3 2
06.04.1930 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Malever

Na Royal Antwerp FC - Stade français

Ondanks het twijfelachtige weder en de concurrentie van FC Tubantia-FC Malinois, was er heel wat volk naar den Boschuil getogen om de Antwerpjongens aan 't werk te zien tegen de Parijsche Stadisten. Om half drie speelden de Antwerpjuniors een mooie partij tegen hun Fransche confraters. In de eerste helft wist Van Wouwer te doelen en rust trad in met 1-0. Op elf minuten tijd werd het 4-0 langs Claes, Van Deuren en De Deken. Op corner gelukte Stade français een eerste tegenpunt (21'). Drie minuten later doelde Stade een twee goal. Het spel ging dan gelijk op en het einde zag Royal Antwerp FC een verdiende 4-2 zege behalen in volgende samenstelling: Van Mechelen, Olieslaegers, Havrau, Corbet, Bollaert, Bierque, Van Elzen, Van Deuren, Van Wouwer, F. De Deken en Claes.

Dan traden de eerste ploegen van beide clubs aan. Heer Malever had de leiding over de opstellingen. Voor den toss overhandigde Pavillard een vlaggetje aan Louis (Bob) De Deken die den toss wint en met wind verkiest te spelen. De twee ploegen leveren effectief spel en beide doelwachters moeten om beurt tusschenkomen waarna Louis (Bob) De Deken op de lat kogelt. R.A.F.C. leidt enkele goede aanvallen. Chalsas houdt met brio een schot van Sooi(ke) De Vries. De Fransche keeper onderscheidt zich meer dan eens en houdt de moeilijkste schoten. Lafarge kogelt op den paal en herneemt met het hoofd. Louis Somers stopt prachtig. Op de 21e minuut bekomt R.A.F.C. een free-kick. Flor Bogaerts schiet. Chalsas pakt het leder naast den paal en stuwt het in eigen doel (1-0).

Op de 28e minuut dringt Louis (Bob) De Deken door en hij doelt op prachtige wijze een tweede punt (2-0). R.A.F.C. blijft in de meerderheid en de Fransche keeper moet meer dan eens tusschenkomen. Een free-kick voor hands van Charles Pincket brengt geen gevaar bij. Sooi(ke) De Vries mist van een niet het doel. Als Cohen doorgebroken is, redt Charles Pincket. Rust treedt kort hierop in met 2-0.

De Fransche keeper wordt weer druk aan 't werk gesteld en duikelt. Bij de herneming wisselen Flor Lambrechts en Wolfdietrich Friese van plaats. De Franschen zijn in meerderheid. Louis Somers krijgt veel werk. Op de negende minuut zet Comes voor en Laforge doelt tegen (2-1). Even later zet Comes weer voor en Laforge doelt, maar het punt wordt voor buitenspel afgekeurd. Een aanval der Stadisten wordt ongelukkig door Laforge neven beëindigd. Een mooi schot van Wolfdietrich Friese rolt naast den paal. Dan hernemen de Franschen hun meerderheid in 't spel. Op de 21e minuut krijgt Cohen het leder van ver, hij zet voor en Comes stelt met kopstoot gelijk. Chalsas houdt daarop een kei van Flor Lambrechts.

Als de Franschen dan weer aanvallen, houdt Louis Somers al duikelend een schot van Laforge. Op de 33e minuut rent Sooi(ke) De Vries in, de keeper verwerkt met de vuist en Louis (Bob) De Deken herneemt en doelt via het been van Sprinker het derde punt voor R.A.F.C. Even daarop houdt Chalsas gepast een schot van Louis (Bob) De Deken. Stade bekomt een corner die zonder gevolg blijft. Even later ontsnapt het lokale doel aan doorboring, het leder vliegt op de paal en Cohen zet achter. Juist daarop treedt het einde in met 3-2 voor de rood-witten. De eerste helft was goed verdeeld, tewijl de bezoekers in den 2en time domineerden. Bij de lokalen speelden Louis Somers, Charles Pincket, Sooi(ke) De Vries, Flor Lambrechts en Louis (Bob) De Deken een goede match.

(bron: GvA - historisch archief - 07/04/1930)

Cohen

21' Flor Lambrechts 1-0
28' Louis (Bob) De Deken 2-0
Ruststand 2-0
      Laforge 2-1 54'
      Cohen 2-2 66'
78' Louis (Bob) De Deken 3-2
90' Eindstand 3-2 90'