Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. A.F.C. Tubize
0 0
23.02.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Christophe Hemberg

Lijnrechters:
Davy Buelen - Peter De Bast
Toeschouwers: 5.500

Wedstrijdverslag

Iedereen en bijna niemand (echt) tevreden
Eigen bericht - Tubize-coach Saint-Jean pakte een beetje verrassend uit met cijfers en tabellen om zijn tevredenheid over het behaalde resultaat onder woorden te brengen. Inderdaad de Waals-Brabanders mogen terugblikken op heel veel ongeslagen matchen en incasseerden slechts een tegendoelpunt in een hele lange reeks wedstrijden. Bij spelwijze en voetbalkwaliteiten geven de bezoekers echter niet thuis. Daarvoor wees de coach vooral in de richting van de tegenstander van deze avond die met alle complimenten werd overladen. Het begerige oog van de bezoekende coach viel daarbij op Darko Pivaljevic die hij onomwonden een missing link noemde in zijn eigen wilskrachtige en viriel sterke groep om ook voetbaltechnisch beter te kunnen. De spits speelde beresterk, maar om hem (de povere bezoekende tactiek getrouw) alleen de spits in te jagen, lijkt voor het vermaak van speler en publiek een twijfelachtig bod. Spencer Verbiest, die in tegenstelling tot eerdere, alarmerende berichten, toch aan de aftrap stond, betreurde achteraf dat deze club inderdaad zo hoog in de rangschikking staat te blinken. De afwerking bij roodwit stond opnieuw een beetje ter discussie en zo kon R Antwerp FC dus niet profiteren van zijn technisch overwicht.

Kregen middenvelders Spencer Verbiest en Ray Fršnkel mee de hoogste waardering van de bezoekende coach, Warren Joyce had precies in die zone het meest aan zijn elftal moeten sleutelen. De ene verdedigende middenvelder ontsnapte tenauwernood aan een langdurige knieblessure, terwijl de andere pas terug was na een lange periode van inactiviteit. Erger nog was het probleem van de geschorste middenvelders Kevin Baert en Marco Gbarssin. Simpel opgelost met enkele positiewijzigingen. Slobodan Slovic moest de rechterflank op, maar komt daarbij helaas nog wat longinhoud tekort. Linkspoot Zarko Jelicic beliep de linkerbuitenzone en zou dat slechts een helft volhouden. Het gestalterijke elftal van Saint-Jean speelde vanaf de eerste minuut gesloten en als een hecht blok. Roodwit kon weinig meer doen dan voorzichtig aftasten. Toch maar proberen met de hoge bal? De bezoekende verdediging voelde zich aangesproken. De wedstrijd zat op die manier op slot. Minutenlang. Twintig, misschien wel bijna 25' lang zelfs. Geen doorkomen aan. De eerste echte doelpoging zowat halverwege die periode: Darko Pivaljevic kwam een voet en een hand (?) tegen. Slobodan Slovic kon vervolgens iets doen met de rebound.

De verdediging trok helaas aan het langste eind. Even over het kwartier moest T-doelman Berghmans een hoekschop van Darko Pivaljevic met de vuisten bewerken, maar ook dan was het gevaar geweken. Lepoint stuurde een bezoekende tegenaanval door de buitenspelval, maar mikte voorlangs. Peter Utaka antwoordde uit de uittrap van Predrag Ristovic met een ontsnapping op snelheid. Het schot ging rakelings aan het doel voorbij. Er zat duidelijk meer vuur in de partij. Predrag Ristovic moest een listige poging van Mununga met de stevige handschoenen in hoekschop deviŽren. Oogstte er een open doekje mee van de aanhang. Een onschuldig ogende voorzet van een bijzonder actieve Matthias Trenson viel via de dwarslat bijna nog in doel. Net voor het rustsignaal liep een wat sikkeneurderige Zarko Jelicic tegen geel aan.

Hij zou na de pauze niet meer komen opdagen. In zijn plaats bracht David Geeroms meer snelheid en samenspel over de flank. Coach Saint-Jean trok hetzelfde donkere gordijn op voor zijn doelman zodat het balbezit willens nillens roodwit te beurt viel. De boys van Joyce waren zeker bereid zich uit te sloven en de achterban wilde daar, om FC De Nerds en VT4 een groot plezier te doen, zelfs een heel eind in meegaan. Veel doelgevaar leverde dat helaas alweer niet op. R Antwerp FC kneep helaas een beetje te vaak naar binnen en hield het terrein te weinig breed. Tot verbazing van hun eigen coach brak AFCT enkele keren uit het eigen keurslijf. Predrag Ristovic had er een corner voor over om het gevaartje af te weren. Even over het uur een tweede roodwitte vervanging. Stavros Glouftsis nam de plaats over van Peter Utaka. De fans wisten er niet direct raad mee. De spits werd snel deel van het roodwitte tikwerk. Darko Pivaljevic kon trappen. Het leverde een hoekschop op voor de spits. Spencer Verbiest stak de bal slechts enkele centimeters naast de verste paal. Darko Pivaljevic speelde nu helemaal bevrijd. Het volume in het stadion ging de hoogte in. "Wie eerst scoort, wint..." speelde door ieders hoofd.

Bijna iedereen in het stadion hoopte op een goal van Darko & co. AFCT gaf echter geen krimp. In alle nervositeit liepen Bobsam Elejiko en Spencer Verbiest tegen een geel karton aan. Een keer nog kon Darko Pivaljevic prikken, maar ook nu hield een woud aan benen de spits van de ultieme beloning. R Antwerp FC moest vrede nemen met het gelijkspel. De spelers kregen wel hun verdiende applaus met allemaal nog een complimentje na voor inzet en werklust vanwege de eigen coach die de blik consistent op de play-offs gericht houdt.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/02/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. A.F.C. Tubize

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
3 Ray Fršnkel
14 Spencer Verbiest
52 Zarko Jelicic
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic
1 Thierry Berghmans
18 Christophe Lepoint
11 David Vandenbroeck
6 Yohan Brouckaert
5 Grťgoire Neels
8 Samuel Remy
13 Jean-Baptiste Paternotte
7 Quentin Gailly
16 Muscal Mvuezolo
23 Kevin Stuckens
10 Joachim Mununga

Wissels

46' 52 Zarko Jelicic (uit)/
17 David Geeroms (in)
 
61' 11 Peter Utaka (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
16 Muscal Mvuezolo (uit)/
19 Benjamin Lambot (in)
63'
 
23 Kevin Stuckens (uit)/
20 Olivier Hernout (in)
74'
 
8 Samuel Remy (uit)/
21 Ronny Baynon (in)
85'
 

Begin Match
43' Zarko Jelicic      
Ruststand 0-0
73' Bobsam Elejiko      
82' Spencer Verbiest      
      Joachim Mununga 87'
92' Eindstand 0-0 92'
TERUG