Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.
1 0
19.11.1995 Plaats: Ottenstadion

Scheidsrechter: Fernand Meese

Lijnrechters:
Geert Mortier - Patrick Dedobbeleer
Toeschouwers: 5.600

Wedstrijdverslag

Na KAA Gent - R Antwerp FC

Derde zege op rij voor Buffalo's

Gent - Met drie overwinningen op rij geraakten de Buffalo's in geen tijd uit de zorgen. De krappe 1-0 die gisteren na het eindsignaal op het bord prijkte, wekt misschien de indruk dat Gent het niet breed had. Niks is minder waar. Blauwwit domineerde doorgaans tegen de mateloos zwakke bezoekers die nauwelijks gevaar creŽerden. Dit tot grote ergernis van trainer Fazekas die Cisse Severeyns publiekelijk aan de schandpaal nagelde door hem voortijdig naar de kant te halen.

De Gentse trainer Clijsters opteerde voor twee spitsen waardoor Calo uit de basis viel. Verhoene kwam terug uit schorsing en nam zijn vertrouwde stek weer in. De Opittemnaar had wel een bijkomende verrassing in petto. De Groote koppelde hij als waakhond aan spelmaker Cvijan Milosevic. Het jonge Buffaloprodukt stond pas voor de tweede keer aan de aftrap en kweet zich meer aan behoorlijk van zijn taak. Ruim een half uur kabbelde het spel op en neer en bleef het aanvalsgeweld onschadelijk. Het vertoon benaderde de vervelingsdrempel, behalve die ene keer. De Vreese, vrijgezet door Ramcic, duwde tot eenieders verbazing de eerste echte scoringskans naast. Eťn splijtende actie deed de stemming in het Ottenstadion omslaan. Opportuun en subtiel tikte Martens aan de eerste paal een driehoekje opgezet met de medewerking van Smeets en Verhoene, tegen de touwen. R Antwerp FC in de achtervolging stak meteen een tandje bij. Cisse Severeyns belaagde Deman met een harde schuiver en de verdienstelijke Ossomo kwam een voetje te kort om de rebound in de touwen te deviŽren.

Met Monteiro Rubenilson erbij probeerde roodwit na de herneming de druk op te voeren. Dat lukte ten dele, maar Katana en co gaven geen krimp. Het was ruim twintig minuten wachten vooraleer er iets in elkaar geknutseld werd dat de doelmannen verontrustte. Martens hamerde ťťntijds over en schroeide daarop de vuisten van Yves Van der Straeten die ook nog een vlam van Dauwen stopte. Tussendoor wrikte Cisse Severeyns zich een zeldzame keer los van zijn schaduw Ramcic. Zijn schot ging centimeters naast de staak. "Onvoldoende," oordeelde Laszlo Fazekas en die haalde zijn topschutter naar de kant. Niet alleen tot diens ongenoegen, maar ook tot die van de meegereisde fans. Kansen voor Monteiro Rubenilson, Martens en Barka en de met rood gehonoreerde noodstop van Nico Broeckaert op Katana waren de laatste wapenfeiten (Toni Merckx - Het Nieuwsblad - 20/11/1995).

Retrospectieve door Peter

KAA Gent is een geen indrukwekkend geheel. De thuisploeg stapelde de slechte passen en misverstanden op. Jammer genoeg ook R Antwerp FC ging in de fout. De enige goal van de match viel vlak voor de rust. weer was het Rudi Taeymans die zich in een rechtstreeks duel in de zak liet zetten. Martens was hem te snel af. 'Den Taeye' moest z'n fout bekopen met een vervanging. Ook Krist Porte speelde bleekjes tegen z'n ex-ploeg, en mocht voortijdig naar de kant. Edin Ramcic maakte Cisse Severeyns nagenoeg onzichtbaar en ook Cvijan Milosevic lag aan de ketting.

Enkel Wim Kiekens en Rudi Smidts speelden net als altijd op niveau. Er zijn gelukkig nog zekerheden in het leven. Yves Van der Straeten behoedde de Great Old voor groter onheil. Hij was de uitblinker van de ploeg. Petar Cestic lijkt met zijn voetballende kwaliteiten best bruikbaar nu Nico Broeckaert en George Kulcsar een schorsing boven het hoofd hangt (P.N. - Antwerp Clubblad-09 - 26/11/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 20/11/1995)

Statistieken

K.A.A. Gent R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Patrick Deman
3 Edin Ramcic
5 Suad Katana
17 Kenny Verhoene
14 Tony Herreman
2 Axel Smeets
7 Frank Dauwen
8 Mohammed Barka
13 Steve De Groote
9 Sandy Martens
11 Pascal De Vreese
1 Yves Van Der Straeten
2 Rony Van Rethy
4 Rudi Taeymans
3 Nico Broeckaert
5 Rudi Smidts
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
6 Manu Godfroid
10 Cvijan Milosevic
9 Cisse Severeyns
11 Alain Mviena Ossomo

Wissels

85' 11 Pascal De Vreese (uit)/
6 Mario Witvrouwen (in)
 
87' 8 Mohammed Barka (uit)/
4 Sretko Vuksanovic (in)
 
4 Rudi Taeymans (uit)/
15 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)
46'
 
8 Krist Porte (uit)/
12 William Verbeeck (in)
72'
 
9 Cisse Severeyns (uit)/
14 George Kulcsar (in)
75'
 

Begin Match
      Rudi Taeymans 18'
      Cisse Severeyns 38'
38' Sandy Martens 1-0      
Ruststand 1-0
      Rubenilson Monteiro Ferreira 70'
76' Frank Dauwen      
      Nico Broeckaert 78'
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG