Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen
3 0
08.03.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters:
Walter Vromans - Erik Waegemans
Toeschouwers: 7.500

Wedstrijdverslag

Monsterscore hangt als een schaduw over de Bosuil
Eigen bericht - Eupen-coach Serge Gehoulet, sinds januari de opvolger van ex-Antwerpcoach Marc Grosjean op Kehrweg, kreeg op de Bosuil meteen de grootste (competitie)nederlaag ooit aangesmeerd. Genieten was dit dus niet voor de bezoekers uit de Oostkantons. "Ze waren doostastender in de beide boxes en de overwinning van R Antwerp FC was dus verdiend. Toch ben ik relatief tevreden met het niveau dat we brachten", aldus de bezoekende sportieve patron. Warren Joyce sloot zich (ongewild) aan bij deze vaststelling en was, ondanks de ruime cijfers, niet helemaal tevreden met het vertoonde spel van zijn elf. "Het niveau van een week geleden is voor herhaling vatbaar, maar mijn team raakte vanavond niet helemaal in overdrive", zo vatte de selectieheer van R Antwerp FC samen. "Toch halen we tegen dit fysiek sterke en doortastende elftal een mooi resultaat. De opvolging van de 'naastvallers' kostte moeite de afgelopen week, want "al mijn spelers zijn tot het uiterste gemotiveerd om mee te doen. En voor velen is deze situatie nogal ontgoochelend", aldus Warren Joyce.

Was de voorbereiding dus een beetje verstoord op de Bosuil, het selectiewerk was in geen tijd klaar voor de Antwerpcoach. Zelfde elf als tegen KSK Beveren en ook identieke namen voor de dug-out. Bij KAS Eupen geen 'killer' Keller, eerder al twee keer goed voor drie goals tegen de roodwit. Dat scheelt toch een slok op de borrel. Danny Koekelcoren was de mistery guest van RAFC.TV en door een gebrek aan volume in het stadion bleef dat voor een (groot) deel van het publiek ook zo. Na de oud-speler was het meteen de beurt aan de Oostkantonners met een eerste diepe bal. De roodwitte verdediging reageerde attent, maar moest ook een hoekschop toestaan. Er zouden er nog veel volgen en ze werden steevast hoog en vrij gevaarlijk voor doel getrapt. De opdracht van de Antwerpspelers was meteen duidelijk: geconcentreerd verdedigen en ook zonder de creatieve inbreng van Slobodan Slovic en Kevin Baert geduldig aanvoeren langs de flanken. Dit resulteerde al snel in een eerste prikje over de linkerflank met afgeslagen pogingen van Matthias Trenson en Peter Utaka. Luciano Olguin moest de bal in het aanvallende compartiment sturen, maar werd al vlug afgevangen in de buitenspelval.

Ook Peter Utaka en even later Darko Pivaljevic liepen in de val. Een laag schotje van Luciano Olguin bracht doelman Wins even in beeld. Francesco Carratta kon zijn doelpoging niet laag houden. Corner van Spencer Verbiest: Ransford Addo kopte vrijuit op doel, maar miste van niet zoveel de dwarsbalk. KAS Eupen stond zich stevig te verweren. Toch gingen de witzwarten net na het kwartier een eerste keer voor de bijl. Het begon met een vrijschop centraal voor doel. Spencer Verbiest breed en Darko Pivaljevic met een truukje op de vuisten van Wins. Roel van Hemert recupereerde. Darko Pivaljevic knalde op de voet van Wins en Peter Utaka prikte de voorsprong op het bord. KAS reageerde onmiddellijk. Yve Thys zette Bobsam Elejiko in de wind, maar plaatste zijn schot naast. Volgde nog een kopbalkans voor Gilles Collin. Ook nu bleef Predrag Ristovic ongeschonden. Gevaarlijker zag het er uit als de Antwerpdoelman zijn interceptie op een diepe bal misrekende. Bobsam Elejiko dreef de aandringende Grégory Molnar naast. Ray Fränkel werd zo'n tien minuten voor de rust geboekt vanwege een nogal onbesuisde ingreep. Gelukkig zonder fysieke gevolgen over en weer.

Darko Pivaljevic was ondertussen al op bijna alle posities, tot in de eigen achterhoede toe, te vinden. Op de 38' stond hij behoorlijk geconcentreerd achter de stip nadat de Königliche uit Eupen bestraft was met de zwaarste sanctie na fout op de Servische schakelman. Uiterst kalm in de rechterbenedenhoek en de ruststand stond op 2-0. Toch moest Spencer Verbiest zijn doelman bijspringen en in corner koppen om dat zo te houden. Predrag Ristovic pakte in de slotseconden bovendien nog een keer uit met een sublieme reactie om Grégory Molnar van de tegengoal te houden.

Hervatting met ongewijzigde teams en nagenoeg dezelfde intenties. Een fluitsignaal van scheidsrechter Moons snoerde de gezangen in het stadion. En hoewel de Eupense captain Thys het strafschopcadeau tegen de paal aan knalde, zouden de elf van Warren Joyce er minutenlang de daver van in de onderste ledematen voelen. Het liep niet echt lekker. De druk van de bezoeker strandde nu gelukkig wel telkens voor de gevaarlijke zone. Darko Pivaljevic stak een handje toe en moest dat bekopen met een tik tegen de enkel. Trekkebenend verbeet de spits de pijn. Een keer kreeg invaller Falcione na roodwit balverlies de goal van Predrag Ristovic in 't vizier. Het schot ging naast. Op het uur reageerde Antwerpcoach Warren Joyce met een eerste vervanging. Invaller Slobodan Slovic pakte de rechterflank over en had een belangrijke voet in de beslissende treffer. Predrag Ristovic stuurde diep tot bij Luciano Olguin, via Darko Pivaljevic en Peter Utaka tot bij spelmaker Slobodan Slovic die Luciano Olguin in de combinatie betrok. De Argentijn stuurde aan bij Peter Utaka die na een knappe controle, vanuit een scherpe hoek doelman Wins een derde keer fusilleerde. De inbreng van Marco Gbarssin liet zich al snel voelen.

Roodwit creëerde nog enkele keren gevaar, maar ook Stavros Glouftsis liep zich vast op de vlaggenman. De roodwitte fans deden hun helden uitgebreid uitgeleide na de zege. 't Was aangenaam napraten met Francesco Carratta, al kon de nieuweling niet naast het feit dat KAS Eupen wel een heel pittige tegenstander was geweest. Hij had meteen ook een waarschuwing mee. Zijn voormalige club St.-Truiden heeft tijdens de voorbereiding een forse nederlaag opgelopen tegen KMSK Deinze. Zelfoverschatting is dus niet aan de orde.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/03/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.A.S. Eupen

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
14 Spencer Verbiest
3 Ray Fränkel
99 Luciano Olguin
9 Darko Pivaljevic
11 Peter Utaka
1 Koen Wins
4 Ivan Milas
6 Jeffrey Rentmeister
8 Frédéric Lebe
18 Stefan Bongard
3 Maxime Baijot
19 Yve Thys
21 Olivier Vinamont
17 Gilles Collin
20 Grégory Molnar
22 Christian Brüls

Wissels

56' 23 Francesco Carratta (uit)/
12 Slobodan Slovic (in)
 
68' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
 
71' 11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
21 Olivier Vinamont (uit)/
10 Jérémy Falcione (in)
56'
 

Begin Match
20' Peter Utaka 1-0      
      Olivier Vinamont 31'
36' Ray Fränkel      
38' Darko Pivaljevic (penalty) 2-0      
Ruststand 2-0
      Jeffrey Rentmeister 57'
67' Peter Utaka 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG