1 2
01.10.1939 Plaats: O. Van Kesbeeckstadion

Scheidsrechter: Marc. Turfkruyer

Na KRC Mechelen - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC heeft een zege behaald en wel zonder Jos Wagner. KRC leidt den eersten aanval, Bob Paverick ontzet. Jules Roelants ontfutselt dan op zijne beurt het leder aan Van Kerckhoven. Het spel is onsamenhangend, zonder merkelijk overwicht van een der twee ploegen. Raymond Wouters zendt juist over. René Geuns snelt twee man voorbij, maar hij kraakt zijn eindschot. R.A.F.C. dringt aan, maar het schot John Ruthgeerts scheert de lat. Richard Gedopt stopt schoten van Giraud en Van Kerckhoven. De rust treedt in met blanken stand.

Na de poos is Racing ten aanval. Na drie minuten schiet De Boeck van ver en de verraste Richard Gedopt stopt het leder achter de lijn. Racing leidt met 1-0. R.A.F.C reageert, maar de Mechelse achterhoede weerstaat flink. Na 23 minuten stopt Hamers den aanval van Charles Van Den Reeck met de hand. Bob Paverick zet den strafschop in den gelijkmaker om. Nauwens stopt nog een kei van Harry Kegels. Reeds na 26 minuten kan René Geuns de leiding aan de bezoekers bezorgen. Het spel is nu schoon om volgen. Giraud en Bruyninckx missen het doel van een niet, terwijl R.A.F.C. vijf hoekschoppen afdwingt. John Ruthgeerts zendt nog op den paal, tewijl Charles Van Den Reeck naast zendt. Nog stopt Richard Gedopt een kogel van Van Kerckhoven of daar komt het einde met een verdiende 1-2 zege van Royal Antwerp FC.

John Ruthgeerts

48' Louis De Boeck 1-0
      Bob Paverick (penalty) 1-1 68'
      René Geuns 1-2 71'
90' Eindstand 1-2 90'