Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme
3 1
14.11.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters:
Xavier Decocq - Sven Cuyt
Toeschouwers: 3.250

Wedstrijdverslag

Met de groeten van Stavros Glouftsis
Eigen bericht - Ook reeksleider KFC VW Hamme heeft zijn tanden stukgebeten op de stugge tegenstand in het Bosuilstadion. Stavros Glouftsis zorgde voor de vroege voorsprong. Signaal voor de bezoekers om het initiatief over te nemen. Roodwit kroop niet echt massaal terug, maar even over het kwartier klommen de Oost-Vlamingen toch langszij. De blauwzwarten bewezen vervolgens waarom ze de rangschikking aanvoeren. Balbezit en ook wel enkele kansjes, net genoeg voor beide ploegen om een logische gelijke stand na 45' op het bord te zien. Bezoekend coach Rik Van De Velde was in globo tevreden met de prestatie van zijn team, maar hoopt ten spoedigste de spelkwaliteit ook vertaald te zien in puntenwinst. Antwerpcoach Warren Joyce zag zijn team groeien in de loop van de wedstrijd. In de tweede helft werd de inzet omgezet in doelpunten en een tweede thuiszege in een halve week tijd. Hiermee komt roodwit (eindelijk) aansluiting vinden bij de subtop, al blijft het moeilijk rekenen met winst- en verliesplaatsen in de chaotische reeksrangschikking.

Antwerpcoach Warren Joyce hield een bijna uniek defensieve bank achter de hand, maar dat weerspiegelde geenszins zijn bedoelingen op het terrein. Met Henry McStay en debutant Bart De Corte, jeugdproduct en amper 17, zaten er inderdaad twee verdedigers pur sang in de dug out. Richie Ryan kon vanaf de kant nog hopen op een iets offensievere invalbeurt, maar die bleek bij aanvang nog ver weg. Door schorsingen, afwezigheden en blessures werd Spencer Verbiest al omringd door drie offensieve jongens. Tel daarbij de aanvallende bevliegingen van Roel van Hemert en het spitsenduo Stavros Glouftsis en Peter Utaka. Droeg de Nederlander en/of de Nigeriaanse spits nu wel of niet (in de loop van de match) een kniesteunverband? Dat deed weinig ter zake, want de roodwitte fans hadden wel wat anders te bekijken. De Bosuil leek inderdaad geÔnspireerd door de kampioenen Stefan Leleu en Marc Van Britsom. De eerste poging op doel was een bezoekende kopbal, maar vervolgens namen de Antwerpspelers het zaakje in handen.

Doelman Baert moest al vroeg een poging van Peter Utaka met de voeten ontzetten. Tegen de knal in de linkerhoek stond hij vervolgens wel helemaal machteloos. Spencer Verbiest trapte de vrijschop, Ray Fršnkel verlengde en Stavros Glouftsis bracht de thuisploeg op voorsprong. De elf van Joyce gingen door op het elan. De blauwzwarten hapten naar adem. Op het kwartier rekende een thuissupporter met drie leuke mogelijkheden. Even meegeteld. Bij een strak schot op doel van Stavros Glouftsis had bezoekend doelman Baert het geluk aan zijn zijde. Kevin Baert testte zijn naamgenoot in het doel van de Waaslanders na een voortreffelijk hakje van Peter Utaka. Ook nu reageerde de portier gepast. Spencer Verbiest trapte een voorzet van de spits naast. De middenvelder lanceerde vervolgens de spits, maar nu belandde het schot na een mooie passeerbeweging in het zijnet. Misschien had een pass op de vrijlopende Stavros Glouftsis beter geweest. Dan had er allicht al eentje meer op het bord gestaan.

Kroop VW onder de druk uit en scoorde meteen tegen. Hoekschop vanop de rechterflank en De Oliveira knikte binnen. Eens de storm van protest uitgestorven, waren de lokale fans bijna monddood gemaakt. VW trok de partij met aangebonden kort combinatiespel over de flanken naar zich toe. Nu moest Predrag Ristovic zijn kunnen tonen op een kopbal na een hoge corner voor doel. David Geeroms reageerde, maar zette zijn poging links naast het doel. Pal op het half uur alweer een gevaarlijke hoekschop na een door Ray Fršnkel afgeweerd schot. Een voorzet vanaf de rechterflank werd in eerste instantie afgeweerd. De rebound belandde in de grijphanden van de Antwerpdoelman. En het bleef opletten voor de roodwitte verdedigers. Ook Kevin Baert moest even defensief bijspringen ten koste van een gele kaart.

De tweede helft opende wat aarzelend, maar een klimmend schot van Peter Utaka brak de match open. VW greep een paar keer naar minder sportieve middelen. Het kostte ze twee gele kaarten op rij. Doelkansen bleven echter schaars. Bobsam Elejiko kopte een vrijschop van Spencer Verbiest over doel. De match was dan al tien minuten ver. Een voorzet van Michael Lea viel via een verdediger voor de voeten van Peter Utaka. Het schot uit de draai werd afgeweerd in hoekschop. Ray Fršnkel kon de pass van Kevin Baert niet de gewenste richting meegeven. Hoewel nog een eindje weg van zijn beste niveau zorgde Roel van Hemert uit een dubbelpass met Kevin Baert voor een assist van formaat vanop de rechterflank waarop David Geeroms staalhard via de linkerpaal in doel kon trappen. De voorsprong was er, maar werd al bijna meteen van de tabellen gekopt door De Smet. Toch had de reeksleider het nu niet onder de markt.

Een breeduitgesponnen aanval via Kevin Baert, alomtegenwoordige Spencer Verbiest, David Geeroms, Peter Utaka en Michael Lea bracht de bal tot bij Stavros Glouftsis. De spits bleef overeind tegen de overmacht, won het duel en knalde de 3-1 op het bord. De Bosuil ontplofte nu echt. De jongens van Van De Velde begonnen aan een moeilijk matcheinde. Antwerpcoach Warren Joyce gunde zijn uitblinkers een applausvervanging. Scheidsrechter Gleton gunde 'debutant' Bart De Corte amper 25" spelplezier, maar de intensitetit van het plezier straalde na afloop van de aangezichten van de beide Antwerpjongeren af. Coach Warren Joyce was niet blind voor de 'donkere' vlekken in zijn elf. "Nu ook nog fermer verdedigen, want dame fortuna en een sublieme Ristovic zijn allicht toch niet altijd genoeg...", vatte een trouwe volger het samen. Er staat gelukkig nog een leergierige kwekeling klaar!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/11/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. V.W. Hamme

Elftallen

1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fršnkel
7 Bobsam Elejiko
6 Michael Lea
8 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
19 Souleymane Mamam
17 David Geeroms
10 Stavros Glouftsis
11 Peter Utaka
1 Nico Baert
21 Bart Goossens
22 Karel De Smet
8 Tom Van Hyfte
3 Steven Van Herreweghe
6 Koen Van Der Heyden
14 Thomas De Meyer
7 Jonathan Butera
5 Kristof Kestens
19 DaniŽl De Oliveira
11 Steve De Ridder

Wissels

80' 19 Souleymane Mamam (uit)/
23 Henry McStay (in)
 
84' 8 Kevin Baert (uit)/
22 Richie Ryan (in)
 
89' 11 Peter Utaka (uit)/
5 Bart De Corte (in)
 
7 Jonathan Butera (uit)/
15 Jorrit D'Haeseleer (in)
83'
 

Begin Match
5' Stavros Glouftsis 1-0      
      DaniŽl De Oliveira 1-1 17'
43' Kevin Baert      
Ruststand 1-1
      Bart Goossens 54'
      Kristof Kestens 56'
65' David Geeroms 2-1      
71' Stavros Glouftsis 3-1      
75' David Geeroms      
      Karel De Smet 83'
92' Eindstand 3-1 92'
TERUG