Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.F.C. Brugeois R. Antwerp F.C.
3 1
25.01.1931 Plaats: De Klokke

Scheidsrechter: Louis Baert

Wedstrijdverslag

Na R.F.C. Brugeois - Royal Antwerp FC

Veel volk was er opgekoomen om de in vorm zijnde blauw-zwarten in strijd te zien treden tegen de leiders der rangschikking. Heer Baert leidde de ploegen. RFC Brugeois wint den opgooi en dwingt seffens corner af, door Louis Somers ontzet. R.A.F.C. valt aan langs Dis Bastin. Wauters is gelukkig in corner te kunnen redden. R.F.C.B. en R.A.F.C. nemen elk om beurt nog een corner voor zich zonder voordeel. De Bruggelingen komen stilaan in meerderheid. Van Vyve toont zich gevaarlijk voor doel.

Twee nieuwe corners voor R.F.C.B. doen niets uit. Van Vyve komt in aanraking met Charles Pincket en zal op halve kracht voortspelen. R.A.F.C. maakt hiervan gebruik om haar spel op te dringen. Aan de 23e minuut lukt Sooi(ke) De Vries nummer een voor R.A.F.C. De blauw-zwarten, goed aangemoedigd, hervatten zich. De Antwerpsche verdediging moet zich dapper inspannen. Op nieuwe aanval van R.F.C.B. geeft Van Hove gepast over aan Versyp die op de 42e minuut den gelijkmaker lukt. Daarop rust.

Na de herneming breekt Dis Bastin alleen door en komt tot voor Wauters die zich gelukkig mag achten de kei te kunnen onderscheppen. R.F.C.B. valt aan. Van Vyve kogelt tegen den paal. R.A.F.C. moet daarop corner toestaan. Deze doet niets uit. Op algemeenen Brugschen aanval geeft Pirets gepast over aan Versyp. Hij verschalkt Pol Dua en zendt in de achtste minuut buiten bereik van Louis Somers nummer twee in het doel. R.A.F.C. is nu duchtig aan den aanval en R.F.C.B. moet haar kamp gedurig ontzetten met verre ballen.

Het spel verliest in waarde. Op ontsnapping kogelt Pirets rakelings naast den paal. Dis Bastin weert zich voor twee en stuwt zijn mannen ten aanval. De Brugsche verdediging heeft het hard te verduren, doch de voorwaartsen treuzelen te lang voor het doel. Op ontsnapping van Versyp geeft deze gepast aan Wouters, die keihard tegen den paal zendt. Het leder botst terug in het spel. Een schermutseling ontstaat voor het doel van Louis Somers. Wouters stelt hieraan een einde met nummer drie te gelukken aan de 40e minuut. R.F.C.B. blijft ten aanval tot het einde, doch den scoor verandert niet meer.

(bron: GvA - historisch archief - 26/01/1931)

Statistieken

R.F.C. Brugeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Fernand Wauters
Charles Depiere
Lucas Innocent
Jozef Delporte
Roger Van Hove
Marcel Moeyaert
Gregoire Versyp
Lothaire Pierets
Alfred Wouters
Andre Taveirne
Marcel Van Vyve
Louis Somers
Charles Pincket
Pol Dua
Charles Simons
Jean De Clercq
John Mortelmans
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Désiré Bastin
Alfons Mertens

Wissels


Begin Match
      Sooi(ke) De Vries 0-1 23'
42' Gregoire Versyp 1-1      
53' Gregoire Versyp 2-1      
85' Alfred Wouters 3-1      
90' Eindstand 3-1 90'
TERUG