Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royale Cercle Sportif Brugeois R. Antwerp F.C.
1 4
03.11.1929 Plaats: Edgar Desmedtstadion

Wedstrijdverslag

Na Royale Cercle Sportif Brugeois - Royal Antwerp FC

Aanvoerder Vanhalme, vrijdag te Brussel gekwetst aan den knoesel, was niet van de partij, een zwaar verlies voor de lokalen. Royal Antwerp FC wint den toss en stelt Cercle tegen den wind. Braet wordt reeds aan het werk gesteld door Charles Simons. Cercle bekomt een drietal corners zonder gevolg. Aan de 15e minuut ontsnapt Dis Bastin en centert. Hiervan profiteert Willy Ulens om den scoor te openen. Braet laat het leder tusschen de beenen door in het net glijden. Cercle bekomt twee corners, waarna R.A.F.C. een hoekschop achter het net geeft. Cercle is aanvallende partij, Louis Somers is klemvast.

Aan de 28e minuut ontsnapt Dis Bastin. Debois denkt het leder te laten uitloopen, maar Flor Lambrechtsis er bij, zet over naar Willy Ulens die nummer twee doelt. Twee minuten later komt nummer drie juist in dezelfde voorwaarden, met dit verschil dat thans baes meent den bal te laten uitloopen. Flot Lambrechts is hem te rap af en passeert naar doelschutter Willy Ulens. Devos stelt Louis Somers op de proef. Daarmede is de rust daar met 0-3.

Cercle vangt met veel moet aan. Aan de 11e minuut doelt Vandenbouwhede een fraai tegenpunt. R.A.F.C. is een tijdje ingedrukt en trekt zich op verdediging terug zoddat nog slechts Dis Bastin, Willy Ulens en Flor Lambrechts ten aanval blijven. G. Devos is zoo hopeloos besluiteloos voor doel, dat hij door eigen publiek wordt uitgejouwd. R.A.F.C. komt vervolgens los. Braet redt pogingen van Dis Bastin en Pierre Loreyn. Een vijftal minuten voor het einde maakt Flor Lambrechts op center van Dis Bastin nummer vier. Cercle speelt als een verlooren ploeg. R.A.F.C. bekomt nog drie corners zonder gevolg. De stand blijft 1-4 voor R.A.F.C.

(bron: GvA - historisch archief - 04/11/1929)

Statistieken

Royale Cercle Sportif Brugeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Robert Braet
ontbrekend
Louis Baes
Prosper Debois
Henri Vanpoucke
Daniel Giraldo
Eugeen Van Hoorickx
Arthur Ruysschaert
André Saeys
Gérard Devos
Michel Vanderbauwhede
Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
Leon Bogaerts
Jean De Clercq
Pierre Loreyn
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
      Willy Ulens 0-1 15'
      Willy Ulens 0-2 28'
      Willy Ulens 0-3 30'
Ruststand 0-3
56' Michel Vanderbauwhede 1-3      
      Flor Lambrechts 1-4 85'
90' Eindstand 1-4 90'
TERUG