Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.
0 1
25.07.2007 Plaats: Jos Van Wellenstadion

Scheidsrechter: Mirko Raymaekers

Lijnrechters:
Alfred Schellens - Roger Liekens
Toeschouwers: 2.251

Wedstrijdverslag

Debutant op linksachter zet een streep in het dak van het doel
Eigen bericht - Vier nieuwe verdedigers in de kern, twee testers met een verdedigende inborst en enkele die gebleven zijn, daar maak je maar best meteen een heel nieuwe afweergordel mee. Zo stonden Ray Fršnkel op rechtsachter, Ransford Addo en Bobsam Elejiko centraal en Ritchie De Laet linksachter. Op het middenveld nog het grootst aantal vertrouwde gezichten, terwijl op de linkerwing de pas ingetekende Sean Doherty zijn ding deed. In het aanvallende compartiment completeerden Stavros Glouftsis en Peter Utaka het plaatje. Bij RFC Cappellen geen Hamza Rizki, maar wel al enkele oefenmatchen in de benen. Afgelopen zondag nog een zege met veel doelpunten verschil. Nu hadden meer dan 2000 fans de weg naar het Jos Van Wellenstadion gevonden. Nauwelijks was iedereen ter plaatse of de eerste oefengalop van het nieuwe rood-witte leger van Warren Joyce werd even voor zeven afgetrapt.

RFC Cappellen leek al direct over de beste balcirculatie te beschikken. Binnen het kwartier kon het zelfs al serieus uithalen. De terugvallende bal werd ongecontroleerd voorbij het Antwerpdoel gejaagd. Predrag Ristovic moest met de vuisten aan de slag om een verraderlijk schot van Nkunku af te weren. Net voor het kwartier kwam diezelfde Nkunku een centimetertje tekort op flankvoorzet van Da Silva. De eerste roodwitte doelpoging van Alex Di Gregorio leverde een aardige hoekschop voor Sean Doherty op. Stavros Glouftsis klom net niet hoog genoeg om de kopslag te kaderen. Een raid langs de linkerflank leverde Ritchie De Laet handenvol applaus op. Even voor het half uur moest de linksachter bijspringen na slordig verdedigend werk. Nieuweling Sean Doherty probeerde zijn team over links aan te sturen, maar het mangelde de XI van Joyce nog aan cohesie om werkelijk gevaarlijk uit te breken. Een vrijschop op een mooi plekje werd nonchalant door Mamam Souleymane in de muur getrapt. Voor de tegenaanval echt gevaarlijk kon worden, zat er opnieuw een voetje van Ritchie De Laet tussen. Net voor de pauze leek de de nieuwe rood-gele doelman Brughmans geklopt, maar het gestrekte schot van Peter Utaka raakte ergens nog een verdedigend been. De spits zette overigens een twijfelachtige prestatie neer tegen de dubbele meters van de Kapelse achterhoede. Net als bij de overige corners van Sean Doherty was ook nu accuraat ingrijpen van de goalie aan de orde. Rusten met een dubbele blanke stand en daarmee deed de lokale club zichzelf niet tekort.

Na de pauze nog nieuwe gezichten en positiewijzingen in het rood-witte elftal. Zo waren er Roel van Hemert op linksachter en Kevin Baert die de rechterflank kwam bemannen. Het ging dadelijk een kleine versnelling hoger bij de bezoekers. RCFC reageerde met enkele vlijmscherpe ingrepen die al onmiddellijk geel opleverden voor Rombouts na een stevige tackle op de enkel van Luciano Olguin. Technisch mooi, maar afgeremd door een tikketje gebrek aan duelkracht van Sean Doherty, verlegde het rood-witte spel zich nu naar de rechterflank van Kevin Baert. De winger bracht vaart in het spel en liet zich door de tegenstand allerminst intimideren. Meer nog, de jonge rood-witte belofte ontsnapte zelf aan een gele sanctie. Een stevige gesterkte pegel van Kevin Baert ging naast. Dubbelpass Kenmogne-Olguin. Het schot werd afgeweerd in corner, feilloos uit de lucht geplukt door Brughmans. Op het kwartier werd nieuwe Antwerpdoelman Kevin Wauthy in dezelfde faze tot twee keer toe op de proef gesteld. Boksen en op tijd platgaan voor de rebound. De nieuweling loste het probleemloos op. Brughmans ging netjes naar de grond op een gekrulde poging van Luciano Olguin. Op vrijschop van de Argentijnse spits zette Emmanuel Kenmogne het op een lopen, maar de gevaarlijkste actie tot dan ging voorlangs. Op een moment dat beide ploegen zich met een gelijkspel leken te verzoenen, haalde Roel van Hemert verschroeiend uit. De linksachter kwam van zijn flank langs Luciano Olguin naar binnen. Met de rechter knalde hij onhoudbaar in het dak van het doel.

De talrijke rood-witte achterban kreeg in extremis nog wat te juichen. Ondanks die hoera-stemming lijkt coach Warren Joyce nog zijn bezigheid te zullen hebben met het inslijpen van looplijnen in het elftal. Of mist de ploeg nog een coole afwerker (uit Engeland)?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/07/2007)

Statistieken

R. Cappellen F.C. R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Bernd Brughmans
2 Ton Dekkers
3 Nico Vanderlinden
6 Kurt Rombouts
5 Thys Schrauwen
12 Dona Liongo Nkunku
10 Augusto Alves Da Silva
8 Zinou Chergui
15 Abdul Arouna
11 Vladan Devic
7 Abdoulaye Sekou Sampil
1 Predrag Ristovic
2 Ray Fršnkel
8 Ransford Addo
11 Bobsam Elejiko
3 Ritchie De Laet
9 Souleymane Mamam
14 Alexandre Di Gregorio
7 Spencer Verbiest
10 Sean Doherty
5 Stavros Glouftsis
6 Peter Utaka

Wissels

8 Zinou Chergui (uit)/
7 Rachid Allachi (in)
 
15 Abdul Arouna (uit)/
14 Thomas Stevens (in)
 
70' 10 Augusto Alves Da Silva (uit)/
4 Jeroen De Vlaming (in)
 
9 Souleymane Mamam (uit)/
12 Kevin Baert (in)
46'
 
6 Peter Utaka (uit)/
25 Manu Kenmogne (in)
46'
 
1 Predrag Ristovic (uit)/
21 Kevin Wauthy (in)
46'
 
8 Ray Fršnkel (uit)/
23 Henry McStay (in)
46'
 
17 Ransford Addo (uit)/
24 Roel van Hemert (in)
46'
 
5 Stavros Glouftsis (uit)/
Luciano Olguin (in)
46'
 
10 Sean Doherty (uit)/
2 Darko Lukanovic (in)
70'
 
3 Ritchie De Laet (uit)/
8 Ray Fršnkel (in)
86'
 
11 Bobsam Elejiko (uit)/
17 Ransford Addo (in)
86'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
48' Kurt Rombouts      
      Roel van Hemert 0-1 86'
      Ray Fršnkel 88'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG