3 3
20.10.1929 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Delchevalerie

Na Royal Antwerp FC - Daring Cl. de Brux. S.R.

Geholpen door het aanlokkend voetbalweder, had het bezoek van Daring Cl. de Brux. S.R. aan de kampioenenploeg de massa der groote voetbaldagen naar het stadion van den Boschuil gelokt. Daring Cl. de Brux. S.R. oefent thans nog de aantrekkingskracht als weleer uit op de massa en er is ook aangenaam spel van te zien. Heer Delchevalerie stelde de teams in rang. Nadat Rik De Deken den toss had gewonnen en het muziekcorps de wachtenden menigte haar geduld doet verliezen, trapt De Smet af om 2.37ure. Een eerste bezoek van Daring Cl. de Brux. S.R. in het Antwerpkamp wordt afgeslagen. Als Dis Bastin ontsnapt is Badjou gelukkig den bal te kunnen stoppen. Flor Lambrechts komt terug en dwingt corner af. Davidts schiet over de lat. R.A.F.C. komt terug, doch de schoten van Dis Bastin en Flor Lambrechts vliegen naast het doel. Badjou kan een hard, kort schot van Flor Lambrechts fortuinlijk verwerken. Rik De Deken ontzet een center van Heremans.

Daring Cl. de Brux. S.R. komt terug. Als Charles Pincket een gevaarlijk standje opklaart en Davidts terug op doel schiet, mag R.A.F.C. van geluk spreken dat een hands onbestraft voorbij gaat. Het spel gaat gelijk op. Aan de 18e minuut ontsnapt Heremans en opent met een schuiver den scoor. Badjou duikelt een kogel van Willy Ulens in corner weg, waarna Dis Bastin weer een hoekschop afdwingt. Desmedt geraakt, gaat op den rechtervleugel spelen, maar thans wordt Daring Cl. de Brux. S.R. in haar kamp gedrongen. Badjou verwerkt een hoog shot van Leon Bogaerts over de lat in corner. Aan de 22e minuut geeft Dis Bastin een free-kick voor hands van Van Isterdael. Badjou, door zijn eigen mannen het zicht op den bal belemmerd, wordt verrast en de gelijkmaker zit in 't net. Het spel golft op en af zonder merkelijk overwicht, gevaarlijke aanvallen zijn er weinig te zien, ofschoon Badjou weer met veel brio eengoed gegeven free-kick afslaat.

Een schoone combinatie-aanval weet Badjou onschadelijk te maken. Aan de 42e minuut op overzet van Jos Van Beeck, teekens Willy Ulens met een onhoudbaar schot nummer twee aan. Dadelijk heeft Badjou nog een keihard shot van Willy Ulens af te slaan. De rust treedt daarop in met 2-1.

De tweede helft vangt aan met een aanval van Daring Cl. de Brux. S.R., doch Heremans schiet wijd nevens den paal. Op voorzet van Ringoot schiet Davidts te hoog. R.A.F.C. verplaatst het spel naar den overkant. Op center van Dis Bastin schiet Flor Lambrechts op de lat. Het leder blijft in de gevaarlijke buurt en Daring Cl. de Brux. S.R. staat corner toe, zonder gevolg. Dis Bastin zet weer goed in. Flor Lambrechts passeert aan Louis (Bob) De Deken, wiens juist gericht schot in corner gered wordt. Het spel blijft opwekkend vlug. Nadat Davidts naast gekopt heeft op inzet van Ringoot komt Daring Cl. de Brux. S.R. terug langs Heremans. Deze centert en Muyllaert schiet op doel. Hoewel Louis Somers het leder nog met de toppen der vingeren aanraakt, kan hij niet beletten dat de gelijkmaker in het net zit (2-2). Men speelt 20 minuten. Dis Bastin zet schoon in, doch de gansche lijn mist.

Heremans ontsnapt en gaat corner afdwingen zonder gevolg. Het spel vervolgt met onverminderde geestdrift. Aan de 29e minuut doelt Desmet op center van Heremans onhoudbaar nummer drie. Het spel wordt hard. Heer Delchevalerie fluit een aantal free-kicks, waarvan een door Badjou gered wordt. Een ander in corner ontzet wordt. Badjou weert met veel brio een schot van Flor Lambrechts af. R.A.F.C. dringt nog aan. Eindelijk, een paar minuten voor het einde, kan Leon Bogaerts eindelijk den gelijkmaker inzenden.

Beschouwingen
Oppervlakkig gezien mag de gelijke uitslag de beide ploegen bevredigen, ofschoon R.A.F.C. een tikje beter voetbalspel vertoonde. Daring Cl. de Brux. S.R. verloor evenwel reeds bij den aanvang centervoor Desmedt die van niet veel nut meer was. Daring Cl. de Brux. S.R. ontplooide enkele gevaarlijke aanvallen van links, waar Heremans zich bijzonder onderscheidde door goedgeplaatste inzetten. Spijtig genoeg werd het spel ontsierd door tallooze fouten, waartegen de scheidsrechter niet dadelijk ingreep. Dis Bastin, Willy Ulens en Charles Pincket waren de besten. De verdediging was in haar geheel niet zoo betrouwbaar als gewoonlijk. Leon Bogaerts was lang voor het einde, totaal uitgespeeld.

(bron: GvA - historisch archief - 21/10/1929)

Albert Heremans 0-1 18'
22' Désiré Bastin 1-1
42' Willy Ulens 2-1
Ruststand 2-1
      Muyllaert 2-2 65'
      Raymond Desmedt 2-3 74'
89' Leon Bogaerts 3-3
90' Eindstand 3-3 90'