Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. SC Anderlechtois
3 4
29.12.1929 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Maeck

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - SC Anderlechtois

Het verwonderde ons terdege zoo weinig publiek op het Antwerpveld te zien voorde beloftevolle partij tegen SC Anderlechtois. De tribuun was tamelijk wel bezet, maar op de volksplaatsen waren er hoogstens een paar duizend toeschouwers. Op een veld in besten staat, roept scheidsrechter heer Maeck ten 2 ure de elftallen tussen de krijtlijnen.

SC Anderlechtois wint den toss en leidt de eerste aanvallen. Als Royal Antwerp FC reageert, schijnt SC Anderlechtois hard te moeten spelen om te verwerken. Heer Maeck grijpt niet in. Jos Van Beeck mist een schoone kans op pas van Willy Ulens. SC Anderlechtois dwingt een hoekschop af, maar Louis Somers redt hier zeer schoon. Op de 15e minuut krijgtr Bové den bal van Adams, dribbleert Rik De Deken en doelt onhoudbaar over den grond (0-1). SC Anderlechtois speelt het goed door, wel te hard echter. De voorlijn blijft gevaarlijk aandringen. Op de 22e minuut, na een reeks combinaties, weet Adams een mooi schot te plaatsen dat Louis Somers door laat gaan, ondanks een wanhopige duikeling. Verschueren en Flor Lambrechts worden gekwetst en moeten het terrein verlaten. De wind treedt dikwijls op als spelbreker.

Willy Ulens mist een schoone kans voor doel op pas van Dis Bastin. Caudron houdt een schoon schot van Leon Bogaerts. Het spel is bijwijlen hard. Kluytmans krijgt een vermaning. Op free-kick door Dis Bastin gegeven, kogels Louis (Bob) De Deken naast het doel. Beide ploegen vallen om beurt aan, maar de wind belet alle juistheid in de schoten op doel, die aldus te hoog of neven gaan. Caudron houdt een ver schot van Dis Bastin zeer kansrijk. De rust is daar met 0-2 voor SC Anderlechtois.

De tweede helft ziet beide ploegen met 10 man opkomen. Flor Lambrechts is gekwetst aan den onderbuik, wijl Verschueren de tibia gekneusd heeft en door De Wael als back vervangen wordt. De partij gaat gelijk op, maar R.A.F.C. schijnt er toch niet in te komen. Op de achtste minuut zet Adams na een prachtige reeks dribblings voor aan Ramburg die nummer drie doelt, de Antwerpverdediging een off-side meenend. R.A.F.C. heeft Dame Fortuna niet aan haar zijde en heeft onkans voor het doel van Caudron. Adams stuwt hierop zijn jongens weer vooruit. Van Rinsveld geeft over aan Ramburg die op de 13e minuut langs de arm van Louis Somers het vierde doelpunt inzendt. Van Rinsveld mist een schoone kans, waarna R.A.F.C. een groot offensief inzet. Op de 19e minuut wordt een free-kick bekomen door Willy Ulens hernomen en in doel gezet (1-4).

SC Anderlechtois beweert met de hand. Twee minuten later zet Louis (Bob) De Deken in en Dis Bastin scoort een prachtig tweede tegenpunt (2-4). Op de 23e minuut zet Charles Simons vooruit. Willy Ulens net nummer drie ondanks de protestaties van SC Anderlechtois voor ingebeelden off-side. R.A.F.C. is baas, SC Anderlechtois verdedigt zich hardnekkig. Op schot van Bové komt Louis Somers kansrijk tusschen. Het spel is hard. De partij is woelig. Adams speelt back en de Anderlechtsche aanvalslinie is min effectief. De twee ploegen geven zich met hart en ziel. De beide keepers komen nog tusschen en het blijft dus 3-4 voor SC Anderlechtois.

Onze beschouwingen
De menschen die de verplaatsing naar den Boschuil gemaakt hebben, zullen waar voor hun geld gehad hebben, in acht neemend dat er zeven doelen aangeteekend werden in deze partij. De eerste helft zag SC Anderlechtois het groot voordeel van den toss te winnen in een lichte meerderheid en twee schoone doelen uitdrukken. R.A.F.C kon haar spel maar niet toepassen aan de weersomstandigheden. Na de poos was SC Anderlechtois aanvankelijk de betere, twee doelen aanteekenend. R.A.F.C. nam het dan over en wist drie doelen op vier minuten tijds aan te teekenen. Daarop vertraagde het tempo der rood-witten. Hevig en woeilig bleef de partij, maar de scoor 3-4. De rood-witte verdediging is ons een flinke revanche verschuldigd. De leiding van heer Maeck liet veel te wensen over

(bron: GvA - historisch archief - 02/04/2016)

Statistieken

R. Antwerp F.C. SC Anderlechtois

Elftallen

Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
Leon Bogaerts
Jean De Clercq
Flor Lambrechts
Louis (Bob) De Deken
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin
Jean Caudron
Edgard Verschueren
Jean Kluitmans
Félix Schavy
Jean Schoreels
Jean Paduwat
Charles Bové
Ferdinand Adams
Jean Van Rinsveld
André De Wael
Adolphe Ramburg

Wissels


Begin Match
      Charles Bové 0-1 15'
      Ferdinand Adams 0-2 22'
Ruststand 0-2
      Adolphe Ramburg 0-3 53'
54' Willy Ulens 1-3      
56' Désiré Bastin 2-3      
      Adolphe Ramburg 2-4 58'
68' Willy Ulens 3-4      
90' Eindstand 3-4 90'
TERUG