Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Royal Standard Club Liégeois
4 0
25.09.1932 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Turfhmyer

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - R Standard CL
De match werd door een goed weder begunstigd en door een talrijk publiek bijgewoond, onder wie heel wat Luiker supporters. Over het puike veld woei een hevige wind in de breedte van het terrein. Om 3 ure treden de teams op onder leiding van referee Turfhmyer. Royal Antwerp FC wint den toss met licht windvoordeel. Royal Standard CL haalt al spoedig een combinatie uit die van een niet faalt. R.A.F.C. zakt af en op de derde minuut centert Sooi(ke) De Vries in. Bellefroid wil den bal aan Bollen geven, doch deze loopt uit en het leder rolt over de fatale lijn (1-0). R.S.C.L. zakt af. Louis Somers loopt uit. Capelle kogelt rakelings naast. Een match met emotievolle spelstandjes. R.A.F.C. loopt een paar maal off-side, waarop Jos Van Beeck corner afdwingt zonder gevolg.

Op center van Dis Bastin, mist Willy Ulens, doch Petit staat corner toe. R.A.F.C. valt pui aan. Bollen heeft werk te over. Dan breekt Capelle alleen door, geeft achteruit aan Brichaut die voor open doel overschiet. Van weerskanten wordt schoon spel vertoond. De partij is alleszins zienswaardig. Corner voor R.S.C.L. en Louis Somers redt. Als F. Ledent fout begaat, laten de Standardsupporters horen hoe talrijk ze zijn. Capelle vertoont schoon spel en bewijst zijn groote waarde. R.A.F.C valt meer aan, doch de match heeft van haar aantrekkelijkheid verloren. R.S.C.L. dringt aan, Louis Somers redt twee maal te reke op puike wijze aanvallen langs Gillis en R. Ledent. Dis Bastin kogelt rakelings naast het doel. Als Dis Bastin geraakt wordt, neemt hij den vrijschop, kogelt op de lat.

Flor Lambrechts hernemend, mist een eenige kans. Willy Ulens mist een gelegenheid. Corner voor R.A.F.C. wordt achtergegeven en rust is daar met 1-0 voor R.A.F.C.

De tweede helft brengt als eerste een coner voor R.S.C.L., waarop Capelle in de vlucht op Pol Dua schiet. R.A.F.C. ontzet. Op voorzet van Dis Bastin verkijkt Willy Ulens een schoone gelegenheid tot schieten. Het spel wordt hard. Vooral langs de zijde van de bezoekers dienen veel fouten bestraft. Op kei van Delgrange zet Louis Somers in corner die voorbij het doel gaat en buitenvliegt. R.S.C.L. speelt hardnekkig, doch loopt herhaaldelijk in de off-sideval. R.A.F.C. ontzet en bekomt corner, waarop Jos Van Beeck naast kopt. Rik De Deken begaat hands niet ver van de backarea. Op den free-kick volgt weer hands. De vrijschop te vroeg genomen wordt gered, doch dient hernomen. Onder gefluit gaat de bal nu naast. Voor fout tegen Charles Simons bekomt R.A.F.C. ook vrijschop.

Frans Peeraer zet onhoudbaar in op de 18e minuut (2-0). R.A.F.C. dringt geweldig aan. Pas een minuut later kogelt Willy Ulens op den paal, Flor Lambrechts herneemt en zendt het derde doel in de netten van Bollen. R.S.C.L. is eenigszins ontmoedigd. R.A.F.C. zakt af langs Sooi(ke) De Vries op de 26e minuut. Hij zet voor en Willy Ulens lukt een onhoudbaar vierde doel. R.A.F.C. is heelemaal op dreef en schoon spel wordt vertoond. Willy Ulens kogelt rakelings naast waarna Louis Somers zich ook tonen kon. Capelle doet zich gelden, maar de Antwerpachterhoede stuwt alles terug. Bollen duikelt op een schuiver van Charles Simons. Corner voor R.S.C.L. blijft zonder gevolg. De referee heeft last met Lieutenant en Gillis komt tusschen om de zaken te regelen.

Op 't laatst wordt niet meer ernstig gespeeld. De bal gaat steeds buiten. Coquelet begaat fout, de vrijschop geeft niets. de referee heeft nog opnieuw last met Lieutenant. In een koortsige sfeer eindigt de partij met 4-0 voor R.A.F.C.

Onze beschouwingen
R.A.F.C. heeft met vier om vul gewonnen van R.S.C.L. Toeval heeft de bezoekers belet te doelen. Aan de rust was het 1-0, doch een 1-1 ware juister geweest. Na de poos wilden de Luikenaars gelijkstellen, doch na enkele schoone kansen gemist te hebben, werd het 2-0 op vrijschop. Dan kwam R.A.F.C. in actie om op prachtige wijze te eindigen op 4-0. Bij R.A.F.C. vielen Louis Somers, Rik De Deken, Toon Corbet, Willy Ulens en Jos Van Beeck speciaal op. Bij R.S.C.L. moet de halflijn met Capelle vermeld worden. De leiding van heer Turfhmyer was goed, al maakten de Luiker spelers en het publiek het hem lastig.

(bron: GvA - historisch archief - 25/09/1932)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Royal Standard Club Liégeois

Elftallen

Louis Somers
Pol Dua
Rik De Deken
Charles Simons
Frans Peeraer
Toon Corbet
Sooi(ke) De Vries
Flor Lambrechts
Willy Ulens
Jos Van Beeck
Désiré Bastin
Adolphe Bollen
Roger Petit
Emile Bellefroid
Robert Lieutenant
Arthur Delgrange
Dieudonné Couquelet
Maurice Gillis
Jean Brichaut
Jean Capelle
François Ledent
René Ledent

Wissels


Begin Match
Frans Peeraer      
Flor Lambrechts      
Willy Ulens      
3' Sooi(ke) De Vries 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG