Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
1 1
02.10.1993 Plaats: Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Leon Schelings

Lijnrechters:
Stany Op De Beeck - Yvon Thiltges
Toeschouwers: 10.500

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Retrospectieve door Peter

KV Mechelen is een ploeg die de rood-witten uitstekend ligt. De voorbije jaren kregen de Maneblussers steevast een flinke nederlaag aangesmeerd op de Bosuil, terwijl het inmiddels ook al vijf jaar geleden is dat R.A.F.C. nog verloor achter de Kazerne. Ook dit seizoen geraakte het team van Fi Van Hoof niet voorbij de Great Old. Het was zelfs R.A.F.C. dat het meest aanspraak mocht maken op de overwinning. Rekening gehouden met de sterkte van de tegenstander, was dit een van de beste partijen van het lopende seizoen.

De eerste 20 minuten waren een lange studieronde, waarna R.A.F.C. resoluut het initiatief in handen nam. Een knappe vrijschop van Didier Segers werd door 'Nationale' Michel Preud'homme over de dwarslat getipt. De daaruit voortvloeiende hoekschop van Hans-Peter Lehnhoff kwam op de knikker van Cisse Severeyns en net over het doel terecht. H.-P. Lehnhoff schoot nog een keer naast. Hij stuurde even later Cisse Severeyns alleen weg. Hij tikte knap voorbij Preud'homme, maar nu stond de paal het verdiende doelpunt in de weg.

Twee minuten na de rust scoorde Eszenyi de 1-0 voor KV Mechelen, tegen het spelbeeld in. Trainer Haesaert zette prompt Milos Bursac op het veld. De druk van R.A.F.C. groeide alsmaar. Na 18 minuten viel de oververdiende gelijkmaker. Krist Porte stuurde H.-P. Lehnhoff weg, die knap voorzette. Cisse Severeyns scoorde, net als vorig seizoen, tegen zijn ex-club. R.A.F.C. ging nog even door, maar KV Mechelen hield stand. Ratko Svilar vermeed in de slotsekonden dat Czernia zijn ex-ploeg onverdiend de das omdeed. Gelijk, iedereen tevreden, zeker de rood-witte aanhang (Antwerp Clubblad 8 - 29/10/1993).

(bron: Antwerp Clubblad - 29/10/1993)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Michel Preud'homme
2 Koen Sanders
3 Glen De Boeck
4 Davy Gijsbrechts
5 Geert Deferm
9 Kurt Vangompel
6 Stan Vandenbuijs
7 Frank Leen
8 Joël Bartholomeeussen
10 Dénes Eszenyi
11 Alex Czerniatynski
1 Ratko Svilar
7 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
6 Rony Van Rethy
8 Krist Porte
10 Hans-Peter Lehnhoff
4 Didier Segers
11 Nico Claesen
9 Cisse Severeyns

Wissels

11 Nico Claesen (uit)/
14 Milos Bursac (in)
55'
 

Begin Match
      Nico Broeckaert 26'
35' Davy Gijsbrechts      
Ruststand 0-0
50' Dénes Eszenyi 1-0      
60' Koen Sanders      
      Cisse Severeyns 1-1 65'
      Didier Segers 74'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG