Guy De Ruyck - Désiré Barella
Toeschouwers: 5.000

Na R Antwerp FC - RFC Seraing

Retrospectieve door Peter

R Antwerp FC trekst de lijn van de afgelopen weken door, met weinig oogstrelend, maar wel efficiënt voetbal. De frisse, vlotte combinaties uit de voorbereidingsperiode en de competitiestart zijn er niet bij, net zomin als de schoonheidsfoutjes achterin. Dit resulteert in een soort kick and rush dat de Great Old een vijf op zes en de vijfde plaats in het klassement opleverde.

Tegen de technisch vaardige bezoekers uit het Walenland startte R.A.F.C. allesbehalve overtuigend. RFC Seraing kreeg ruimte om te combineren. Ratko Svilar behoedde zijn ploeg tot drie keer toe voor een achterstand. In voetbal zijn het uiteraard de doelpunten die tellen. Zo klom rood-wit na 14 minuten op voorsprong. Cisse Severeyns devieerde een doorsteekpas van Hans-Peter Lehnhoff voorbij de slecht uitgelopen Stojic. Het doelpunt bracht rust in de Antwerpgelederen, achteraan ging het een stuk beter. Milos Bursac kon bijna scoren op hoekschop van H.-P. Lehnhoff. RFC Seraing dreigde sporadisch. Enkel Lukaku had de gelegenheid om de score in evenwicht te brengen, Ratko Svilar was hem te vlug af.

Na de rust nam Geert Emmerechts de plaats in van de gekwetste Nico Claesen. R.A.F.C. verdubbelde de voorsprong nadat Wim Kiekens een door Severeyns uitgelokte strafschop had omgezet. Rood-wit verzuimde tot groot ongenoegen van het publiek, om te counteren. RFC Seraing kon via Edmilson nog milderen tot 2-1, maar geraakte gelukkig niet meer aan de gelijkmaker. Bij R.A.F.C. blijft het ongeduldig wachten op Dragan Jakovljevic en Didier Segers om de ploeg meer voetballend vermogen te bezorgen (Antwerp Clubblad 8 - 29/10/1993).

13 Magalhaes Isaias

46' 11 Nico Claesen (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)

64' 4 Milos Bursac (uit)/
14 Victor Lembi Kubu (in)

2 Mansoni N´gombo (uit)/
9 Sousa Campos Wamberto (in)
49'

10' Cisse Severeyns 1-0
      Olivier Doll 16'
Ruststand 1-0
47' Milos Bursac
51' Wim Kiekens (penalty) 2-0
      Magalhaes Isaias 55'
      Ranko Stojic 56'
      Edmilson da Silva 2-1 75'
      Manuel Karagiannis 75'
88' Victor Lembi Kubu
91' Eindstand 2-1 91'