Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.
0 7
01.03.2008 Plaats: Freethiel

Scheidsrechter: Sébastien Delferière

Lijnrechters:
Robby Keuleers - Guy Evens
Toeschouwers: 8.750

Wedstrijdverslag

Roodwit buitenshuis alweer aan het feest, Czernia in zak en as
Eigen bericht - Onderweg naar de Freethiel hoorden we op de autoradio een absoluut King Darko-fan uitpakken met een bijzonder merkwaardige pronostiek. Hij voorspelde een 0-4 uitzege voor de boys van Joyce. De werkelijkheid overtrof nog van verre deze boude voorspelling. De roodwitten trapten liefst zeven keer de netten stuk. De leerlingen van Czernia zaten bovendien te geregeld aan het gele en rode spul om nog enigszins overeind te kunnen blijven. De Beverense coach verwees naar blessures en haastig oplapwerk als verzachtende omstandigheid bij de vooroorlogse cijfers. Nooit in de loop van de geschiedenis van de wedstrijd werd zulk groot scoreverschil genoteerd. Ook clubgeheugen Harry Bastin was niet bij machte te bevestigen of ooit zulke away-zege werd behaald.

Voor de wedstrijd had er toch heel wat scepsis geheerst over het selectiewerk van de roodwitte sportieve patron. De trainingspotters hadden tijdens de beloftenwedstrijd niet gezwegen over bepaalde looplijnen met bijhorende spelersnamen die ze hadden zien evolueren in de loop van de week. Kevin Baert en David Geeroms zouden daarvan het slachtoffer worden, Luciano Olguin zou de hoofdmacht wel halen. Zo luidde het vrijdagavond op de Bosuil. Een (begrijpelijke) keuze voor meer 'stevigheid', dus. Dat de ombouw van het elftal met vier verdedigers en de verdedigende middenvelders Spencer Verbiest, Ray Fränkel en debutant Francesco Carratta (net als bij R Union SG) ook helemaal defensief oogde, werd vooraf dus minder gesmaakt.

Luciano Olguin maakte z'n rol al heel vlug duidelijk. Een duwfout leverde hem meteen een reprimande op van scheidsrechter Sébastien Delferière. De vrijschop bracht KSKB een keer ongeschonden op vijandig terrein. Peter Utaka recupereerde en stuurde over links via Matthias Trenson, Luciano Olguin, Spencer Verbiest, Darko Pivaljevic om dan
nog even tussenbeide te komen om via een been van Manga Francesco Carratta te bedienen. De debutant controleerde en knalde overhoeks binnen. Van een droomstart gesproken! KSKB reageerde prompt met vuil spel. De ref had al een eerste opstootje te ontwarren en trakteerde belhamel Manga op de gele kaart. Roel van Hemert zag zijn vrijschoppoging links naast de muur, maar ook naast doel belanden. Niet veel later onderbrak Tamla foutief, opnieuw ten koste van een karton. Oduro liep te vlug uit de muur en was nummer drie met een streepje achter zijn naam. Zo ging hij snel. Peter Utaka tikte de vrijschop opzij tot bij Darko Pivaljevic. Het schot werd door het metselwerk afgeweerd tot bij Spencer Verbiest die de rebound rakelings over doel joeg. R Antwerp FC had de tegenstander stevig in de greep. De beide supportersclans streden dan nog om de hegemonie.

De geelblauwe trom was dominant, maar dat waren de kleurgenoten op het veld geenszins. Darko Pivaljevic tilde voor het kwartier nog een bezoekende kans over de dwarsbalk. Diens landgenoot Predrag Ristovic moest er pas halverwege de eerste periode voor het eerst (met de vuisten) tegenaan om een vrijschop van Snoeckx af te weren. Net voor de pauze werd de Antwerpdoelman op bijna dezelfde manier op de proef gesteld. Met hetzelfde resultaat. Toen stond er al een steviger 0-2 voorsprong van zijn team op het bord. Manga had even voordien een voorzet van Roel van Hemert onbeholpen teruggekopt op zijn doelman die onderweg naar de bal Darko Pivaljevic tegen het lijf liep. Na heel wat over en weer gevloek werd de goalie weggestuurd. Coach Czerniatynski meldde achteraf nogal laconiek dat hij het niet eens was met die scheidsrechterlijke ingreep! De bal belandde uiteindelijk toch op de stip en Peter Utaka aarzelde niet om de jonge invallersdoelman het nakijken te geven.

Na de kampwissel bijna identiek scenario. Nu tikte Luciano Olguin in de eerste minuut een terugvallende bal naast. Niet getreurd. Amper twee minuten later kreeg de spits aangespeeld van Francesco Carratta, won het spurtduel van Snoeckx en knalde binnen. Game over, zou je dan denken. Niet zo op de Freethiel. Roodwit groeide met de minuut en het Beverense schaduwelftal moest op de knieën. Spencer Verbiest die ook al voor de pauze o.a. met een mooi geplaatste kopbal bijzonder actief was geweest rond de zestien, streepte aan het doel voorbij. Op het uur een eerste (applaus)vervanging bij R Antwerp FC. Ray Fränkel werd door zijn coach teruggeroepen en Marco Gbarssin mocht invallen. Hij zou een dijk van een beurt neerzetten. Niet veel later vergreep geelgeboekte Tamla zich op de linkerflank aan een spurtende Peter Utaka, de Beverense verdediger mocht meteen zijn voetbalplunje uittrekken. Een moeilijk matcheinde voor de thuisploeg in perspectief. Toch duurde het nog tot de 70' voor een volgend doelpunt. Marco Gbarssin kleefde een uittrap van Predrag Ristovic op het voorhoofd van Luciano Olguin die krachtig binnenkopte. Roodwit combineerde nu ongestoord van rechter- naar linkerflank en weer terug.

Invallers Stavros Glouftsis (die in afspraak met een collega enkel het verslag mocht halen indien hij scoorde) en Slobodan Slovic speelden via Luciano Olguin Spencer Verbiest vrij die nummer vijf aantekende. Na balverlies van de Beverense verdediging zette Stavros Glouftsis het op een lopen, niemand die hem kon afstoppen. Dank zij een zetje van de linkerpaal belandde de bal in het rechterzijnet (0-6). Goal nummer zeven was bijna een identieke doorslag van de vijfde. Bal in beweging op de flank. Marco Gbarssin zette gestrekt voor en Peter Utaka klom niet alleen hoogst, hij buffelde de bal net onder de dwarsbalk binnen. Wat volgde was nog een zevental minuten demonstratie. Scheidsrechter Delferière maakte pal op tijd een einde aan de Beverense lijdensweg. Antwerpnieuwelingen Maksim Zhalma(gambetov) en Sergei Ostapenko hadden zichtbaar genoten van de demonstratie van hun teamgenoten. Hun eerste doel: zelf het elftal halen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/03/2008)

Statistieken

K.S.K. Beveren R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Bart Deelkens
23 Yannick Aerts
3 Kristof Lardenoit
15 Andreas Manga
11 Kwakye Oduro
17 Mekeme Tamla Ladji
7 Karel Snoeckx
4 Diabis Diawara
14 Sekou Ouattara
21 Sandy Martens
12 Ebrahima Sawaneh
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
23 Francesco Carratta
3 Ray Fränkel
14 Spencer Verbiest
99 Luciano Olguin
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic

Wissels

40' 23 Yannick Aerts (uit)/
24 Glenn Piessens (in)
 
46' 15 Andreas Manga (uit)/
18 Jordy Cathoir (in)
 
77' 21 Sandy Martens (uit)/
Regilio Seedorf (in)
 
3 Ray Fränkel (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
61'
 
23 Francesco Carratta (uit)/
12 Slobodan Slovic (in)
71'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
71'
 

Begin Match
      Francesco Carratta 0-1 1'
3' Andreas Manga      
8' Mekeme Tamla Ladji      
10' Kwakye Oduro      
      Roel van Hemert 19'
40' Bart Deelkens      
      Peter Utaka (penalty) 0-2 41'
      Darko Pivaljevic 44'
44' Karel Snoeckx      
Ruststand 0-2
      Luciano Olguin 0-3 48'
62' Mekeme Tamla Ladji      
      Luciano Olguin 0-4 70'
      Spencer Verbiest 0-5 73'
      Stavros Glouftsis 0-6 79'
      Peter Utaka 0-7 82'
90' Eindstand 0-7 90'
TERUG