het appel, controleerde met de borst en belandde via een onderdeel van Ransford Addo aan de hoekschopvlag. Darko Lukanovic weerde af, Evertz zette de rebound naast. De Antwerpcoach kwam op het uur met twee nieuwe wissels, maar aan het spelbeeld veranderde dat weinig. Ondanks de inbreng van Darko Pivaljevic mangelde het roodwit aan inspiratie en kracht om zich in de gevaarlijke door te zetten. Hoewel de lokale druk niet echt afnam, was Kevin Baert een nuttige schakel om het uitverdedigen te vergemakkelijken. Darko Lukanovic ging in een duel aan de short van zijn tegenstander hangen en ook hij werd geboekt. Volgde in het laatste kwartier nog een schaars kansje voor Marco Gbarssin en Kevin Baert, terwijl de thuisploeg toch nog enkele corners te trappen kreeg. In het afweren van het zwartwitte gevaar speelde Spencer Verbiest nog een cruciale rol.

Kwam de wedstrijd uiteindelijk uit op een scoreloos gelijkspel en daar reageerden ze in beide kampen uiteraard heel uiteenlopend op. KAs Eupen blijft weliswaar laatste, maar verdubbelde in twee wedstrijden tijd bijna zijn puntentotaal. R Antwerp FC ziet de concurrentie weer verder weglopen... en dat is uiteraard een vervelende vaststelling met een reeks topwedstrijden in januari in 't verschiet.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/12/2008)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Koen Wins
18 Stefan Bongard
4 Ivan Milas
19 Christopher Baratto
15 Patrick Bollue
21 Olivier Vinamont
13 Carlo Evertz
9 Marc Keller
16 JťrŰme Colinet
17 Gilles Colin
22 Freddy Mombongo
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
3 Ray Fršnkel
14 Spencer Verbiest
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
22 Emmerik De Vriese
8 Darko Lukanovic
10 Adamo Coulibaly

Wissels

88' 22 Freddy Mombongo (uit)/
14 Christian Kabasele (in)
 
3 Ray Fršnkel (uit)/
16 Ransford Addo (in)
23'
 
22 Emmerik De Vriese (uit)/
7 Kevin Baert (in)
62'
 
10 Adamo Coulibaly (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
62'
 

Begin Match
20' Ivan Milas      
Ruststand 0-0
      Zarko Jelicic 58'
      Darko Lukanovic 68'
71' Olivier Vinamont      
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG