Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. U.R. Namur
2 0
30.03.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Benoni Burie

Lijnrechters:
Cedric Wauroux - Geert Simoens
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

EfficiŽnt roodwit benut kansen best
Eigen bericht - Twee coaches die mekaar wonderwel verstonden en mekaar ook meerdere complimenten toestuurden. Een ding stond voor allebei vast: ze hadden een goede pot (tweedeklasse)voetbal gezien met forse inzet en meerdere doelrijpe situaties. Volgens de bezoekende coach was roodwit daarbij het best door het geluk gediend. Renť Hidalgo had zijn bedenkingen bij de strafschop, terwijl Warren Joyce over de betwiste faze geen twijfel liet bestaan. De elfmeter besloot alvast een moeilijk eerste kwartier voor de thuisploeg. Spencer Verbiest vervang je ook als Antwerpcoach niet zo maar, Marco Gbarssin deed alvast aardig zijn best. Achteraan hielden ze het goed gesloten al had Warren Joyce weer een onuitgegeven viertal geformeerd met Ransford Addo, Ray Fršnkel, Bobsam Elejiko en op linksachter Roel van Hemert. 'Slobo' Slovic kreeg de voorkeur op Francesco Carratta die zijn ongeduld in de dug out moest verbijten, net als Kevin Wauthy, Kevin Baert en supersub Stavros Glouftsis. In aanloop naar de volgende match, als die er al komt, is het allicht aan een of nog meer van de invallers om zich extra scherp op training te tonen. Met de derde boeking voor Darko Pivaljevic is de oogst van scheidsrechter Burie zelfs nog erger dan de grootste pessimistische Antwerpfan vooraf had durven vermoeden...

Guido Belcanto nam het publiek op sleeptouw en leverde de aftrap in bij URN. De bezoekende elf wisten er raad mee. Ransford Addo moest tussen drie geelbloezen een corner weggeven. En gevaarlijk was de vallende kopbal van topschutter Sbaa! Roodwit bleef wat staan dralen en er volgde onmiddellijk een tweede bezoekende hoekschop, althans zo zag het alziende oog van scheidsrechter Burie. Luciano Olguin keerde met het hoofd, de rebound ging hoog over doel. Peter Utaka zorgde voor het eerste lokale gevaar en sleepte er ook al een eerste corner in een reeks van drie uit voor zijn team. De eerste was de beste: de indraaiende bal van Zarko Jelicic vond de vuist van doelman Habran. Wat volgde was minder van kwaliteit. Toch probeerde Marco Gbarssin er nog iets van te maken, maar zette nogal ver naast. De partij ging mooi op en neer. Bij de eerste opgelegde kans was het vanop de stip raak. Luciano Olguin werd door linksachter Roel van Hemert vrijgespeeld aan de zestien. Er volgde een fout en een fluitsignaal. Peter Utaka - bal in de hand - nam ruim tijd om te overleggen met maatje Darko Pivaljevic, twee keer aan te lopen en recht over doelman Habran de bal in doel te jagen (16').

Sbaa probeerde er aan de overkant wat uit te slepen voor zijn kleuren, maar het manoeuvre was al te opzichtig. R Antwerp trok het gebeuren nu naar zich toe, maar moest ook lijdzaam toezien hoe ťn Luciano Olguin ťn Ransford Addo wel geboekt werden. De ingreep van de rechtsachter zag er inderdaad niet al te fraai uit en de schonkige stijl van de spits zal wellicht nooit op veel begrip kunnen rekenen bij de fluiteniers. Predrag Ristovic had tot dan kunnen volstaan met enig plukwerk. Overbuur Habran kwam met de schrik vrij als Zarko Jelicic heerlijk krulde, maar tegen de staander uitkwam. Jammer, op enkele fans van de tegenstander na had iedereen het de hardwerkende linkspoot zo gegund. Ook bijzonder bedrijvig, maar Nzuzi Polo verstrikte zich in Ransford Addo. De hoekschop werd gevolgd door een schot van Ntame Ntame dat over het doel klom. Een opdringerige Darko Pivaljevic snoepte het leer van de Naamse verdediging af, legde breed voor wat het gemakkelijkste doelpunt uit de Argentijnse carriŤre van Luciano Olguin werd (2-0). Een beetje domme faze, noemde de bezoekende coach deze evolutie. URN ging nochtans niet door de knieŽn. De tegenstand bleef hardnekkig.

Dat moest ook Zarko Jelicic ondervinden. Hij ging onzacht over de knie van ex-Antwerpspeler Gabor Bukran die prompt werd opgeschreven. Nzuli Polo dreigde, maar knalde voorlangs. Aan de overkant kwam Darko Pivaljevic vrij in de zestien, maar besloot op de voet van doelman Habran. Nog voor de pauze stond bijna de bevrijdende voorsprong op het bord. Peter Utaka joeg de bal in de vlucht over doel. URN antwoordde met een combinatie over de linkerflank die Nzuli Polo in het strafschopgebied bracht. Met inzet van lijf en leden kon Predrag Ristovic zijn netten ongeschonden houden. 't Kwam de doelman op een stevig applaus te staan.
Twee keer theatraal neergaan en het lukte de Namenaars zelfs om direct na de kampwissel toch een vrijschop voor doel te versieren. De brede muur bleek stevig, maar het was toch het begin van enige minuten bezoekend balbezit. Aan de overkant werd direct de buitenspelval geactiveerd. Peter Utaka was de eerste vangst. Ondertussen viel wel de actieradius beiderzijds een eind van de goals weg. Enkel op hoekschop kwam de bal nog in de buurt van de box. Ook dan bleven de verdedigingen over en weer baas.

Slobodan Slovic moest steeds vaker wisselen tussen zijn offensieve en een meer defensieve taak op de linkervleugel. Ondertussen stond Francesco Carratta klaar. De wissel met stoorzender Marco Gbarssin leek onbegrijpelijk, maar de invaller bikkelde bij het leven. Predrag Ristovic moest zich bij het intrappen van de bal telkens laten assisteren door een van zijn verdedigers. En al lukte het schoonvegen van het eigen kamp bij roodwit niet doorlopend precies, de bezoekers konden er niet van profiteren. Net voor zijn wissel werd Zarko Jelicic door vijandig 'handspel' tot staan gebracht. Enkel de scheidsrechter zag er geen graten in! Kevin Baert nam de linkerflank over, maar kwam maar moeilijk in het ritme. Een stevige beweging over twaalf voeten stuurde Peter Utaka aan. De spits moest buigen voor zoveel lichamelijk overgewicht. De ingreep van Darko Pivaljevic aan de middellijn, is nauwelijks het vermelden waard, maar zet de spits wel op het gele strafbankje. Met Slobodan Slovic was het kwartet roodwitte kaarters net voor tijd compleet. Helemaal in blessuretijd greep Predrag Ristovic nog naar een strafschop van URN en de titel van 'man van de match'. Laatste daad in een wat moeizame tweede helft. Het begin van het denkwerk voor coach Warren Joyce die alweer aan zijn elftal zal moeten sleutelen voor de volgende opdracht.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 30/03/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. U.R. Namur

Elftallen

1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
7 Bobsam Elejiko
2 Roel van Hemert
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic
11 Peter Utaka
99 Luciano Olguin
1 Dimitri Habran
5 Mario Fasano
18 Julien Tshiala
6 Jťrome Regnier
14 Elian Beersaerts
12 Junior Ntamť Ntamť
8 Gabor Bukran
10 Ahmet Gursever
15 Jťrome Colinet
19 Olivier Nzuzi Polo
13 Nadir Sbaa

Wissels

65' 33 Marco Gbarssin (uit)/
23 Francesco Carratta (in)
 
77' 52 Zarko Jelicic (uit)/
8 Kevin Baert (in)
 
86' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
18 Julien Tshiala (uit)/
23 Thomas Weydisch (in)
69'
 

Begin Match
17' Peter Utaka (penalty) 1-0      
22' Ransford Addo      
24' Luciano Olguin      
29' Luciano Olguin 2-0      
      Gabor Bukran 34'
Ruststand 2-0
      Ahmet Gursever 60'
84' Darko Pivaljevic      
89' Slobodan Slovic      
93' Eindstand 2-0 93'
TERUG