Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.
1 1
28.10.2007 Plaats: Kehrwegstadion

Scheidsrechter: Stijn Moons

Lijnrechters:
Jean-Michel Soyer - Peter Bonte
Toeschouwers: 2701

Wedstrijdverslag

Juiste beloning: voor elk een punt

Eigen bericht - De uitstap naar het Kehrwegstadion is met de aanwezigheid van ex-coach Marc Grosjean altijd een speciaal doel. Nu ook ex-Antwerpspeler Cedric Tomsin er bij de tegenstander uit de Oostkantons in het team staat, was dat er niet minder op geworden. Een beetje verrassend speelde de linkspoot niet op zijn vertrouwde linksachterstek, maar kneep hij een beetje de linkerflank af en kwam in het zog van Spencer Verbiest of nog Kevin Baert te lopen. Antwerpcoach Warren Joyce huldigde na het geslaagde optreden tegen KSK Beveren, voor deze keer het Engelse proverb 'never change a winning team', dat ook in ons land opgeld maakt. Dus opnieuw geen David Geeroms of Darko Pivaljevic in de basiself.

Zij kregen samen met de technische staf en de medische begeleiders gezelschap van de herstelde Marco Gbarssin. In de tribune kon ex-Antwerpcorryfee Hans-Peter Lehnhoff zich geen moment schuilhouden of er werd alweer een staande ovatie dan gegeven. Jempi Stijnen, vader van de nationale doelman en ex-assistent-coach, kwam zijn ex-collega Wim Coremans groeten. Of hij ook daadwerkelijk solliciteerde bij roodwit, lijkt weinig waarschijnlijk, want aan een uitdaging bezig bij KFC V. Geel. Ex-schaduwcoach Andy Welsh steunde wel opnieuw voluit zijn jongens vanuit de tribune. Dit keer overkwam ze samen niets ergers dan een gele kaart voor Craig Cathcart.

De wedstrijd begon nochtans met een schrikmoment voor rood-wit. Na zo'n drie minuten een eerste poging op doel van KAS Eupen. Predrag Ristovic moest in een ultieme reflex met de bovenkant van de vuist, de kopbal van Molnar via de dwarsligger in hoekschop deviëren. Ook de corner werd oordeelkundig met de vuisten afgeweerd, alvorens de rebound naast ging. Dat was geen klein beetje schrikken voor de talrijk opgekomen Antwerpfans. Het regende aanwijzingen van aan de zijlijn en de XI van Joyce reageerden. Michael Lea dwong de hoekschop af, Spencer Verbiest trapte en Craig Cathcart, alweer hij, knikte op doel. De bal krulde echter zo'n kleine halve meter het doel voorbij. Een bijzonder aardig openingskwartier werd afgerond met een tegenaanval op gang gebracht door Tomsin, maar Molnar geraakte ook nu niet voorbij een secure Predrag Ristovic. Het duo Zarko Jelicic-Ray Fränkel kreeg langzamerhand beter grip op het middenveld. Hoewel weinig gevaarlijk eisten de bezoekers stilaan het grootste deel van het balbezit op. Rentmeister zag zich zo waar verplicht de bal helemaal over het dank van de tribune te keilen.

De gelukkige vinder is er in het kader van de voetbalwet helaas aan gehouden het gevonden voorwerp terug te bezorgen. Ondertussen leverde doelman Wins de bal na een vrijschop van Zarko Jelicic in bij Kevin Baert. De winger knalde de rebound echter in de wolken. Penga Ilenga kon de geboden kans evenmin verzilveren. Hij zette in de vlucht naast. Op vrijschop van Zarko Jelicic kopte Bobsam Elejiko naast. De verdediger jaagt achter zijn eerste van het seizoen aan, maar mist wat precisie. Dan deed Sean Doherty dat een aardig stuk beter. Zarko Jelicic crosste de inworp van Michael Lea naar de rechterflank waar de jonge Brit met een halve schaar doelman Wins het nakijken gaf. De goal zorgde voor nog meer felheid in de duels. Predrag Ristovic was bijna het eerste slachtoffer, maar hij kon toch zelf de vrijschop trappen. Ray Fränkel weer zowaar in de buitenspelval gevangen! In de slotminuut nog een vloeiende rood-witte actie over wel zeven stations voor Kevin Baert er helaas geen doelwaardig besluit aan kon toevoegen. Rusten met een verdiende bezoekende voorsprong.

Coach Marc Grosjean wisselde tijdens de pauze, maar hij hield Antwerpkiller Keller toch nog in de dug out. Bij R Antwerp FC gaf Warren Joyce dezelfde elf zijn vertrouwen. Nu al onmiddellijk een bezoekend vluchtschot op doel, maar Ray Fränkel kon de bal helaas niet kaderen. Vrijwel onmiddellijk doken de bezoekers opnieuw op, maar nu liep Peter Utaka buitenspel. Diezelfde Peter Utaka deed vervolgens iets goeds met de diepe bal van Craig Cathcart. Het schot miste helaas een beetje vaart om Wins onderuit te halen. Nog geen tien minuten ver in de tweede periode of de Eupense selectieheer bracht Keller toch in ten nadele van Cedric Tomsin. Zwart-wit schakelde direct een tandje bij en de bezoeker kreeg het moeilijker. Nog voor het uur belandde een samenspel op de rechterflank tussen Lebe en Keller voor doel waar Thijs een klimmende krulbal tussen de armen van Predrag Ristovic binnenknalde. Het matchverloop kantelde en de rood-witte verdediging had plots voetenvol werk.

Echt indrukwekkende kansen dwong de thuisploeg evenwel niet af en de afwerking van de Eupenaars was evenmin erg precies. Keller kon aanleggen, maar ook hij mikte naast. Bobsam Elejiko pakte geel na protest en ook Craig Cathcart werd geboekt. Dat gebeurde zo'n tien minuten voor het einde. Alle volgers verwachtten nog een verschroeiend slotoffensief, maar dat kwam er niet meer. Verder dan nog een corner voor beide ploegen kwam het niet. Precies op de 90' en 35" maakte scheidsrechter Moons er een einde aan. Gevraagd naar zijn opinie bij RAFC.tv, was het toch even twee keer nadenken voor publiekslieveling Hans-Peter Lehnhoff wat vertelde. Rood-wit heeft met Peter Utaka brains, maar mist inderdaad body in de zone van de waarheid.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2007)

Statistieken

K.A.S. Eupen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Koen Wins
8 Frédéric Lebe
6 Jeffrey Rentmeister
2 Arnaud Chareton
18 Stefan Bongard
17 Gilles Colin
19 Yve Thijs
21 Olivier Vinamont
14 Cedric Tomsin
20 Grégory Molnar
7 Fesquet Penga Ilenga
1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
12 Craig Cathcart
6 Michael Lea
20 Sean Doherty
14 Spencer Verbiest
3 Ray Fränkel
52 Zarko Jelicic
8 Kevin Baert
11 Peter Utaka

Wissels

46' 17 Gilles Colin (uit)/
22 Christian Brüls (in)
 
53' 14 Cedric Tomsin (uit)/
9 Marc Keller (in)
 
85' 7 Fesquet Penga Ilenga (uit)/
11 Gilles Cezar (in)
 
20 Sean Doherty (uit)/
17 David Geeroms (in)
66'
 
11 Peter Utaka (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
66'
 

Begin Match
      Sean Doherty 0-1 35'
      Spencer Verbiest 44'
Ruststand 0-1
58' Yve Thijs 1-1      
69' Grégory Molnar      
      Bobsam Elejiko 74'
      Craig Cathcart 81'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG