2 2
19.01.1930 Plaats: De Klokke

Scheidsrechter: Louis Baert

Na R.F.C. Brugeois - Royal Antwerp FC

Heer Baert stelde de ploegen op. Royal Antwerp FC wint den opgooi en vangt aan met wind in den rug. De eerste aanvallen gaan uit van R.A.F.C. Louis (Bob) De Deken lukt op voorzet van Dis Bastin een eerste doel op de 1e minuut. De Brugsche verdediging is nog niet bekomen als op de 3e minuut R.A.F.C. een tweede doel gelukt op poging van Louis (Bob) De Deken. RFC Brugeois laat zich niet ontmoedigen en valt op hare beurt aan. Na twee corners zonder nut, weet Versyp een doel te lukken aan de 12e minuut.

De lokalen zijn nu in lichte meerderheid, toch zal R.A.F.C. langs Dis Bastin enkele malen gevaarlijk aanvallen. Beide keepers moeten op beurt handelend optreden. Aan de 36e minuut stelt Delbeke na samengaan met Versyp de ploegen gelijk. Het spel vervolgt goed verdeeld. Een corner voor RFC Brugeois doet niets uit. Wauters moet handelend optreden. Kort daarop redt Louis Somers een schot van Delbeke. Daarop rust met 2-2.

Na de herneming is het spel verdeeld. Caenen, gekwets, wordt rechtsbuiten. Lambert speelt middenvoor. De lokalen zijn nu in meerderheid, maar falen voor doel. Wauters moet een schot van Dis Bastin onschadelijk maken. R.A.F.C. schijnt vermoeid. R.F.C.B. voert het woord. Enkele minuten voor tijd lukt R.A.F.C. corner. Wauters redt prachtig een keihard schot van Dis Bastin. Het einde komt met 2-2.

(bron: GvA - historisch archief - 20/01/1930)

Louis (Bob) De Deken 0-2 3'
12' Louis Versyp 1-2
36' Gérard Delbeke 2-2
Ruststand 2-2
90' Eindstand 2-2 90'