Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze
4 1
13.12.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters:
Vincent Despiegeleer - Guy Evens
Toeschouwers: 6750

Wedstrijdverslag

Darko Lukanovic boeman voor Oost-Vlamingen
Eigen bericht - Bezoeker KMSK Deinze heeft zich een half uur bijzonder kranig verweerd op de Bosuil. Bezoekende coach Renť Verheyen meende op grond van die beginperiode ook voorsprong te mogen claimen voor zijn kleuren, maar daarmee was zijn collega in roodwit het roerend oneens. Dimitri Davidovic wist dat ook met zoveel woorden duidelijk te maken aan de verzamelde pers. Wel was de sportieve patron van R Antwerp FC niet te beroerd toe te geven dat de cijfers misschien wat indrukwekkend ogen, maar de overwinning allerzekerst verdiend te noemen is. Met het oog op de komende moeilijke verplaatsingen naar KVK Tienen en KAS Eupen, was de Antwerpcoach bijzonder verheugd met de 'wedergeboorte' van zijn diepste spits Darko Lukanovic die met een assist en twee goals voor vuurwerk in de zestien had gezorgd.

De wat wispelturige spits was inderdaad de last minute vervanger voor de geblesseerde Darko Pivaljevic die in het wedstrijdbegin zeer gemist werd. Ivan Vukomanovic was er niet bij vanwege zijn wederom opspelende rechterenkel. In zijn plaats kwam Marco Gbarssin, terwijl na een weekje rust ook Sebastian Setti opnieuw bij de starters gerekend mocht worden. Daardoor bleef dit keer Spencer Verbiest meer dan tachtig minuten in de dug out. Voor het overige dezelfde bankzitters als een week eerder, maar zouden ze ook weer tegelijk aan het werk gaan? Roel van Hemert moest zijn geduld opnieuw verbijten op de tribune. Er stonden met Kabeya-Mbaya en de jongere Deschacht (Xavier) ten minste twee aanvalslustige krachten aan de aftrap bij de bezoekers. Of dit ook een offensieve belofte was, viel nog maar even af te wachten. KMSK Deinze koos de mooi egaal groene helft van het terrein zodat de roodwitte verdediging op zijn rechterflank rekening moest houden met een allerlastigst stuk aangerijmd gras. De match kwam toch aardig op gang.

KMSK kroop niet massaal achter de bal. Manu Kenmogne presenteerde zich al vroeg met een hele mooie scoringskans aan de rand van de zestien. De spits besloot overhaast voorlangs. KMSK riposteerde, maar liet zich in de buitenspelval vangen. En de bezoekers probeerden het opnieuw in de lengte-as. Ray Fršnkel aarzelde en Kabeya-Mbaya trapte. Predrag Ristovic ging gepast plat. 't Was opnieuw even de adem inhouden bij de eerste bezoekende corner, maar ook nu bleven Antwerpdoelman en zijn verdediging overeind. Cousin op de voet van de Antwerpdoelman. Gezelle prikte de rebound op de rechterstaak. De eerste thuishoekschop was meteen een variante: Zarko Jelicic trapte, Marco Gbarssin kopte door en Sebastian Setti plaatste vanop enige afstand op doel. Ook hier loste een defensieve kracht het probleempje op. Moeilijker was het voor KMSK-goalie Van De Moortele om een doorsteekbal van Slobodan Slovic richting Darko Lukanovic te onderscheppen, maar ook dat bleek haalbaar.

Zo ging het netjes over en weer in het beweeglijke eerste half uur. Toch kwam roodwit bij het uitlopen van het tweede kwart het gevaarlijkst opzetten. Darko Lukanovic won het duel in de zestien en trapte meteen met de linker op doel. De stevige reflex van Van De Moortele was op zijn plaats. Bijna verschalkte een bezoekend verdediger zijn eigen doelman in een ping-pong kopbalfaze met Ransford Addo. Jammer genoeg deden de wedstrijdbeelden er nu niet toe, Van De Moortele haalde de bal vanonder de balk weg. Zo kwam het openingsdoelpunt zo'n tien minuten voor het rustsignaal eerder onverwacht. Een breeduitgesponnen roodwitte combinatie over rechterflank Bas Vervaeke kwam via een schitterend hakje van Darko Lukanovic voor de voeten van Zarko Jelicic. En hoewel niet ideaal voor de linker kon de linkspoot de bal toch met een heerlijke krul tegen het net jagen. Nog voor de pauze wisten de jongens van Dimi Davidovic de voorsprong te verdubbelen. Alweer een erg lange combinatie die plotseling in de diepte werd georiŽnteerd door Ray Fršnkel. Darko Lukanovic ideaal vrij in de fatale zone. Doelman Van De Moortele stond ook nu machteloos tegen de uithaal.

De Zweedse spits dan al 'man van de match'? Het was alvast keren met 2-0 op het bord. Toon gezet, maar de bezoekers gingen vooralsnog niet mee in die redenering. Cousin trapte in de vlucht naast en de bezoekers zouden nog wel enige tijd op de roodwitte helft vervolgen. De vuisten van Predrag Ristovic kwamen in stelling om een corner van diezelfde Cousin af te weren. De eerste lokale uitval ging ook al naar het hoekje. Bleef de vraag wie van beide het eerste tot scoren zou komen. Beide coaches spraken daarvoor na het uur hun invallersbank aan. Emmerik De Vriese was de eerste in een gestaag opvolgende reeks van in totaal zes personeelswissels. Doelman Van De Moortele moest de linkspoot al vlug buiten zijn gebied tegemoet om met het hoofd redding te brengen. En het was precies diezelfde Emmerik De Vriese die Darko Lukanovic bediende voor zijn tweede van de avond: een heerlijke uithaal met rechts in de rechterbenedenhoek voor een 3-0 tussenstand! Opdracht volbracht voor de vaak gecontesteerde spits. Niet veel later werd de bij het thuispubliek weinig populaire Cousin naar de kant geroepen. "Om gele kaarten te vermijden," verklaarde bezoekend coach Renť Verheyen tijdens een geanimeerd perspraatje.

Net dan liep Ray Fršnkel in een weinig orthodox duel tegen een gele straf aan. Na verzorging kon ook de Antwerpverdediger opnieuw vervolgen. Bij het ingaan van de laatste zeven minuten volgden plots nog twee doelpunten. KMSK-er Blancke maakte gebruik van een (kopbal)foutje van Bas Vervaeke om de eerredder naast de rechterpaal binnen te jagen. Volgden meteen nog twee moeilijke minuten voor de bezoekers. Adamo Coulibaly werd ten koste van een geel karton en een vrijschop afgestopt. De vuisten van Van De Moortele weerden de trap van Emmerik De Vriese via de dwarslat af in hoekschop. Kwam die afvallende corner voor de rechter van Manu Kenmogne. IJzig kalm en tussen een bos aan benen caprioleerde de roodwitte topschutter in het hoekje. Zo stond er in extremis nog een fors verschil op het bord. Hoe ervaren ook, dat was even slikken voor de immer ambiteuze bezoekende coach. Blijdschap, maar geen euforie bij Darko Lukanovic, Bas Vervaeke, Sebastian Setti en Zarko Jelicic tijdens hun gesprek met RAFC.TV. KVK Tienen is immers hun volgende opdracht.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/12/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze

Elftallen

1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne
8 Darko Lukanovic
24 SŲren Van De Moortele
19 Pieter De Wulf
4 Samuel Dog
7 Frederik Declercq
16 Matthias Velghe
8 Matthijs Blancke
13 Abdelwahed Laaloudj
23 Nicolas Gezelle
12 Bob Cousin
14 Xavier Deschacht
9 Patrick Kabeya-Mbaya

Wissels

64' 52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
 
72' 8 Darko Lukanovic (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
 
82' 3 Ray Fršnkel (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
14 Xavier Deschacht (uit)/
18 Aaron Bruning (in)
68'
 
12 Bob Cousin (uit)/
3 Joeri Pardo (in)
72'
 
4 Samuel Dog (uit)/
2 Gregory Turf (in)
79'
 

Begin Match
36' Zarko Jelicic 1-0      
43' Darko Lukanovic 2-0      
Ruststand 2-0
68' Darko Lukanovic 3-0      
77' Ray Fršnkel      
      Matthijs Blancke 3-1 83'
85' Manu Kenmogne 4-1      
      Gregory Turf 85'
91' Eindstand 4-1 91'
TERUG