4 1
08.10.1939 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Braeckwil

Na Royal Antwerp FC - Herentalsche SK

Slechts matige belangstelling voor deze ontmoeting. Braeckwil krijgt R Antwrep FC en Herentalsche Sportkring te leiden. Bob Paverick wint den opgooi. Tegen de verwachting in zijn het de bezoekers die het hoge woord voeren, zoodat Richard Gedopt harde knallen van Lambrechts, Verboven en Lathouwers te houden heeft. Langs Harry Kegels komt het tegenoffensief van de rood-witten, maar René Geuns kopt naast. Goed geruggesteund door spil Vermeulen houden de gesternden er een vlug tempo op na. Na een kwaartuurs spel komt R.A.F.C. geleidelijk haar woordje medespreken. Na 23 minuten komt H.S.K. echter aan een heel goedkoop doelpunt. Als Geerts voorzet, loopt Richard Gedopt uit en Bob Paverick die er zich niet van bewust is, zet heel kalmpjes in eigen doel. Twee minuten later volgt den gelijkmaker op voorzet van Jos Wagner langs den voet van René Geuns met een schot rakelings langs den paal. Lathouwers is erg schotvaardig en mist het doel tweemaal tereke van een niet. H.S.K. blijft dus het hoge woord voeren, al komt de rust wel met een ongewijzigde 1-1 stand.

Na de poos heeft R.A.F.C. haar opstelling veranderd. Jos Weyns speelt linksback, Fille Blankers spil en Jules Roelandts halfrechts. De gesternden ontekenen alweer een gevaarlijk offensief, Bob Paverick ontzet op het nippertje. Aan de overzijde plaatst René Geuns rakelings over na een schoone Antwerpcombinatie. De bezoekers weerstaan nog steeds erg flink en hebben vooral moed te koop. De rood-witten komen er nu beter in, maar de schotvaardigheid laat te wenschen, terwijl Richard Gedopt heel wat gevaarlijke standjes krijgt op te klaren. H.S.K. gaat voort met de aanwezigen te verbazen door aangenaam te verrassen. Het uithoudingsvermogen der bezoekers schijnt onuitputtelijk, terwijl het passenspel erg verzorgd blijft. Een schoone poging van Harry Kegels eindigt juist naast den paal. Aan het half uur brengt René Geuns schoon op, geeft naar den vrijstaanden Jos Wagner die met een draaiend vluchtschot de lokalen de leiding verschaft. Dit bezorgt de gesternden den genadeslag. Langs Harry Kegels en Jos Wagner komt de kooi van Stoybant in het gedrang. Na 37 minuten spel dwingt Harry Kegels een hoekschop af.

Er volgt een korte schermutseling voor het bezoekende doel en René Geuns kopt nummer drie binnen. Nog is het niet gedaan, want één minuut voor het einde geeft Louis Bastin aan Jos Wagner die de bezoekende achterhoede welke voor buitenspel interpelleert, verschalkt. De bordjes wijzen 4-1. Waarop het einde. H.S.K. verdiende veel beter.

Onze indrukken
De voetballiefhebbers die niet naar den Boschuil gekomen zijn in het gedacht dat H.S.K. toch geen ploeg was om de repliek aan R.A.F.C. te geven, werden aanvankelijk in het ongelijk gesteld. De eerste gevaarlijke aanvallen kwamen van de bezoekers, bij wie Verboven, Lathouwers, Buyens, Lambrechts en Vermeulen bijzonder opvielen. Richard Gedopt kan er van meespreken. De Herentalsche gesternden doen sympathiek aan en het duurde enkele minuten voor R.A.F.C. een tegenoffensief kon ontwikkelen. Meer dan een half offensief was het niet daar er van den vleugel Harry Kegels en René Geuns geen gevaar uitging. Wanneer Bob Paverick dan een balletje wil aangeven is Richard Gedopt uitgeloopen en nummer 1 voor H.S.K. rolt in open doel. Een minuut later komt het tegenpunt van goed formaat langs Jos Wagner en René Geuns. De vlugger op den bal zijnde Herentalsche ploeg heeft nog een paar schoone scoorkansen, doch de rust komt met gelijken 1-1 stand, wanneer het evengoed 1-2 had kunnen zijn. De gewijzigde achterhoede en middellijn van R.A.F.C. verandert na de rust niet veel aan het verloop van de match.

H.S.K. blijft vlugger op den bal en R.A.F.C. komt steeds een onderdeel van een seconde te laat. Keeper Richard Gedopt krijgt veel meer te verduren dan zijn overbuurman. Men moet tot de 30e minuut wachten voor Jos Wagner de leiding aan R.A.F.C. zal geven, met een schot van eigen merk. Nu komt er meer leven in de brouwerij, daar R.A.F.C. na een paar verkeken kansen van Jos Wagner, komt deze langs hem en René Geuns toch nummer drie en zelfs ook nog nummer vier van Jos Wagner. In die laatste minuten dwong R.A.F.C. alzoo een overwinning af die lang zeer twijfelachtig was.

Bob Paverick (own-goal) 0-1 23'
25' René Geuns 1-1
75' René Geuns 2-1
82' Jos Wagner 3-1
89' Jos Wagner 4-1
90' Eindstand 4-1 90'