1 5
15.10.1939

Scheidsrechter: Ceulemans

Na Royal Cappellen FC - Royal Antwerp FC

Na een vlotte partij waarbij R Antwerp FC vaak keurig spel te zien gaf, hebben de rood-witten met vlotte cijfers R Cappellen FC verslagen. De thuisploeg vertrok nochtans flink. Richard Gedopt moest dadelijk een bal van Van Dorst onschadelijk maken. Dit eerste kritieke standje vloeide voort uit een missen van Jos Weyns. R Cappellen FC ontving hierop onmiddellijk een betaald antwoord onder den vorm van een harde kogel van Louis Bastin waarmede Van Daele het tamelijk lastig had. Aan de 22e minuut stuurt John Ruthgeerts op verre voorzet van Harry Kegels, het leder terug naar den rechtsbuiten die Van Daele een eerste maal verrast.

Drie minuten later zorgt Harry Kegels voor nummer twee. R.A.F.C. is in deze tijdspanne uitgesproken in de meerderheid. Dit belet niet dat R.C.F.C. af en toe heftig reageert. Bij een deze moet Jos Weyns zelfs een handbal redden. De spelleider heeft echter niets gezien en laat spijts het tumult van het publiek doorspelen. Aan de 37e minuut zendt Peeters op aandringen van Harry Kegels in eigen netten.

Na de rust
R.A.F.C. blijft baas. Jos Wagner mist echter enkele mooie kansen. Aan de 21e minuut op algemeene aanval der bezoekers doelt Jos Wagner over het hoofd van den uitloopenden Van Daele een vierde maal. Pas hernomen benut Jos Wagner een center van Harry Kegels om er 0-5 van te maken. Op strafschop na hands van Jos Weyns weet R.C.F.C. langs Soetewey de eer te redden. Goede wedstrijd van R.A.FC. Richard Gedopt, Fille Blankers, Harry Kegels en René Geuns leverden goed werk. Bij R.C.F.C. viel Peeters zwak, de overigen voldeden.

Jos Wagner 0-5 67'
76' Soetewey (penalty) 1-5
90' Eindstand 1-5 90'