Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.
2 0
07.09.2008 Plaats: Orphale Cruckestadion

Scheidsrechter: Philip Vermeire

Lijnrechters:
Yves De Neve - Lieven Masil
Toeschouwers: 1.506

Wedstrijdverslag

KSK Ronse zet roodwit opnieuw in de hoek
Eigen bericht - Antwerpcoach Dimitri Davidovic feliciteerde zijn collega met diens verdiende overwinning op zijn tegenvallende elf. Zonder namen te noemen veegde hij een aantal van zijn eigen spelers de mantel uit en beloofde een grondig gesprek voor de komende dagen. Toch moest hij ook nu stilstaan bij de belabberde leiding. Met de uitsluiting van Roel van Hemert kort na de kampwissel had de spelleiding het definitief verkorven bij de roodwitte technische staf. Zelfs na herhaald bekijken van de beelden, is niet uit te maken of er van een contact met Guelfsi Łberhaupt wel sprake was. KSK Ronse claimde onvertogen een strafschop, alsof de (eerste) goal in cadeauverpakking van de tegenstander en de tweede vanwege de vlaggenman al niet voldoende waren! De Antwerpcoach wilde op die suggestie niet eens ingaan. Bij KSK klonk het heel anders na de dubbele winst. Mogen ze zichzelf nu al als een heruitgave van FCV Dender EH bestempelen?

Opvallend was de behoudende keuze van de roodwitte selectieheer. Trok de club een nieuwe, diepe spits aan, deed de club alle mogelijke moeite om die ook speelgerechtigd te krijgen en nieuweling Adamo Coulibaly haalde niet eens de zestien! Wel opnieuw bij de starters: Manu Kenmogne en in beurtrol begon Darko Lukanovic nu in de dug out samen met Bart De Corte en Francesco Carratta. Al even opvallend was de bijzonder behoudende aanpak op het terrein. De bezoeker liet de thuisploeg dominant aan de partij beginnen en had dat helemaal aan zichzelf te wijten. Terugkruipen en vervolgens de passing slecht aan mekaar breien. De tegenstanders wisten, handig als ze waren, van de gatenkaas gebruik te maken. KSK ging dus gretig, maar niet stormenderhand in op de uitnodiging van de bezoekers. Zelf zetten ze een aardige buitenspelval op. Predrag Ristovic moest al vroeg boksen op een hoekschop van de thuisploeg. En aan de overkant werd Manu Kenmogne afgevlagd.

Vijf minuten ver en de Antwerpdoelman moest alweer aan het werk. Aan de overkant leek de doelman niet zo zeker op een gestrekte diepe bal van Matias Fondato die zijn strafschopgebied kwam inwaaien. Wel toonde hij zich die ene keer dat hij echt aan de tand gevoeld werd door een stevige uithaal vanaf links van Manu Kenmogne. Dan waren we al bijna 45' ver. Zijn teamgenoten hadden ondertussen hun wat weifelende portier degelijk afgeschermd en meer. Enkele verre pogingen leken op het bultige en nogal gladde terrein wel gevaarlijk, maar toch geen echt onmogelijke opgave voor de roodwitte doelman en zijn verdedigers. Logische ruststand? 0-0.

R Antwerp FC kwam iets feller uit de cabine terug en ging meteen een aardig stuk van de eigen doelmond postvatten. Nu was de eerste hoekschop voor de bezoekers, maar leverde opnieuw te weinig druk op in de box. Aan de overkant gebruikte Romont de ruimte om diepe spits Delie op maat te bedienen. Ray Fršnkel miste de interceptie en Predrag Ristovic stond meteen machteloos tegen de in de linkerhoek geplaatste kopbal (1-0). Bij een volgende doorbraak ging Guelfsi in duikvlucht de zestien binnen. Roel van Hemert maakte weliswaar een beweging, raakte de tegenstander bijna zeker niet maar werd wel prompt weggestuurd. De muur mocht op zo'n zes meter en dus ging de vrije trap naar de wolken. De Antwerpcoach reageerde onmiddellijk met een verse spits, maar ondanks diens stevige inzet, wist roodwit enkel op het middenveld stand te houden, zonder meer.

KSK heerste op de eigen helft. Emmerik De Vriese had nog een kansje aan de voet, maar stuurde hoog over. Meest dreigend was nog Bas Vervaeke in samenspel met Darko Pivaljevic. Ook nu was de afwerking stuntelig. Aan de overkant bleef (diep in blessuretijd en over de rand van buitenspel) de negentienjarige Delie ijzig kalm. Wachtte op de beweging van de doelman om vervolgens door de benen een tweede keer voor zijn kleuren te scoren. Roodwit met de neus op de harde feiten gedrukt, bij KSK Ronse mogen ze nu al van een geslaagd seizoensbegin spreken en wie weet waar zoiets kan eindigen? Zouden Guido Brepoels & assistent hier iets wijzer van geworden zijn?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/09/2008)

Statistieken

K.S.K. Ronse R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Bilen Mrabet
17 ErdinÁ Kurtulus
5 TjŲrven De Brul
2 Guillaume Langlet
15 Achraf Essikal
8 Nabil Guelsifi
10 Gregory Ferreira Lino
3 Brecht De Rouck
20 Alexandre Brienne
7 Valentin Romont
19 Jelle Delie
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
27 Matias Fondato
20 Matthias Trenson
19 Bas Vervaeke
6 SebastiŠn Setti
12 Slobodan Slovic
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
18 Manu Kenmogne

Wissels

79' 7 Valentin Romont (uit)/
14 Kevin De Broyer (in)
 
83' 10 Gregory Ferreira Lino (uit)/
4 Aurťlien Lecaillier (in)
 
18 Manu Kenmogne (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
61'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
23 Francesco Carratta (in)
77'
 
19 Bas Vervaeke (uit)/
26 Bart De Corte (in)
84'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
54' Jelle Delie 1-0      
      Roel van Hemert 54'
64' Alexandre Brienne      
      Bas Vervaeke 79'
94' Jelle Delie 2-0      
95' Eindstand 2-0 95'
TERUG