Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge
0 1
02.12.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Lippens

Lijnrechters:
Marcel Mallach - Flor Weeghmans
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

Illusie en spits armer

Deurne - De Bosuil ging zaterdag letterlijk de mist in, de spelers deden dat figuurlijk ook. De verdiende 3-2 zege tegen R Standard CL kreeg tegen Cercle Brugge KSV niet het gewenste verlengstuk. De West-Vlamingen werden na een zwakke wedstrijd te veel beloond. R Antwerp FC is een illusie armer. Het verkeek de kans om richting subtop te stappen. Bovendien verloren de Sinjoren topschutter Cisse Severeyns voor lange tijd met een meniscusletsel.

Even zielig als de negentig minuten op het terrein, was het commentaar van Laszlo Fazekas. De Antwerptrainer, n hoopje ellende: "Diefstal! Wat kan je doen als de bal ondanks constant overwicht gewoon niet binnen rolt?" Zijn retorische vraag laat vermoeden dat de thuisploeg kans na kans kreeg. Niets is minder waar. Cisse Severeyns mikte in de tiende minuut op Feys na een doorsteekpass van Johan Mcher. Rony Van Rethy wist na een dubbelpass met de spits in een warrige fase niet te besluiten. Hij schreeuwde om strafschop toen Claeys hem wegzette. Debutant Ivica Jozic verkwanselde d mogelijkheid op puntgewin door de bal uit in plaats van in doel te koppen nadat Feys een kopbal van Rudi Taeymans pareerde. De Bosnische aanvallende middenvelder, die deze zomer testte op de Bosuil en onlangs werd weggehaald bij Wolfsburg, kan het nog niet geloven. Schoten uit de tweede lijn van Krist Porte, invaller Alain Ossomo (de Kameroenese neef van Milla), Geert Emmerechts en Cvijan Milosevic vormden nauwelijks een probleem voor de doelman.

R.A.F.C. ontbeerde zeker na het uitvallen van Francis Severeyns en ondanks de aanwezigheid van Cvijan Milosevic, ideen en talent. Rood-wit probeerde dit te compenseren met inzet en wilskracht. Cercle haalde het op typisch Belgische wijze: dankzij een solide organisatie, succesvol rekenend op een tegenaanval. Niet aan ons om daarover de lof te zingen. Het bezoekende doelpunt viel contradictorisch in de sterkste periode van R.A.F.C. en leverde scheidsrechter Lippens terecht lokale banbliksems op. De Oost-Vlaamse electronicus stond na een kwartier vlakbij Cvijan Milosevic toen die door Soenens werd neergeduwd. De ref floot echter niet. Milo botste tegen Lamaire en beiden gingen groggy neer. Het spel liep verder, Cooreman ging aan de haal en Lauwers profiteerde van de voorzet n plaatselijke verwarring om in te schuiven: 0-1. "Had Cooreman die 'botsing' gezien, dan had hij de bal sportief buiten moeten stampen om verzorging toe te laten," vond Cercletrainer Tipuric, "maar Davy zag niets."

"Sinds ons duel met K Lierse SK op de tweede speeldag, toen we een strafschop kregen, hebben wij in geen wedstrijd meer op enig voordeel mogen rekenen," wees Laszlo Fazekas met beschuldigende vinger richting scheidsrechter. Dat R Antwerp FC er in 74 minuten niet in slaagde de situatie recht te zetten, had niets met de wedstrijdleiding te maken. Het regende hoekschoppen, meer niet. KSV Cercle Brugge, zonder de geschorste Selymes, hield achterin alles potdicht en profiteerde evenmin van de ruimte aan de overzijde om Yves Van Der Straeten te verontrusten. Even nog Lauwers en Lamaire, dat was het. Alles bijeen voldoende om de al fraaie positie in de rangschikking te verbeteren. En wat rood-wit betreft: na de blessure van Cisse Severeyns en de verhuur van John Alosi aan Cremonese moet Ganiyu Owolabi de ploeg straks offensief dragen. Laszlo Fazekas kan slechts stil hopen op diens ontbolstering (Koen Van Den Daele - GvA - 4/12/1995).

Retrospectieve door Peter

Een week na het mooie resultaat tegen R Standard CL, liet R Antwerp FC opnieuw een steek vallen. De Great Old behaalde nul op zes tegen Cercle Brugge KSV. Op de eerste speeldag was R.A.F.C. op een ontzettend domme manier tenonder gegaan tegen de groen-zwarten. R.A.F.C. leidde er aan de rust met 0-2 en kreeg kansen te over em de partij de beslissen. Een flater van Sammy Greven en een rode kaart voor Rubenilson Monteiro, luidden toen de ommekeer in.

Ook deze nederlaag had or nooit mogen komen, al dient wel gezegd dat de omstandigheden tegenvielen. R.A.F.C. startte stevig en dwong binnen het kwartier drie mooie scoringsgelegenheden af. Schoten van Cisse Severeyns en Rony Van Rethy gingen nipt naast het doelkader. De knal van Krist Porte werd met veel moeite door Feys gekeerd. Een doelpunt hing in de lucht en viel aan de verkeerde kant. Op een hoekschop van R.A.F.C. werd Cvijan Milosevic brutaal neergehaald. Alle Antwerpspelers bleven staan. Cooreman profiteerde om de rechterflank af te spurten, Lauwers te bedienen en die duwde doodleuk binnen. R.A.F.C. stond meteen in het krijt.

Amper vijf minuten na het doelpunt viel Cisse Severeyns bovendien uit. Alain Mviena Ossomo kwam hem vervangen, maar er ging lang niet zoveel dreiging van uit als van de Cisse. R.A.F.C. had krijgt het moeilijk en geraakte amper voor de Cercle-muit. Een keer, diep in de tweede helft, lukte het toch. Na een hoekschop wordt de bal doorgekopt tot bij de ingevallen Jozic, die onbegrijpelijk tegen de paal knikt. Een unieke kans om z'n debuut extra in de verf te zetten verkeken. Rood-wit was meteen drie belangrijke punten kwijt (Antwerp Clubblad-13 - 17/02/1996).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 04/12/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
4 Johan Mucher
3 Nico Broeckaert
6 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
2 Rony Van Rethy
10 Cvijan Milosevic
11 Carlo Lavigne
9 Cisse Severeyns
1 Yves Feys (K)
6 Thierry Siquet
5 Wim Kooiman
4 Alex Camerman
3 Geoffrey Claeys
2 Bert Lamaire
8 Bjrn Renty
7 Kurt Soenens
9 Davy Cooreman
11 Christophe Lauwers
10 William Osei Berkoe

Wissels

32' 9 Cisse Severeyns (uit)/
14 Alain Mviena Ossomo (in)
 
46' 11 Carlo Lavigne (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)
 
51' 4 Johan Mucher (uit)/
15 Ivica Jozic (in)
 
9 Davy Cooreman (uit)/
14 Gabor Torma (in)
46'
 
10 William Osei Berkoe (uit)/
15 Anthony Annicaert (in)
54'
 
11 Christophe Lauwers (uit)/
12 Kofi Mbeah (in)
85'
 

Begin Match
9' Johan Mucher      
      Christophe Lauwers 0-1 16'
      Bert Lamaire 33'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG