Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.
1 0
20.09.2008 Plaats: Stadion Freethiel

Scheidsrechter: Christophe Hemberg

Lijnrechters:
Christophe Demoulin - Geert Simoens
Toeschouwers: 5.500

Wedstrijdverslag

Luciano Olguin beslist het duel voor zijn nieuwe club
Eigen bericht - Hoewel beide teams nog maar op enkele posities een afspiegeling waren van de elftallen die vorig seizoen de dreun van de Freethiel hadden meegemaakt, speelde 'de schande van 1 maart' meer dan mee in het achterhoofd van ex-Antwerpspeler en huidig Beveren-coach Alex Czerniatynski. Hij had weinig moeite gehad zijn spelers op te naaien voor dit burenduel van de revanche tussen twee teams die in feite niet echt denderend aan het seizoen zijn begonnen. Bij KSK Beveren begon die andere ex-Bosuil Luciano Olguin uiteraard bij de starterself en maakte samen met de jonge De Munter de dienst uit in de zestien van de bezoekers. Bij R Antwerp FC kon de technische staf opnieuw beroep doen op doelman Predrag Ristovic en dat was toch een selectiezorg minder voor de geplaagde coaches. Adamo Coulibaly kreeg de voorkeur op Manu Kenmogne, die in de dug out het gezelschap kreeg van Zarko Jelicic, Bart De Corte en doelman Kevin Wauthy. Antwerpcoach Dimitri Davidovic, 27 jaar geleden overigens leermeester van de huidige Beverense sportieve patron, moest achteraf toegeven dat het scorend onvermogen daarmee helaas (nog) niet opgelost is.

Terwijl thuisploeg KSK Beveren als door een bij gestoken aan de partij begon, moest roodwit stelselmatig temporiseren om het tempo enigszins bij te kunnen benen. Toch zorgde R Antwerp FC voor het eerste gevaar. Adamo Coulibaly liep over de linkerflank, het schot van Darko Pivaljevic werd afgeblokt. KSK reageerde onmiddellijk. Aanjagen van Martens over de rechterflank. De kopbal van Olguin trof de dwarsbalk. Onmiddellijk sfeer in het haast volgelopen stadion. Een 'storende' interventie van Matthias Trenson wettigde volgens de leiding een gele waarschuwing. De vrijschop vanaf de flank vroeg enig afpaswerk om de juiste plaats te vinden, maar werd voorlangs gekopt. Net voor het kwartier kon KSK nogmaals dreigen na slordige balbehandeling van Ray Fränkel. Predrag Ristovic bleef baas over de bal van Martens en ook de rebound was voor de Antwerpdoelman. Bijna identiek begin voor een kans van Olguin. De spits stuurde hoog over. Traoré joeg de bal diep, maar een uitlopende Predrag Ristovic was eerder dan wie ook op de bal.

Net als KSK een eerste keer naar adem hapte, mochten de bezoekers een hoekschop trappen. En 't was meteen alle hens aan dek in de zestien. Emmerik De Vriese vanaf de cornerpunt. Ivan Vukomanovic verlengde pal op een verdediger die van de lijn weghaalde. Ray Fränkel was de volgende om de geelblauwe verdediging te testen. Hij kopte zwakjes de vrijschop van links van Emmerik De Vriese in de handen van doelman Dantschotter. Het snoeiend harde thuisoffensief was over, maar het bleef uitkijken voor de acties met voorzet vanop de rechterflank. Spitsen Adamo Coulibaly en Darko Pivaljevic brachten Roel van Hemert in stelling. De rechtsachter pegelde in de vlucht over. De getergde enkel van Darko Pivaljevic kwam in het vizier van De Munter die zeer tot ongenoegen van de Beverense fans prompt tegen geel aankeek. KSK ging in extremis nog bijna met voorsprong rusten, maar Traoré kon net niet bij een scherpe voorzet van Lardenoit.

Emmerik De Vriese sukkelde blijkbaar ook al met een lichte blessure en bleef in de kleedkamer achter. In zijn plaats kwam de pas herstelde Zarko Jelicic overnemen. Was het de inspiratie van de linkspoot die het verschil maakte. R.A.F.C. drong KSK plots achteruit. Eerste kans voor de bezoekers: Adamo Coulibaly besloot op doel, maar Dantschotter pakte klemvast. Niet veel later een kopbal van de spits na een snelle collectieve roodwitte aanval. De Beverense doelman had de vuisten nodig om het gevaar af te weren. Hier ontsnapte Czernia & co. aan achterstand. Het antwoord van KSK via Olguin en Traoré zocht het wolkendek op. Alweer Ray Fränkel kopte in de duik, maar kon helaas niet kaderen. Traoré vond aan de overkant Predrag Ristovic op zijn weg. Grootste geelblauwe gevaar in het eerste kwartier kwam van Olguin. De kopbal ging rakelings naast, maar was ondertussen wel al afgevlagd.

Toch was het diezelfde spits die zijn team net voor halverwege op voorsprong bracht. De flankvoorzet van Martens viel prima in de zestien. Olguin had er de voet maar tegen te zetten en zijn ex-ploegmaat Predrag Ristovic had het nakijken (1-0). Darko Pivaljevic hervond het snelst zijn à propos. Richtte naar de kruising, maar net niet hard genoeg om Dantschotter in problemen te brengen. Antwerpcoach Davidvovic bracht vervolgens spits Manu Kenmogne in een poging de bakens te verzetten. De aanvoer schakelde echter over naar de verre bal die telkens weer een Beverens hoofd vond in de afweer. Gevaar dreigde als Darko Pivaljevic aan de rand van de zestien een vrijschop mocht trappen. De muur redde in corner. Op tegenaanval van KSK hamerde van Hemert fors op de bal. KSK eiste rood, maar de scheidsrechter vond geel al ruimschoots volstaan. R Antwerp FC kruidde zijn slotoffensief nog met een aantal vrije trappen en corners, maar de geelblauwe verdediging hield tot het slotsignaal stand. KSK herademt, maar R.A.F.C. staat in de seizoensstart met een dramatisch cijfer achter de naam. RAFC.TV peilde bij verscheidene spelers naar de graad van onrust in de club. Geduld lijkt bijna zeker het enige wapen te zijn om met dit R Antwerp FC uit de malaise te geraken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/09/2008)

Statistieken

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Rubin Dantschotter
3 Kristof Lardenoit
6 Jeffrey Rentmeister
14 Jasper Vermeerbergen
15 Wesley Van Belle
21 Gertjan Martens
4 Sophiane Baghdad
17 Nathan D'Haemers
11 Osmane Traore
9 Sam De Munter
99 Luciano Olguin
16 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
9 Bas Vervaeke
12 Slobodan Slovic
6 Sebastián Setti
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
10 Adamo Coulibaly

Wissels

82' 9 Sam De Munter (uit)/
16 Sidney Ceesay (in)
 
22 Emmerik De Vriese (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
46'
 
9 Bas Vervaeke (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
69'
 

Begin Match
      Matthias Trenson 5'
40' Jasper Vermeerbergen      
Ruststand 0-0
65' Luciano Olguin 1-0      
      Roel van Hemert 75'
87' Kristof Lardenoit      
92' Eindstand 1-0 92'
TERUG