Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.O.C. de Charleroi-March.
1 0
12.10.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Lijnrechters:
Maurice Hoksbergen - Mark Strijker
Toeschouwers: 6.750

Wedstrijdverslag

Wereldgoal Hakim Bouchouari van goudwaarde
Eigen bericht - Een doelman, vijf verdedigers en een verdedigende middenvelder. Duidelijker konden de intenties van bezoekend coach Danny Ost niet zijn. Op een moment dat zijn collega-coach bij R Antwerp FC met meer selectiezorgen worstelde dan goed voor hem was, geen groot teken van moed bij de Doggen. Inderdaad de ziekte van Darko Pivaljevic en de blessure van Zarko Jelicic waren al problemen genoeg voor de roodwitte technische staf, de schorsing van rechtsachter Roel van Hemert kwam daar onverminderd bij. Het ziektebeeld van Ray Fršnkel en Manu Kenmogne met rommelende darmen ten gevolge, betekende daarbovenop zorgelijke rimpels voor Dimi Davidovic en assistent Ratko Svilar. Hakim Bouchouari en Emmerik De Vriese waren gelukkig net op tijd hersteld van langdurige blessures. Hun fysieke paraatheid en ademvoorraad toch voorwerp van enige twijfel. Bas Vervaeke trok op als nieuwe rechtsachter. De bezoekers permitteerden zich (gelukkig) de luxe Toni 'scoort altijd tegen R Antwerp FC' Brogno in de dug out te houden.

Een zwarte muur dus voor voor doelman DelferriŤre. Er stond roodwit dus een aardig karwei te wachten en toch waren het de bezoekers die de eerste hoekschop mochten trappen. Manusje-van-alles Saintini stuurde aan, Sebastian Setti werkte weg, maar vond niet direct een aanspeelpunt in de diepte. Adamo Coulibaly liep verloren tussen de linies en de Antwerpnieuwelingen Hakim Bouchouari en Emmerik De Vriese kwamen mondjesmaat in het stuk voor. Het eerste echte 'shot on target' van linkspoot de Vriese ging via de vingertoppen van de C-doelman over de achterlijn. De eerste Antwerpcorner werd meteen gevolgd door nog een reeks van drie. In afwezigheid van Darko Pivaljevic en Zarko Jelicic trapte Slobodan Slovic ze, maar niet allemaal even precies.

Hoekschoppenregen over, verplaatste het spektakel zich naar ergens ver van het doel, waarbij zwartwit probeerde zo lang mogelijk op de eigen helft te werken. Een onervaren rechtsachter heeft soms al eens assistentie nodig. Mooi van Matthias Trenson om aan de overkant een voetje bij te steken. Zorgde het felle herfstzonnetje voor een leuke temperatuur in het stadion, de toeschouwers moesten tot de twintigste minuut wachten op een sportief opwarmertje. Mooie combinatie tot bij Emmerik De Vriese die kopbalgewijs voor de voet van Adamo Coulibaly belandde. De spits joeg de bal in de vlucht over. De achterban zette er een forse beat onder en even plots kwam de goal van DelferriŤre opnieuw in beeld. Emmerik De Vriese ontsnapte en bediende. Hakim Bouchouari kwam mooi over links, maar het schot strandde in het zijnet. Zonder de bal te raken werd Predrag Ristovic bijna zeker de held van het eerste half uur.

ROC brak op snelheid uit. Sbaa recupereerde een slecht uitverdedigen, snelde door de verdediging, maar kreeg van de Antwerpdoelman zo weinig ruimte dat hij wel tegen de staak moest belanden. En de bezoekers waren gelanceerd voor nog twee pogingen op doel. De afwerking bleef gelukkig in gebreke, al kreeg de achterban het duidelijk op de heupen. Nog meer dan tien minuten op de teller en bij R Antwerp FC was Manu Kenmogne al aan het opwarmen gegaan. Ondertussen had de wereldgoal vanop hele grote afstand en met buitenkant rechts van Hakim Bouchouari de gemoederen op het terrein verhit. ROC protesteerde vanwege een blessure van een speler tijdens de vlucht van de bal richting doelpunt en trapte nu naar alle benen met rode kousen. De Nederlandse scheidsrechter keek geamususeerd toe, fluitje van een cent! Hakim Bouchouari werd onbestraft neergehaald en de bezoeker profiteerde om ijlings het terrein over te steken. Het uitzwaaierende schot van Boukamir werd net geen inworp voor roodwit. Nog een keer kwamen de troepen van Dimi Davidovic opzetten. De corner kwam via Marco Gbarssin tot bij Sebastian Setti die nu zijn lage schuiver probeerde, maar naast richtte. Met een verdiende, maar fel betwiste goal ging de Great Old de rust in.

Had ROC-coach zijn eerste wissel al voor de rust gebruikt, roodwit kwam ook niet geheel ongewijzigd terug. Manu Kenmogne verving de onzichtbare Adamo Coulibaly. ROC begon onmiddellijk fel. Jerkovic richtte over doel. Saintini verplichtte Predrag Ristovic tot een parade. Ondanks een beresterkte prestatie van Marco Gbarssin, leek het roodwitte middenveld plots geen partij voor de ontketende bezoekers. Toch bleek het strovuurtje vlug opgebrand. Met de gebruikelijk felheid werd de enkel van Matthias Trenson geviseerd ten koste van een geel karton. Enkele corners verder, moest de linksachter al opnieuw bijgewerkt worden vanwege een aanslag op het hoofd. Bal weg, maar bezoeker Brogno elleboogde toch nog vol op de kin van de Antwerpverdediger. Geen erg, volgens de steeds dieper wegzakkende fluitenier Makkelie! 'Coming man van de Nederlandse scheidsrechterij', klinkt het bij bepaalde voetbalsites op internet!

Bezoekend coach Ost vond dit gedrag bovendien gepermitteerd. Voetbal leek plots een bijkomstigheid, tot Slobodan Slovic in de vlucht op de bal tokkelde en ei zo na een tweede goal creŽerde. Na alle commotie werd vervolgens Matthias Trenson geboekt voor niet eens een overtreding. Mooi gekronkeld van bezoeker Sbaa! De vrijschop leverde gelukkig niets op. Bijna lukte het Toni Brogno toch om zijn team langszij te brengen. De vingertoppen van Predrag Ristovic beslisten er anders over. Vervolgens grepen de beide coaches naar de wisselspelers om resp. verse krachten (R.A.F.C.) of nieuwe ideeŽn (R.O.C.) tussen de lijnen te sturen. Hakim Bouchouari kreeg zo zijn eerste applausvervanging in zijn nieuwe shirt. En hoewel hij zelf verkoos niet over zijn doelpunt te praten, blijft het een wereldgoal, de driepunter waard. De tevredenheid straalde overigens af van alle roodwitte gezichten, coach Dimitri Davidovic in de eerste plaats. Zijn groep lijkt net op tijd gewapend om de volgende frats van de kalendermakers aan te vatten en goed door te komen... Tot binnen vier weken op de Bosuil.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/10/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.O.C. de Charleroi-March.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
19 Bas Vervaeke
3 Ray Fršnkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
6 SebastiŠn Setti
33 Marco Gbarssin
22 Emmerik De Vriese
11 Hakim Bouchouari
10 Adamo Coulibaly
1 Manory DelferriŤre
4 Gaetan Malacort
7 Abdellilah Boukamir
3 Nicolas Flammini
13 Danoi Banga
5 Kevin Nieus
16 Raheem Alibhai
20 Dimitri Leurquin
24 Rudy Saintini
18 Goran Jerkovic
11 Nadir Sbaa

Wissels

46' 10 Adamo Coulibaly (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
 
70' 11 Hakim Bouchouari (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
 
78' 20 Matthias Trenson (uit)/
26 Bart De Corte (in)
 
13 Danoi Banga (uit)/
10 Toni Brogno (in)
39'
 
16 Raheem Alibhai (uit)/
8 Frťdťric Stilmant (in)
55'
 
18 Goran Jerkovic (uit)/
6 Nicolas Pedini (in)
69'
 

Begin Match
36' Hakim Bouchouari 1-0      
Ruststand 1-0
      Goran Jerkovic 51'
59' Matthias Trenson      
88' Slobodan Slovic      
93' Eindstand 1-0 93'
TERUG