Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.
1 0
12.05.1996 Plaats: Stade de Sclessin

Scheidsrechter: Amand Ancion

Lijnrechters:
Alain Gerard - Noël De Groot
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na R Standard CL - R Antwerp FC

Pompen en toch verzuipen

Sclessin — Voor Robert Waseige is de laatste wedstrijd van het seizoen uitgedraaid op een persoonlijke triomf. Na afloop kreeg hij van het Luikse publiek een huldiging die hem nog lang al bijblijven en alleszins de pijn zal verzachten die hem de laatste tijd door het intern verscheurde bestuur van de Rouches werd aangedaan. "Doordat de ploeg ook nog gewonnen heeft, is mijn dag helemaal geslaagd," zei de altijd minzame Waseige. "Het is natuurlijk spijtig dat ik mijn dubbel objectief van voor het seizoen niet heb kunnen realiseren. Dat R Standard CL niet moest hopen op een podiumplaats, was me vrij snel duidelijk. Een Uefa-ticket zat er uiteindelijk door de tribulaties, die de kop opstaken na de bekeruitschakeling bij KSV Waregem, ook niet in. Niettemin neem ik tevreden afscheid. De club bezit de mogelijkheden om binnen de kortste tijd opnieuw de top te halen."

"Alleen al voor de trouwe supporters wens ik R Standard CL dit toe. De wedstrijd van vandaag was eigenlijk een beetje de weerspiegeling van het hele seizoen. De tegenstander domineren, maar moeilijk en te weinig scoren. Ook nu zag het er weer naar uit dat we vrede zouden moeten nemen met een gelijkspel. Het doelpunt van Schepens in de slotfase maakt voor mij veel goed." Voordien had Ratko Svilar, trainer ad interim van R Antwerp FC, de overwinning van de Rouches verdiend genoemd. "Mijn ploeg heeft zich goed verdedigd, had bij momenten ook het geluk aan haar zijde, maar vooral op het einde werd de druk zo groot dat we onmogelijk stand konden houden. Het is natuurlijk altijd erg als je pas in de slotminuten in het verlies wordt gespeeld. Ik ben echter al blij dat het bij één tegendoelpunt gebleven is. In de eerste helft verzuimden Kiekens en Godfroid enkele countermogelijkheden te benutten."

Voor R.A.F.C. was de ultieme opdracht in competitieverband van te voren al erg moeilijk, gezien het groot aantal afwezigen. Positief is alleszins dat de nodige strijdlust aan de dag werd gelegd om er toch iets van te maken. Dat de bal bijna tachtig van de negentig minuten op de Bosuilhelft vertoefde, bewijst het immense veldoverwicht van de Rouches. Ook het verschil in corners (11 tegen 2) wijst in die richting. Om dan nog niet te spreken van de doelkansen. We telden er veertien voor de Luikenaars. In negen gevallen geraakten Goossens, Bettagno, Genaux en Schepens niet voorbij Yves Van Der Straeten. Toen de Antwerpkeeper in het begin van de partij eventjes in de fout ging door een bal in de voeten van Goossens te trappen, verknoeide die als een beginnend miniem de scoringskans.

In het zicht van de rust bracht de lat redding bij een kopbal van Wilmots. Carlo Lavigne en Geert Emmerechts sprongen hun doelman bij toen Foguenne en Butoiu het leer al over de lijn zagen. Twee minuten voor tijd viel de beslissing. Op voorzet van Thys vond Schepens de bezoekende defensie alsnog in gebreke. Pompen en toch verzuipen noemt zoiets (Jan Claessens - GvA - 13/05/1996).

(bron: GvA - 13/05/1996)

Statistieken

R. Standard de Liège R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Didier Piot
2 Regis Genaux
4 Daniël Kimoni
5 Mircea Rednic
3 Philippe Léonard (K)
8 Alain Bettagno
7 Dimitri de Condé
6 Gunther Schepens
11 Marc Wilmots
10 Alexander Sacha Ritchkov
9 Michaël Goossens
1 Yves Van Der Straeten
4 Milos Svilar
6 Geert Emmerechts (K)
3 Nico Broeckaert
2 Petar Cestic
7 Wim Kiekens
8 William Verbeeck
10 Cvijan Milosevic
5 Carlo Lavigne
11 Manu Godfroid
9 Ganiyu Owolabi

Wissels

60' 10 Alexander Sacha Ritchkov (uit)/
16 Gheorge Butoiu (in)
 
70' 3 Philippe Léonard (uit)/
14 Ronald Foguenne (in)
 
76' 8 Alain Bettagno (uit)/
15 Bernd Thijs (in)
 
9 Ganiyu Owolabi (uit)/
14 Bimbo Fatokun (in)
80'
 

Begin Match
      Wim Kiekens 34'
Ruststand 0-0
      Ganiyu Owolabi 80'
88' Gunther Schepens 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG