Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk
1 2
26.01.2008 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters:
Mario Carette - Michel Demaeseneer
Toeschouwers: 8750

Wedstrijdverslag

Bosuilelf blijven achter zonder beloning
Eigen bericht - Het Bosuilpubliek was ontgoocheld over de uitkomst van de match, maar tegelijk razend enthousiast over de prestatie van hun roodwitte elf. Complimenten over en weer tijdens de persbabbel. De beide elftallen hadden gezorgd voor spektakel. Beide coaches waren het daarover en nog over tal van andere zaken eens na afloop, al zat enkel bezoekend coach Vanhaezebrouck ook echt na te genieten. Warren Joyce had niet te veel moeite om ten minste een gelijkspel voor zijn elftal op te eisen. Ook de KVK-coach was niet te beroerd toe te geven dat zijn team met de driepunter iets te fors bedeeld was. Net als in de heenronde toonden de Kerels zich het efficiëntst voor de goal. In hachelijke momenten konden ze bovendien rekenen op enkele klasrijke tussenkomsten van hun doelman. KVK heeft inderdaad alles in huis en lijkt op weg naar de hoofdgaai, al wil de technische staf daar nog geen uitspraken over doen. De kracht van de bezoekers is nochtans genoegzaam bekend. Een stevige organisatie, een ijzersterk middenveld en bovendien een stel aanvallende klasbakken die staan te popelen om hun kunstjes in de hoogste klasse van het nationale voetbal te demonstreren.

Het viel af te wachten of Warren Joyce een defensief wederwoord had weten te verzinnen. De gele schorsing van Roel van Hemert was in dat perspectief geen cadeau voor zijn selectieheer. Gelukkig waren er Henry McStay die op Oostende een behoorlijke partij vertolkte en... nieuwkomer Matthias Trenson die én speelgerechtigd was én net op tijd van een enkelblessure verlost. Voor het overige behield de Antwerpcoach terecht het vertrouwen in het team dat de zege vanuit Oostende had meegebracht naar de Bosuil.

Oud-spelers William Verbeeck en Ritchie De Laet trapten af, maar de wedstrijd kende geen blitz-start. Bezoeker KVK claimde balbezit op de eigen helft, allicht om het terreingevoel aan te scherpen. Roodwit had het wat moeilijk om er tegen op te tornen. De aansluiting van achteruit liep niet echt vlot. Zarko Jelicic lag, gesteund door Henry McStay, toch wat in de knoop met zijn opdracht op de rechterflank. Flirten met de bezoekende buitenspelval leverde ook al niet de nodige diepgang op. Eerste echt dragende uitbraak kwam er na balrecuperatie van David Geeroms. Kevin Baert stuurde diep, Peter Utaka er achteraan, maar doelman Mollez bleef baas over de actie. De Kortrijkse portier moest niet veel later ver uit zijn doel om Peter Utaka een tweede keer de pas af te snijden. Ook de inzet vanop de flank van Henry McStay werd door de KVK-afweer ontzet. Op het kwartier moest Spencer Verbiest zijn verdediging bijspringen om een corner van Hempte weg te werken. De Ly knalde de rebound vanaf de rechterflank naast. Balverlies kwam Bobsam Elejiko bijna duur te staan. Het schot zocht gelukkig voor de Antwerpverdediger te snel hoogte. Verbrugghe hield aan een duel met Jelicic een bloedend voorhoofd en een stevige medische behandeling over.

Zeer tot ontzetting van de KVK-coach moest de ongelukkige rechtsachter na de pauze de taping nog eens laten overdoen. Van Haezebroeck toonde zich daarover na afloop verbolgen. De linkerflank leverde een voorzet op maat, maar Backx kopte nogal ver naast. Na een wat aarzelend begin, had Matthias Trenson met hulp van David Geeroms de linkerflank onder controle. Een diepe bal van de nieuweling op Peter Utaka werd eens te meer afgevlagd. Kevin Baert werd stevig aangepakt. De Antwerpaanhang mocht de ingreep dan luidkeels afkeuren, maar meer dan een vrije trap leverde het niet op. Darko Pivaljevic kon trappen op een terugvaller van de zwarte verdediging, maar klom huizenhoog over. Henry McStay kon Hempte afhouden met de kop, nadat Zarko Jelicic naast de bal ging. Niet altijd gelukkig in zijn acties, maar het hakje waarme Peter Utaka Kevin Baert toeliet op doel te besluiten, mocht er beslist zijn. Doelman Mollez had er enige moeite mee. Even voor de pauze was er nog die knap getrapte hoekschop van Zarko Jelicic, Pivaljevic mikte de wenkende kans naar de verkeerde kant van de staak. Halverwege stond het steeds 0-0.

Beide teams kwamen terug in dezelfde samenstelling en met dezelfde zegedrift. "Roodwit nog iets feller dan voor de kampwissel", meende de KVK-coach achteraf. Peter utaka leverde direct een stevige kopslag af, maar werd bestraft voor een miniscuul duwfoutje. Op vrijschop vanop rechts zette David Geeroms doelman Mollez aan het werk. KVK reageerde met ook al een kopbal van Backx die slechtgericht was. Er hing spanning in de lucht. De beide supportersclans brachten sfeer in het stadion. Even voor het kwartier kwam Zarko Jelicic oog in oog te staan met de bezoekende goalie, maar de controle was te flauw om de actie over links van Matthias Trenson en David Geeroms ook doelgericht af te ronden. Backx deed bijna beter. Hij sneed binnen langs de linkerflank, ging zelfs doelman Predrag Ristovic voorbij, maar vond uiteindelijk het zijnet op zijn weg. Koud kunstje voor Bétrémieux om dat even later heel veel beter te doen. Via een lokaal been belandde de uithaal in de verste hoek. De bezoekers plots heel comfortabel aan de leiding. Dat was zonder de veerkracht van de roodwitten gerekend. Ze grepen de match in handen. Darko Pivaljevic kwam er heel dicht bij, maar zijn schot werd nog uit de linkerbenedenhoek geranseld door doelman Mollez.

Zarko Jelicic trapte de corner. Spencer Verbiest streelde er zijn haardos tegen en de bal krulde heerlijk in de verste hoek. Nog een kwartier te gaan, met een logisch gelijkspel op het bord. Beide coaches hadden elk al een keer gewisseld. Onmiddellijk na het tweede KVK-doelpunt van Backx, stuurde Warren Joyce met Luciano Olguin een vierde aanvaller tussen de lijnen. Het mocht helaas niet meer baten. De buitenspelval bleef werken. Bobsam Elejiko en ook Ransford Addo kopten een keertje naast. Helemaal op het einde belandde een afschamper van Darko Pivaljevic ook nog achter. Roodwit stond na 90' te kijken zonder iets in de handen, terwijl het toch op meer aanspraak mocht maken, daarover waren pers, publiek en de beide de coaches het helemaal eens.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/01/2008)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.V. Kortrijk

Elftallen

1 Predrag Ristovic
23 Henry McStay
16 Ransford Addo
7 Bobsam Elejiko
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
14 Spencer Verbiest
8 Kevin Baert
17 David Geeroms
11 Peter Utaka
9 Darko Pivaljevic
24 Peter Mollez
2 Nicolas Timmermans
3 Stéphane Demets
17 Brecht Verbrugghe
16 Bram De Ly
6 Jimmy Hempte
18 Daniël Calvo
4 Vincent Provoost
10 Sven Kums
9 Istvan Backx
14 Ernst Nfor

Wissels

75' 17 David Geeroms (uit)/
10 Stavros Glouftsis (in)
 
80' 52 Zarko Jelicic (uit)/
99 Luciano Olguin (in)
 
10 Sven Kums (uit)/
19 Cédric Bétrémieux (in)
60'
 
18 Daniël Calvo (uit)/
23 Mahamed N'Dayé (in)
89'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Cédric Bétrémieux 0-1 67'
75' Spencer Verbiest 1-1      
      Istvan Backx 1-2 80'
92' Eindstand 1-2 92'
TERUG