2 1
08.02.1931 Plaats: Het Lisp

Scheidsrechter: Larousse

Na Liersche SK - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft ondanks een nipte nederlaag, een diepen indruk gemaakt te Lier en had beslist een draw verdiend. De vleugel Op de Beeck-Voorhoof heeft de match gewonnen voor de bezochten. Heer Larrouse hield het fluitje voor de ploegen.

R.A.F.C. wint den toss en stelt Liersche S.K. met het gelaat in de zon. R.A.F.C komt seffens dreigend op. Op missen van een der backs opent Flor Lambrechts den scoor. Aan de elfde minuut, wanneer Voorhoof den bal toegespeeld krijgt van De Preter, verschalkt hij Charles Pincket en daar Louis Somers even uitloopt, rolt het leder in open doel. Het spel vervolgt in snel tempo. Dis Bastin en Jos Van Beeck stellen Van Tongerloo op de proef. Op overzet van Willy Ulens naar Dis Bastin, rolt het leder voor den doelmond, zonder den goeden weg te vinden. Louis Somers wordt beproefd. Liersche SK bekomt een paar hoekschoppen. Voorhoof en Op de Beeck spelen een match van internationale waarde. Mens mist een kans. Dis Bastin schiet op den paal. Willy Ulens en Jos Van Beeck missen beurtelings een center van Dis Bastin. Louis Somers houdt een kei van Brugghe. De rust komt met 1-1.

Met even groote snelheid wordt het spel hervat. Op inzet van Dis Bastin schiet Willy Ulens op doel, doch Van Tongerloo verwerkt onder de lat in corner. Een doelpunt van Bastin wordt vernietigd. Louis Somers doet zich weer toejuichen. Simons belemmert Willy Ulens, op het oogenblik dat deze goed geplaatst is. Op de Beeck schiet op het zijnet. Als hij een corner geeft, zendt Voorhoof naast. Aan de 27e minuut, op doorbraak van Op de Beeck gevolgd van center, maakt Voorhoof onder oorverdoovend gejuich den winninggoal. Voorhoof maakt nog een doelpunt, wegens off-side vernietigd. De Antwerpvoorlijn schijnt ontredderd en geraakt niet meer voorbij de backs. Tijdens de laatste minuten wordt Liersche SK bestormd. Willy Ulens schiet echter op de lat. Van Tongerloo redt een schuiver van Sooi(ke) De Vries.

(bron: GvA - historisch archief - 09/02/1931)

Willy Ulens 0-1 3'
11' Bernard Voorhoof 1-1
Ruststand 1-1
72' Bernard Voorhoof 2-1
90' Eindstand 2-1 90'