Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.
2 0
23.10.1932 Plaats: Stade Oscar Bossaert

Scheidsrechter: M. Charlier

Wedstrijdverslag

Na Daring Cl. de Brux. S.R. - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft te Molenbeek met 2-0 verloren nadat Louis Somers twee penalty's wist te houden. Heer Charlier had de leiding over de ploegen. Torfs ontsnapt direct, geeft aan Mondelé die in off-sidestand doelt. Het punt wordt afgekeurd. Daring Cl. de Brux. S.R. is de meerdere en valt langs de vleugels aan. Op de 15e minuut centert Torfs en Mondelé opent den scoor met het hoofd. Louis Somers trekt Mondelé met het been. De penalty, door Mondelé genomen, wordt door Louis Somers gehouden. Op de 30e minuut is het spel ordeloos. De wind belet den controol.

John Mortelmans schiet van ver. Vandenbergh redt goed. Hij houdt ook nog een schot van Jos Van Beeck. Davidts aarzelt. Mondelé wordt door Louis Somers gestuit. Vandenbergh houdt een vrijschop van Dis Bastin. R.A.F.C. komt in meerderheid. Pol Dua duwt onregelmatig aan. De penalty door Davidts genomen, wordt weer door Louis Somers gered. Rust is daar met 1-0.

Na de poos is Jos Van Beeck niet gelukkig. Torfs mist eveneens. Een corner door Dis Bastin voor R.A.F.C. genomen, veroorzaakt een doelworsteling, waarbij de rood-witten tegenslag hebben. Devidts kogelt op den paal. R.A.F.C. speelt goed en is steeds ten aanval. Willy Ulens schiet op doel op pas van Flor Lambrechts, Vandenbergh redt. Torfs, in duel met Rik De Deken, geeft aan Cousin en die zendt in open doel (2-0). Vandenbergh loopt uit op schot van Willy Ulens. De twee teams worden vermoeid. Devidts schiet naast. Het einde is daar met een 2-0 zege van Daring Cl. de Brux. S.R. R.A.F.C. verdiende een eerredder.

(bron: GvA - historisch archief - 24/10/1932)

Statistieken

Daring Cl. de Brux. S.R. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Louis Vandenbergh
Jean Keurvels
Albert Heremans
Joseph Van Ingelghem
Charles Teuninck
Van Nieuwenhoven
Léon Torfs
Pierre Devidts
Marius Mondelé
Louis Cousin
Leonard De Naeyer
Louis Somers
Pol Dua
Rik De Deken
John Mortelmans
Frans Peeraer
Toon Corbet
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
15' Marius Mondelé 1-0      
Louis Cousin 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG