Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.
0 3
27.04.2008 Plaats: Gemeentelijk Sportstadion VWH

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters:
Eddy Roosens - Peter De Bast
Toeschouwers: 2506

Wedstrijdverslag

King Darko scoort en heel Antwerpen viert feest
Eigen bericht - Twee debutanten bij roodwit en heel wat ander sportief personeel, om maar te zeggen dat de vertoning van woensdagavond bij de Wase buren uit Belsele sporen hadden nagelaten in de roodwitte squad. Bobsam Elejiko behoorde niet eens meer tot de hoofdmacht. De jonge Bart De Corte mocht voor het eerst zijn geliefde kleuren aantrekken voor een wedstrijd met inzet van drie belangrijke punten. De boomlange Kazachse international Maxim Zhalmagambetov kwam na vijf kwart wedstrijd en in winnende stelling zijn jonge debuterende ploegmakker vervangen. Lof en complimenten waren het deel van de jonge roodwitte kwekeling. "Zenuwachtig? Wie niet?", waren de eerste, weloverwogen woorden bij RAFC.TV. Het was een reactie van oprechte verrassing bij die eerste echte cap, blijdschap en hoop op meer voor de komende weken...

Darko Pivaljevic nam als aanvoerder de honneurs waar. De aftrap was voor de Wuitens uit Hamme, de jonge roodwitte debutant was de eerste Antwerpspeler om de bal te beroeren. Kevin Baert, die andere speler uit eigen huis, was de eerste om doelman Deprez aan het werk te stellen. Bij de volgende roodwitte kans was het meteen goed raak. De rechterflank bracht op, Kevin Baert stuurde perfect tot bij Darko Pivaljevic. De skipper twijfelde niet (0-1)! De vroege bezoekende voorsprong stond op het bord. De grote Antwerpaanhang vierde. De thuisploeg kon niet direct het initiatief overnemen en wat er richting Kevin Wauthy aankwam, werd tijdig door de afweer opgeruimd. Bart De Corte was niet geÔntimideerd door de omstandigheden, moest op een bepaald moment zelfs eventjes door de scheidsrechter in zijn dadendrang afgeremd worden. De lokalen hadden zich voorgenomen scherprechter te spelen in de strijd om het laatste eindrondeticket en handelden naargelang. Rechtsachter Goossens knalde een uitvallende bal van Ray Fršnkel vol op de dwarsbalk. Darko Pivaljevic moest geel in koop nemen vanwege te dicht bij een vrije schop van diezelfde Goossens. De reactie van roodwit was even gevat als schitterend.

Zarko Jelicic stuurde een intrap van Kevin Wauthy tot bij Peter Utaka. De spits slalomde door het blauwzwarte hinterland, tussen en voorbij drie tegenstanders en haalde meteen vernietigend uit (0-2). Amper 11' ver en alles zag er al helemaal anders uit voor Warren Joyce & co. Alle hens aan dek voor het team van Fuat Capa. De botsbal van Darko Pivaljevic strandde op een metertje naast de kooi van Deprez. Roodwit vaak bij de bal, al tekende blauwzwart voor enkele gevaarlijke tegenprikken. Topschutter De Ridder had evenwel niet terug van de buitenspelval. Moeilijk dus om aan uitgespeelde kansen te komen. Even voor het half uur kroop roodwit echt door het oog van de naald. De Smet kopte op corner van Petrovic. Peter Utaka stond op of een ietsje achter de doellijn om het grote gevaar te ontzetten. Dichter kan je moeilijk bij de goal komen. Even voor het rustsignaal ging de Antwerpspits nogmaals aan de haal. Voorbij twee tegenstanders, maar dit keer eindigde het vluchtschot naast de eerste paal. Rusten met 0-2.

Zelfde teams aan de aftrap van de tweede periode. Een vroeg aansluitingsdoelpunt zou voor een eventuele ommekeer kunnen zorgen, maar dat liet R Antwerp FC niet gebeuren. De lijnen sloten deze keer zonder haperen aan. Het passenspel was verzorgd. Ray Fršnkel moest meer dan eens een corner toestaan. In de reactie ontsnapte Darko Pivaljevic. De Antwerpspits leek op weg naar grotere voorsprong als hij ruw in contact kwam met de Wase ondergrond. De Smet met de handen boven het hoofd. De bal op de stip. Rechttoe, rechtaan in de linkerbenedenhoek (0-3). Peter Utaka kroonde zich tot de nieuwe reekstopschutter met 20 goals! R Antwerp FC kon zich nu helemaal toeleggen op het conserveren van de voorsprong. David Geeroms kwam daar een voetje bij toesteken. De thuisploeg probeerde via de linkerflank te reageren. Kevin Wauthy moest zijn vingers wel heel lang strekken om een inzwaaier van Petrovic uit zijn doel te houden. Slobodan Slovic zette Peter Utaka aan het lopen. De roodwitte actie strandde op de paal. Kevin Baert zag zijn rebound afgeblokt door Van Der Heyden. De roodwitte verdediging moest opnieuw een paar hoekschoppen toestaan.

Petrovic trapte bijzonder hoog en moeilijk te bespelen, maar de bezoekende verdediging behield telkens het overzicht over het samenspel tussen bal en tegenstander. In het laatste half uur maakten de beide coaches gebruik van een aantal verse krachten. Zoals gezegd vertoonde debutant Bart De Corte na vijf kwart wedstrijd enige tekenen van verkramping en werd vervangen door Maxim Zhalmagambetov op rechtsachter. KFC was ondertussen helaas al zo diep teruggevallen dat we de eerste evaluatie van de boomlange international aan het oordeel van de massa overlaten. Een stevige kopslag van Quintelier buiten beschouwing gelaten, viel de beste kans nog voor de voeten van Stavros Glouftsis. Coach Warren Joyce was dit keer wel gretig bij het beantwoorden van de vragen van RAFC.TV. Over hoe hij die laatste eindrondepunten in het Stade L. Varenne zoekt te halen, wilde hij begrijpelijk niet uitweiden. Bart De Corte kreeg het laatste woord voor de roodwitte groep de terugreis naar Deurne-Noord aanvatte.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/04/2008)

Statistieken

K.F.C. V.W. Hamme R. Antwerp F.C.

Elftallen

17 Kristoff Deprez
21 Bart Goossens
3 Steven Van Herreweghe
22 Karel De Smet
4 Marko Petrovic
6 Koen Van Der Heyden
9 Tom Van Hyfte
5 Kristof Kestens
16 Jonas Vandemarliere
19 DaniŽl Rodrigo de Oliviera
11 Steve De Ridder
21 Kevin Wauthy
2 Bart De Corte
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
20 Matthias Trenson
8 Kevin Baert
12 Slobodan Slovic
23 Francesco Carratta
52 Zarko Jelicic
9 Darko Pivaljevic
11 Peter Utaka

Wissels

68' 11 Steve De Ridder (uit)/
8 Tjorven Quintelier (in)
 
81' 9 Tom Van Hyfte (uit)/
20 Volkan Ylmaz (in)
 
85' 21 Bart Goossens (uit)/
12 Siebe Van Damme (in)
 
52 Zarko Jelicic (uit)/
17 David Geeroms (in)
53'
 
8 Kevin Baert (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
65'
 
2 Bart De Corte (uit)/
6 Maxim Zhalmagambetov (in)
77'
 

Begin Match
      Darko Pivaljevic 0-1 3'
      Darko Pivaljevic 10'
      Peter Utaka 0-2 11'
30' Steve De Ridder      
Ruststand 0-2
      Peter Utaka (penalty) 0-3 52'
91' Eindstand 0-3 91'
TERUG