Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.
3 1
22.05.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo

Lijnrechters:
Eric Thiry - Jean-Marie Dans
Toeschouwers: 9500

Wedstrijdverslag

Rekenen, tellen en zondag opnieuw beginnen... (G. Brepoels)
Eigen bericht - Als er play offs op het programma staan op de Bosuil, dan wordt er in alle businesszetels, op alle stoeltjes, banken, in de dug out, simpelweg door de voorzitter, de trainers, de spelers en de achterban geflirt en gerekend met de overwinning. Dat was deze avond niet anders, al zag het er na de openingsgoal van KVSK ruim lang heel anders uit. Guido Brepoels van de Limburgse fusieclub rekende af met de ontgoocheling van de avond in Deurne-Noord. Hij richtte de blik resoluut op de opdracht van zondag tegen het verrassend gestarte AFC Tubize. De Antwerpcoach somde alle goede redenen (zonder ook maar een van de tien van Michel Schepers) op om de boost van deze speelavond in het weekeinde in een nieuw resultaat om te zetten.

Warren Joyce had overigens zijn team een onvermijdelijke, maar niet zo uitgebreide make-over bezorgd. Francesco Carratta stuurde Marco Gbarssin naar de een plaatsje in de dug-out. Ook Kevin Baert stond aan de aftrap, ter vervanging van... Darko Pivaljevic kwam vooraf enkel in de middencirkel voor een moment de gloire. De oude krijger werd door rafc.be, RAFC-TV en de F.A.S.C. gehuldigd als 'man van het seizoen'. Ook Peter Utaka deelde in de bloemen. Ondervoorzitter Vertonghen had er een hele bos voor over om de 22 rozen van de spits te vieren! En dan mochten ze er o.l.v. BelgiŽ's beste Jerome Efong Nzolo aan beginnen: de 22 van R Antwerp FC en KVSK United. Sterke Harald (Pinxten) wel, de geblesseerde Marco Perreira niet bij de groenwitte fusie-XI. En dat scheelt toch een aardige slok op de borrel. R Antwerp FC had dan wel de aftrap, bezoeker KVSK nam al vlug het initiatief over. Gebruikte meesterlijk de verre bal. Scheelen zette de Antwerpdoelman vanop afstand aan het werk. Rechtsachter De Koninck prikte naast de linkerstaak. Peter Utaka richtte uit de draai op doel. KVSK-doelman Muyters ging gepast plat. Ray Fršnkel moest een foutje van linkermiddenvelder Kevin Baert repareren en liep daarbij tegen zijn eerste gele kaart van de eindronde aan.

De vrije trap leverde niets op. Niet veel later stuurde Van de Weyer spits Oris aan. Controle en voor Antwerpdoelman Predrag Ristovic iets kon bedenken, overhoeks binnen. De roodwitte achterban werd er zowaar stil van. Minutenlang. Uitzondering gemaakt voor de striemende fluitjes bij elk verkeerd gebaar op het terrein. Na de eerste tegenprik met hoekschop, ging het geleidelijk de goede kant uit. Even over halverwege van die eerste periode vond Peter Utaka na dubbelpass met Luciano Olguin doelman Muyters op zijn weg. Kevin Baert krulde over doel. Aan de overkant telde coach Guido Brepoels een enig mooie kans die rechterwinger ÷cal over het Antwerpdoel joeg. R Antwerp FC had ondertussen de smaak van de combinatie te pakken. In zes passen, een verre inbegrepen, stond Zarko Jelicic in de zestien. De linkspoot stak kruiselings de gelijkmaker binnen. Nu was het aan om KVSK om te herstellen. Roodwit ging door op het hervonden elan. Peter Utaka liet zich in de buitenspelval vangen. Met de opdracht van zijn coach in het achterhoofd knalde Kevin Baert op doel, maar ook nu was de poging te hoog gericht. De Antwerpjongeling lag aan de basis van de goal in wording.

Hij forceerde de eerste corner in een reeks van twee. Zarko Jelicic stuurde de tweede hoog voor doel waar doelman Muyters plukte, klemde op de borst en zijn evenwicht een stap achterwaarts over de doellijn hervond. De lijnrechter wees resoluut naar het midden. BelgiŽ's beste had zijn tijd nodig om te beseffen wat er gebeurde, maar kende het doelpunt na enig bezoekend protest uiteindelijk toch toe. Zo had een onverwachte schutter de situatie voor roodwit in iets meer dan vijf minuten omgekeerd. KVSK had dringend nood aan peptalk vanwege de coach. 2-1 op het bord bij de rust.

Conform het reglement van BelgiŽ's beste kreeg Francesco Carratta onmiddellijk na de hervatting een karton te zien. De wedstrijd leek echter wat opgesloten te raken in het tactische lesje. Pas op de vijfde minuut een (gekraakte) doelpoging van Kevin Baert. Ransford Addo had, na de schade van afgelopen week, ook nu weer verzorging nodig. Slobodan Slovic profiteerde om er een drinkpauze aan te plakken. Was het tot dan toe wat flauwtjes geweest, rond de tiende minuut pakten de 'boys van Joyce' plots uit met een afgeweerd schot van Zarko Jelicic, een hoekschop van Francesco Carratta, een gele kaart voor Oris en een vrijschop van slachtoffer Zarko Jelicic. Dat bekte na zijn twee goals in de eerste periode, een aardig mondje Servisch in een paar minuten tijd. Roodwit trok het tempo aan en zocht resoluut naar de geruststellende treffer. KVSK-coach Brepoels reageerde met een personeelswissel. Het effect was niet onmiddellijk zichtbaar. Ray Fršnkel kwam zelfs heel dicht bij de beloofde treffer. De kopslag ging rakelings voorlangs. Meesterlijk op zijn linksback, moest Matthias Trenson een hoekschop toestaan. Luciano Olguin & co. voerden de defensieve lessen blindelings uit. Halverwege de periode greep Predrag Ristovic naar een schuiver van Scheelen.

Heel Overpelt en Lommel, Scheelen inbegrepen, claimden een elfmeter. De ingreep van Matthias Trenson werd door BelgiŽ's beste goed bevonden en dat was hij ook. Dat scheelde maar een haartje. Roel van Hemert kwam in weinige tijd twee keer vol in beeld. Het schot was slecht gericht, de poging zichzelf te lanceren aan de rechterlijn werd door Eberle doorzien. De pas voor Kevin Baert ingevallen Marco Gbarssin bouwde mee een snelle aanval in mekaar. Begonnen bij Ransford Addo en via Luciano Olguin op de achterlijn en Zarko Jelicic in het strafschopgebied in de goal van jeugdige Tom Muyters (3-1). Roodwit had nu nog maar weinig nodig. Coach Warren Joyce gunde prijsschutter Zarko Jelicic en spits Peter Utaka een vroege applausvervanging. Applaus was er in die eerste speelminuten sedert zijn zware 'accident' van 1 september '07 ook voor invaller Manu Kenmogne. Twee maal trok de spits zich op gang. Het kanon stond helaas nog niet goedgericht. Handen op mekaar ook voor Predrag Ristovic die een stevige kopslag van Harald Pinxten op voorzet van ÷cal voor de lijn kon klemmen. Na het laatste fluitsignaal van BelgiŽ's beste, daverde de Bosuil op zijn grondvesten... Vreugde ook bij coach Warren Joyce, maar uiteraard (nog) geen euforie.

De opdrachten tegen OHL en AFC Tubize spookten al door de gedachten...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 22/05/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KVSK United O.-L.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
12 Slobodan Slovic
23 Francesco Carratta
8 Kevin Baert
11 Peter Utaka
99 Luciano Olguin
26 Tom Muyters
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten
3 Wim Raymaekers
23 Marc Eberle
12 Ahmet ÷cal
4 Christof Delande
18 Wouter Scheelen
21 Vincent Euvrard
9 Robby Vandeweyer
10 Kevin Oris

Wissels

72' 8 Kevin Baert (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
 
82' 52 Zarko Jelicic (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
82' 11 Peter Utaka (uit)/
18 Manu Kenmogne (in)
 
21 Vincent Euvrard (uit)/
19 Davy Brouwers (in)
60'
 

Begin Match
13' Ray Fršnkel      
      Kevin Oris 0-1 16'
34' Zarko Jelicic 1-1      
41' Zarko Jelicic 2-1      
Ruststand 2-1
46' Francesco Carratta      
      Kevin Oris 56'
80' Zarko Jelicic 3-1      
92' Eindstand 3-1 92'
TERUG