Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 1
09.03.1996 Plaats: Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Julien Serre

Lijnrechters:
Nick De Vrieze - Guido Nuyens
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

De Cisse doet het weer

Mechelen ó Cisse Severeyns brak, mede door omstandigheden, geen potten toen hij drie seizoenen de aanval van KV Mechelen leidde. Als hij het met R Antwerp FC tegen zijn ex-club opneemt, ontpopt hij zich vaak tot boeman van geel-rood. Dat was tijdens de jongste competitiewedstrijden zo, dat was zaterdag niet anders. Hij nam een voorzet van spitsbroeder Ganiyu Owolabi in een tijd op de linkerslof en bezorgde de Sinjoren met een prinsheerlijk doelpunt een zuinige, maar belangrijke zege na een kwalitatief zwak en spektakelarm streektreffen. Adjunct-bondscoach Wilfried Van Moer zal bij zijn selectiewerk voor Rode Duivels en aspiranten niet wijzer geworden zijn. Of toch. Rudi Smidts, Vreven, Martens, Gysbrechts en Yves Van der Straeten mochten dan niet opvallen, ze lieten het evenmin afweten.

Het openingskwartier van de derby hield beloften in. Het spel golfde aangenaam over en weer, voor beide doelmonden viel wat te beleven. Twee dotten van kansen zelfs: de vrijstaande Krist Porte mikte een inzenden van Ganiyu Owolabi tegen de lat, Peeters kreeg zijn voet niet goed tegen een voorzet van Dodik. Nadien zakte het spelpeil en werd het publiek getrakteerd op een festival van slechte passes, van braaf en ideeŽnloos gedraaf. Aan inzet geen gebrek (dat mag je tenminste toch al verwachten?), aan klasse en inzicht duidelijk wel. Verdedigers bleven baas over de aanvallers, lef maakte plaats voor angst om te verliezen, organisatie haalde het van creativiteit. Om te zwijgen over de vele ballen die simpelweg een verkeerde bestemming vonden: het leek of de ploegen op balverlies in plaats van balbezit speculeerden. De doelmannen konden zich op het slechte veld beperken tot enig opraapwerk.

Milo baalt
KV Mechelen, bij wie Mauroo profiteerde van de schorsing van Valgaeren, kon niet verbergen dat het neerzetten van Dodik op de flank om de tegenvallende Czernia zijn stek in punt te gunnen geen goed idee is. Na de rust mocht Dodik meer voorin, zonder resultaat. Peeters, ook geraakt aan de schouder, was het slachtoffer. R Antwerp FC, zonder de geblesseerde Manu Godfroid, liet het initiatief aan de thuisploeg. Trainer Fazekas verving vroeg in de tweede helft spelmaker Cvijan Milosevic, tot diens ongenoegen. "Vermoeid", luidde de uitleg. "Ik schrok, maar aangezien we wonnen zal het een slimme wissel geweest zijn, zeker?" , grimlachte Rudi Smidts. Desondanks gingen de bezoekers na de pauze het vaakst hun kans op doel, langs Krist Porte en Ganiyu Owolabi, vooraleer Cisse Severeyns scoorde. Yves Van der Straeten hield Czernia met een reflex nadien wel van de gelijkmaker. Serre ó tweede klus in de topklasse ó toonde Gysbrechts nog geel voor een duik in het strafschopgebied.

"Ook door de staat van het terrein gebruikten we te veel de lange bal. En wat voor de winterstop in ons voordeel kantelde, doet dat niet meer", wist KV-trainer Reynders. "Onze zege is gebaseerd op 100% inzet en is goed voor de rust in de ploeg" , glunderde Fazekas. "Zeker nu RSC Anderlecht naar de Bosuil komt (Koen Van Den Daele - GvA - 11/03/1996)."

Retrospectieve door Peter

De partij begon naar goede gewoonte met een staande ovatie van de Antwerpspionkop voor oud-speler Alex Czerniatynski. Hij is nog altijd niet vergeten op de Bosuil en dat is maar goed ook. De werklust en gretigheid van de sympathieke aanvaller staan model voor die mentaliteit, waar anderen een voorbeeld aan mogen nemen.

R Antwerp FC legde traditiegetrouw opnieuw een sterke verrichting neer Achter de Kazerne. De zege was verdiend, al was het verschil tussen beide ploegen niet groot. R.A.F.C. kreeg de beste mogelijkheden en kan de overwinning rechtvaardigen. Krist Porte knalde in de beginfase op de lat. Yves Van der Straeten reageerde attent op pogingen van Dodik en Martens.

Na de pauze haalde trainer Fazekas zich voor de tweede keer op rij de woede van de Antwerpfans op de hals. Hoewel sterk op dreef, werd Cvijan Milosevic inderdaad naar de kant gehaald voor Alain Mviena Ossomo. Het liep nochtans goed af. Alain Mviena Ossomo deed het best aardig. Hij lag mee aan de basis van de enige treffer via Cisse Severeyns, voldoende om de drie punten naar Deurne te laten gaan (Antwerp Clubblad-17 - 05/05/1996).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/03/1996)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Pierre Drouguet
2 Stijn Vreven
3 Vital Vanaken
4 Davy Gysbrechts
6 Bart Mauroo
5 Didier Segers
7 Mathieu Peeters (K)
8 Frank Leen
10 Jan-Pieter Martens
11 Marijo Dodik
9 Alex Czerniatynski
1 Yves Van Der Straeten
7 Wim Kiekens
6 Geert Emmerechts
3 Nico Broeckaert
5 Rudi Smidts (K)
4 Carlo Lavigne
8 Krist Porte
2 Rony Van Rethy
10 Cvijan Milosevic
11 Ganiyu Owolabi
9 Cisse Severeyns

Wissels

46' 10 Jan-Pieter Martens (uit)/
12 Alain Peetermans (in)
 
80' 3 Vital Vanaken (uit)/
13 Michel Minko (in)
 
10 Cvijan Milosevic (uit)/
15 Alain Mviena Ossomo (in)
57'
 
9 Cisse Severeyns (uit)/
12 Willy Vincent (in)
87'
 

Begin Match
      Carlo Lavigne 3'
Ruststand 0-0
65' Didier Segers      
      Cisse Severeyns 0-1 74'
      Wim Kiekens 85'
89' Davy Gysbrechts      
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG