Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.M.S.K. Deinze R. Antwerp F.C.
1 1
15.03.2008 Plaats: Burgemeester Van De Wielestadion

Scheidsrechter: Christof Virant

Lijnrechters:
Dirk Stallaert - Jan Vermeulen
Toeschouwers: 2750

Wedstrijdverslag

Voor elk een helft, voor elk een goal, voor elk een punt
Eigen bericht - Geen grote victorie voor de elf van Warren Joyce. Pas na de pauze vond roodwit eindelijk een gepast antwoord op de dadendrang van de oranjehemden die ze in de eerste helft bijna op een onoverkomelijke achterstand hadden geplaatst. Ondanks het fraaie tegendoelpunt eindigde het voor de hele ploeg zo een beetje in mineur in het Burgemeester Van de Wielestadion. Voor twee spelers zelfs met een van pijn vertrokken gelaat. Darko Pivaljevic kreeg al een knoert van een por in de rug te verwerken heel vroeg in de partij. Ondanks twee oplappogingen om de playmaker van zijn blokkering in de nek te verlossen, moest hij zijn plaats al bij de kampwissel afstaan aan Zarko Jelicic. Voor Ransford Addo gebeurde het allemaal aan de rechterzijlijn in een contact met Cousin diep in de tweede spelperiode. De ex-Deinzenaar was nog nauwelijks te been, maar moest tot het einde doordoen vanwege al drie eerdere wissels. Na afloop klaagde de centrale verdediger over een weerbarstige en pijnlijke spierbundel in de linkerbil tijdens zijn interview in het Nederlands met RAFC.TV. Hopelijk valt de schade en het herstel mee. Ook rechtsachter Roel van Hemert had het immers aan de stok gehad met Cousin en werd voor de tweede keer dit seizoen volgeboekt. Niet mis voor een speler die pas heel laat aan zijn seizoen is kunnen beginnen.

R Antwerp FC begon overigens in de verwachte en dus ongewijzigde samenstelling. Enkel Zarko Jelicic kwam er op de bank bij ten nadele van Marco Gbarssin die net als een aantal van zijn ploegmaats vanuit de tribune moest toekijken. Dat dit geen gezondheidswandelingetje zou worden, bleek al dadelijk. KMSK zette direct druk, al kon Predrag Ristovic volstaan met het plukken van de bal. Woelwater Thompson, bekend van een heel lang parcours door het Belgische profvoetbal, wilde er wel wat in zijn eentje aan doen, maar liep in de buitenspelval. Peter Utaka probeerde het aan de overkant, maar zijn bewaker(s) lieten de spits geen centimeter ruimte. Na een bijzonder gelukkig moment waarbij Ransford Addo een gebogen schot van Thompson via de paal uit doel kon houden, was de ingreep van Roel van Hemert niet conform de voetbalgeplogenheden. De rechtsachter keek tegen de gele kaart aan met een nieuwe schorsing in perspectief. Aan de overkant bleef de kaart op zak, terwijl de fysieke gevolgen voor Darko Pivaljevic zoveel erger waren. De wonderspons volstond niet. De spits moest aan de zijlijn opnieuw in 't gelid getrokken worden en hield er een vervelend zeurende nek aan over.

De borstcontrole van Francesco Carratta oogde mooi, maar het schot was slecht gericht. Het matchverloop hield de beide supportersclans wel degelijk in de ban. De Antwerpfans hadden het net als hun idolen op het terrein moeilijk om het lokale slagwerk bij te houden. Slag om slinger slopen de oranjehemden door de roodwitte rangen. Het roodwitte opbouwwerk miste panache. Luciano Olguin vond niet alleen weinig aanspeelpunten, hij had zich dan al de banbliksems van de scheidsrechterlijke leiding op de nek gehaald. Even leken de bezoekers in combinatie via Roel van Hemert, Darko Pivaljevic en Peter Utaka naar voorsprong te snellen, maar Van Doorne was gepast uitgelopen en greep met inzet van lijf en leden in. De vrij- en hoekschoppen van Cousin waren niet zonder gevaar, maar tot dan had de roodwitte achterhoede gevat gereageerd. Nog voor hij bij Predrag Ristovic in de korf lag, hoorden we de lokale pers het doelpunt al in het notitieboekje noteren. Cousin trapte de vrijschop, Velghe klom aan de tweede paal in twee tijden hoog boven iedereen uit en kopte ijzig secuur binnen. Niemand bij roodwit die er iets tegen vermocht. Er viel te discussiŽren over de verantwoordelijken, maar willen de ware schuldigen als de gesmeerde bliksem hun taak opnieuw ter hand nemen!

Zo ongeveer moeten de levieten de mond van Warren Joyce in de kleedkamer geklonken hebben. Beste bezoekende kans in die eerste periode was voor Ransford Addo geweest die van een haartje de snelle voorzet miste voor zijn eerste roodwitte doelpunt. Terwijl KMSK ei zo na met een dubbele voorsprong naar de kleedkamer had kunnen trekken. De Falco kon er net niet bij om een indraaiende voorzet van Van Brabander achter de Antwerpdoelman te jagen. Wissel dus bij de bezoekers bij de herneming. Met linkspoot Zarko Jelicic erbij, werd het roodwitte middenveld een stuk breder. R Antwerp FC nam het heft resoluut in handen, al was de onophoudelijke regenval daarbij niet echt een hulp. Een eerste aanzet van Francesco Carratta ging voorlangs. De vrijschop van Zarko Jelicic streelde de linkerpaal aan de verkeerde kant. Peter Utaka haalde zowaar vanop afstand uit, maar het schot ging ver naast. En dan was de gelijkmaker er plots. Zarko Jelicic recupereerde de bal uit een doelworsteling met o.a. Francesco Carratta en Matthias Trenson en zette voor. Luciano Olguin sprong hoog en kopte loepzuiver binnen (52'). Het lokale orkest zong direct een toontje lager, maar de spelers van Verheyen deden meer dan de roodwitte bestorming afslaan.

Een discussie met scheidsrechter Virant eindigde met de gele kaart voor Spencer Verbiest. Cousin mocht de vrije trap net zoveel keer overdoen tot hij goed viel voor een spektakulaire omhaal van Van Brabander. Het kon niet uitblijven, ook nu kwam Peter Utaka in aanvaring met de buitenspelreglementering. Van Brabander werd wel behoorlijk reglementair aangespeeld en viseerde de korte hoek waar hij Antwerpdoelman Predrag Ristovic tegenkwam. Beauprez richtte de rebound naast. Gehinderd door een te dichte tegenstander trapte Zarko Jelicic zijn vrije trap aan het doel van Van Doorne voorbij. Even voor het half uur kopte Luciano Olguin naar de benedenhoek, maar de ervaren Deinzense doelman redde in hoekschop. Antwerpcoach Warren Joyce bracht voor het laatste kwartier twee aanvallende krachten om het slotoffensief mee gestalte te geven. Echt veel baat bracht het echter niet zodat de partij op een wat teleurstellend gelijkspel eindigde. "Afhankelijk van de uitslagen van de eerstvolgende drie thuismatchen, zal dit een behoorlijk resultaat blijken te zijn", bevestigden alle roodwitte woordvoerders bij RAFC.tv.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 15/03/2008)

Statistieken

K.M.S.K. Deinze R. Antwerp F.C.

Elftallen

24 Kurt Van Doorne
21 Jonathan De Falco
4 Gregory Houzť
6 Ludovic Buysens
3 Joeri Pardo
8 Matthijs Blanke
13 Bjorn Beauprez
16 Matthias Velghe
12 Bob Cousin
9 Ode Thompson
18 Kim Van Brabander
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
14 Spencer Verbiest
3 Ray Fršnkel
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic
99 Luciano Olguin

Wissels

85' 13 Bjorn Beauprez (uit)/
11 Pieter-Jan Foket (in)
 
89' 9 Ode Thompson (uit)/
14 Xavier Deschacht (in)
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
52 Zarko Jelicic (in)
46'
 
11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
76'
 
23 Francesco Carratta (uit)/
12 Slobodan Slovic (in)
82'
 

Begin Match
      Roel van Hemert 12'
17' Gregory Houzť      
41' Matthias Velghe 1-0      
Ruststand 1-0
      Luciano Olguin 1-1 52'
      Spencer Verbiest 55'
80' Jonathan De Falco      
89' Joeri Pardo      
92' Eindstand 1-1 92'
TERUG