Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Jan Busschaert - Toon Bieseman
Toeschouwers: 5.500

Peter Utaka bezorgt R Antwerp FC vlotte zege
DEURNE - R Antwerp FC heeft gisteren een uitstekende zaak gedaan door die andere traditieclub KSK Beveren puntenloos naar huis te sturen. De Great Old won op de Bosuil makkelijk met 3-0 van de zwakke Waaslanders en stijgt zo weer een beetje in het klassement. Voor R Antwerp FC maakte vooral Peter Utaka het verschil.

R Antwerp FC moest de geblesseerde Marco Gbarssin missen en startte voor het eerst met Zarko Jelicic in de basis. De Serviër kreeg een vrije rol in steun van diepe spits Peter Utaka. Ook KSK Beveren begon de partij met slechts één aanvaller, de eenzame Ibou. Het gevolg was een lang gerekte studieronde die eigenlijk veertig minuten duurde. Er waren wel schuchtere pogingen van Zarko Jelicic, Ray Fränkel en Ibou, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Pas toen Peter Utaka vijf minuten voor rust Zarko Jelicic afzonderde voor bezoekend doelman Deelkens kregen de supporters iets om zich aan op te warmen. De Antwerpse debutant kende geen genade en schoof het leer met zijn minder goede rechter in de verste hoek. Plots leek iedereen wakker geschud. Dat resulteerde voor rust nog in een dot van een countermogelijkheid voor de bedrijvige Peter Utaka. De poging van de Nigeriaan werd in corner gewerkt. Die hoekschop werd bijna binnen gekopt door diens landgenoot Bobsam Elejiko, maar Tokpa redde op de lijn. Al bij al was de Antwerpse voorsprong bij de rust wel verdiend.

Na de pauze dreigde KSK Beveren als eerste via een afstandsschot van Tokpa, maar daarna volgde de grote leegte voor de ontstellend zwakke Waaslanders. Op het uur volgde de logische doodsteek. Peter Utaka - weer hij - dwong Lardenoit tot een penaltyfout. De spits zelf zette de elfmeter feilloos om. Lardenoit mocht blij zijn dat hij geen rood kreeg in deze fase. En nog was de Beverse kelk niet geledigd. In de 78e minuut kreeg KSK Beveren een derde goal om de oren. Man van de match Peter Utaka bleef ijzig kalm toen hij oog in oog kwam met Deelkens en maakte zijn tweede van de middag. Door deze vlotte zege mag R Antwerp FC weer stilaan omhoog kijken in het klassement. KSK Beveren heeft zijn start helemaal gemist en geraakt stilaan in degradatiezorgen.
(Kristof De Cnodder - bron: D.N.G. - 22/10/2007)

12 Ebrahima Savaneh

76' 52 Zarko Jelicic (uit)/
17 David Geeroms (in)

82' 20 Sean Doherty (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)

85' 8 Kevin Baert (uit)/
23 Henry McStay (in)

3 Kristof Lardenoit (uit)/
18 Alain Koudou (in)
64'

11 Alexandre Tokpa (uit)/
2 Chakir Lmaknafi (in)
87'

Utaka
37' Zarko Jelicic 1-0
Ruststand 1-0
59' Peter Utaka (penalty) 2-0
      Karel Snoeckx 59'
73' Craig Cathcart
78' Peter Utaka 3-0
84' David Geeroms
      Sadio Ba 85'
90' Eindstand 3-0 90'