Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.
2 1
06.12.2008 Plaats: Luc Varenne

Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters:
Bart Vandeweghe - Michael Gerard
Toeschouwers: 3707

Wedstrijdverslag

Roodwit beet de tanden stuk...
Eigen bericht - In een poging het spelpeil op te trekken en de driepunter te bemachtigen in het Luc Varennestadion te Doornik, had coach Dimitri Davidovic de roe door zijn selectie gehaald. Slechts enkele pionnen bleven waar ze waren, anderen kwamen zo maar het elftal binnenstormen. Dat was vooral het geval voor Ivan Vukomanovic die Marco Gbarssin naar de dug out verdreef. Spencer Verbiest schoof op zijn beurt een rij vooruit naar de middenstrook ten koste van Sebastian Setti die (net als Roel van Hemert) niet eens een plaatsje in de selectie overhield. Zo vlug kan het dus gaan. Voor de achterlijn deed de Antwerpcoach opnieuw beroep op linksachter Matthias Trenson. Centraal vormde Ransford Addo duo met de (bijna) van een handblessure genezen Ray Fränkel. Emmerik De Vriese moest eens te meer samen met spits Adamo Coulibaly zijn ongeduld verbijten op de invallersbank. Ook hier gaf Sinterklaas de aftrap, maar zou hij gul zijn met pasteitjes, rijsttartelletjes of bleef het voor de braverds berperkt tot een ordinair stuk suikergoed? De grote karavaan Antwerpgetrouwen zou al dik tevreden zijn met de driepunter van en voor hun jongens.

Staf, mijter en nog wat aanhangsels amper verdwenen in de coulissen, of de Great Old nam het Luc Varennestadion in. Althans op het veld, op de tribunes was er weinig optornen aan tegen het lokale ritme-orkest. Waar is de tijd van de Antwerp Harmonie? Hier en daar was er wel een haperinkje in de roodwitte passing, zodat het geen echt geoliede stormloop was. Mooi hoe Ivan Vukomanovic met een lage schuiver de linkerflank in de zestien probeerde te bereiken. Helaas zonder doelgericht gevolg. Eerste bezoekende corner van de match was meteen ook de allergevaarlijkste. De trap van rechts van Zarko Jelicic kreeg nog een extra kromme aan de eerste paal, maar de Doornikse verdediging liet zich niet verrassen. Variante: Zarko Jelicic lage schuiver af de hoekschopvlag. Darko Pivaljevic schuinweg voor. Slobodan Slovic met de rebound naast. Ook het grondscherende schot van Darko Pivaljevic ging enkele centimeters naast. Manu Kenmogne liep op een botser van Ray Fränkel, maar kwam een fractie te laat om te besluiten. 't Was moeilijk optornen tegen het gestalte dat Stéphane Zèbre heet. Bijna tien minuten ver en Antwerpdoelman Predrag Ristovic had nog geen bal gezien. Was er toch eens iets komen aanwaaien, werd dat oordeelkundig opgeruimd door de nieuwgevormde roodwitte achterhoede. En zo ging het nog wel een tijdje door.

Zarko Jelicic plaatste zijn versnellingen op de flank, maar vond geen hoofd of voet in de afwerking. Darko Pivaljevic bleek net tien centimeter te klein om een heerlijk ingesneden voorzet met het hoofd te kunnen bewerken. Spencer Verbiest knalde in de vlucht op een doorgekopte bal van de spits. Allicht de beste bezoekende kans van de eerste periode. Het kopbaldoelpunt van Manu Kenmogne niet meegerekend, maar dat werd nog vlugger van de tabellen gevlagd en gefloten als het er (niet) opgestaan had. Nutteloze moeite, dus. De spits zou zijn gram halen, maar dan waren we al in de tweede periode. Halverwege de eerste deed de thuisploeg uiteindelijk van zich spreken. En hoe! Ti Tulio kopte aan de tweede paal de van rechts vallende corner staalhard tegen de touwen. Roodwit totaal tegen de gang van het spel op achterstand! De reactie was fel, maar de truuk met de korte corner verraste vooral RFC Doornik niet meer. Tijd voor variatie moet Antwerpcoach Dimitri Davidovic gedacht hebben, maar daar zat hij op te broeden in de kleedkamer. Het derde kwartier was een maat voor niets. Antwerpdoelman Predrag Ristovic moest met een snelle vuist van onder de dwarslat wegwerken of de fatale achterstand was een feit geweest. Op slag van rusten werd een achterwaartse kopslag van Ivan Vukomanovic de Doornikse portier Delbeeke nog bijna fataal, maar die pakte uit met een reuze parade. Velen zagen dan al de laatste actie van de Servische stofzuiger, niet zo zijn selectieheer.

R Antwerp FC kwam weliswaar met twee invallers van achter de kachel: Adamo Coulibaly en Emmerik De Vriese de nieuwe krachten. Zarko Jelicic en... Spencer Verbiest bleven binnen. Variante op de inswingende corner bleek dadelijk. Linkspoot De Vriese trapte als een copybook van zijn collega, de Doornikse verdediging reageerde als een afgerichte robot. Ivan Vukomanovic leverde een assist af voor Darko Pivaljevic. Het gerichte schot werd door Delbeeke gepakt. Toch was de Doornikse doelman de val nu kort nabij. Emmerik De Vriese won het luchtduel en kopte de vrijschop van Slobodan Slovic in de zestien. Als een duiveltje uit een doosje dook Manu Kenmogne op en met een heerlijke grondscherende krul spatte de gelijkmaker tegen de touwen (1-1). Amper vier minuten ver en de roodwitte achterban maakte zich op voor een feestelijke retour. De vrijschop van Emmerik De Vriese lonkte gevaarlijk naar het hoofd van Adamo Coulibaly aan de tweede paal, maar doelman Delbeeke werd daarbij al te foutief in zijn handelen gehinderd, meende scheidsrechter Snoeck. Geen vette vis dus voor de Antwerpspits die steeds meer in de donkere nacht oploste. Ook Ivan Vukomanovic kon alsmaar moeilijker zijn conditionele manco wegsteken. In een poging de steeds dreigender wordende thuisploeg af te stoppen, verkoos Antwerpcoach Davidovic Slobodan Slovic te vervangen voor Marco Gbarssin.

De invaller had samen met zijn ploegmaats nog een moeilijke twintig minuten voor de boeg. Even tevoren had Ransford Addo zich nog redder-in-hoge-nood getoond. Hij moest de bal met een gerichte tackle uit de voeten van Dorizon halen, of het verhaal had toen al over kunnen zijn. Het aantal kansen aan de schaarse kant, maar de bal rolde nu echt wel gesmeerd doorheen de geelrode rangen. Onvatbaar voor de tegenstander. Iets voor het half uur toch een schaarse roodwitte reactie. Manu Kenmogne liftte de voorzet van Emmerik De Vriese hoog. De bal viel net achter de dwarsbalk. Matthias Trenson kreeg alweer een elleboog in het gelaat, maar kon schadevrij vervolgen. Averij volgde zo'n kleine tien minuten voor affluiten. Mouissi stuurde een vrijschop aan tot in de kleine rechthoek. Alles en iedereen uit verband gespeeld en Seoudi kon ongehinderd binnentikken. De resterende tijd volstond niet om de gelijkmaker nog uit de zak van de kindervriend te toveren, want zeg nu zelf een punt had dit roodwitte elftal toch op zijn minst verdiend! Roodwit deed dus een slechte zaak en RAFC.TV hoefde coach Dimitri Davidovic niet te porren om dat bevestigd te horen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/12/2008)

Statistieken

R.F.C. Tournai R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Christophe Martin
19 Olivier Guilmot
5 Fabien Delbeeke
4 Tony Di Tullio
25 Stéphane Zèbre
23 Icham Mouissi
6 Fabiano Scarpino
7 Maxime Annijs
8 Alexandre Frutos
10 Michael Seoudi
9 Sébastien Dorizon
1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
3 Ray Fränkel
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
5 Ivan Vukomanovic
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne

Wissels

89' 10 Michael Seoudi (uit)/
20 Nicolas Olungu Lomani (in)
 
52 Zarko Jelicic (uit)/
22 Emmerik De Vriese (in)
46'
 
14 Spencer Verbiest (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
46'
 
12 Slobodan Slovic (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
70'
 

Begin Match
23' Tony Di Tullio 1-0      
      Ivan Vukomanovic 35'
Ruststand 1-0
48' Icham Mouissi      
      Manu Kenmogne 1-1 49'
68' Maxime Annijs      
73' Sébastien Dorizon      
83' Michael Seoudi 2-1      
88' Michael Seoudi      
      Emmerik De Vriese 89'
92' Eindstand 2-1 92'
TERUG