Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
1 2
14.09.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters:
Frank Bleyen - Joël De Bruyn
Toeschouwers: 8.000

Wedstrijdverslag

Darko wikt, Wilmet beschikt...
Eigen bericht - De sfeer was niet opperbest geweest op de Bosuil in de dagen na de rampzalige prestatie in en de tweede nederlaag in enkele weken tijd tegen promovendus KSK Ronse. Ook fysiek waren er enige sporen overgebleven in de selectie. Bas Vervaeke en Darko Pivaljevic even out, maar Matias Fondato uiteindelijk het belangrijkste slachtoffer. Ivan Vukomanovic was de aangewezen vervanger. Ook Adamo Coulibaly stond te trappelen van ongeduld. Van de laksheid van Ronse was in aanloop naar de nieuwe opdracht niets te merken geweest, wist assistent-coach Ratko Svilar met stelligheid. De reputatie van reeksnieuweling K St.-Truidense ten spijt, hoopte de technische staf dus op een positieve reactie van de selectie.

En roodwit pakte het aan naar de opdracht van hun coach Dimitri Davidovic: niet frivool, maar wel gezond agressief. Darko Pivaljevic wees als vanouds de weg voor zijn ploegmaats. ‘King’ Darko schakelde na een heerlijke zwieper van Manu Kenmogne vanop de rechterflank tegenstander Cantalupi uit en vloerde middels een schitterende beweging de Truiense doelman. Ondanks zijn fysieke ongemak van tijdens de week, handhaaft de spits zich onbedreigd als topschutter van zijn club. Lang duurde het plezier voor de verdiende voorsprong niet. Doelman Predrag Ristovic maakte een onzachte landing in een duel en kon niet vervolgen. Vervanger Kevin Wauthy stond amper tussen de palen, het ‘Super Darko’ nog niet uitgestorven, of Wilmet haalde van ver uit en dolkte de bal magistraal in de kruising. Geen verhaal voor de roodwitte verdediging. Roodwit had o.a. met Emmerik De Vriese de kansen aan de voet gehad, maar moest wel met een gelijke stand de kleedkamer in.

De tweede helft stevende bijna af op remise tot Wilmet sneller dan de grijparmen van doelman Kevin Wauthy het doel konden verlaten, op de bal kopte. De terugspringer van de dwarsbalk werd op zijn beurt door Sidibe binnengekopt. Matchwinnaar dus Truienaar Wilmet, al moest doelman Mignolet tot in de allerlaatste seconden zijn kleuren voor punt(en)verlies behoeden. De reacties getuigden van diepe ontgoocheling…
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/09/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
6 Sebastián Setti
19 Bas Vervaeke
22 Emmerik De Vriese
12 Slobodan Slovic
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne
22 Simon Mignolet
3 Vincent Euvrard
4 Daan Vaesen
5 Mario Cantaluppi
10 Jonathan Wilmet
11 Issame Charai
13 Cephas Chimedza
14 Marc Wagemakers
17 Peter Delorge
19 Ibrahim Sidibe
24 Giel Deferm

Wissels

27' 1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
 
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
10 Adamo Coulibaly (in)
 
70' 18 Manu Kenmogne (uit)/
7 Kevin Baert (in)
 
11 Issame Charai (uit)/
12 Sebastien Siani (in)
66'
 
4 Daan Vaesen (uit)/
9 Peter Van Houdt (in)
76'
 
14 Marc Wagemakers (uit)/
8 Michal Pospisil (in)
89'
 

Begin Match
25' Darko Pivaljevic 1-0      
      Jonathan Wilmet 1-1 27'
Ruststand 1-1
      Mario Cantaluppi 62'
      Ibrahim Sidibe 1-2 80'
      Sebastien Siani 83'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG