Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
2 0
10.06.2007 Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Scheidsrechter: Paul Allaerts

Lijnrechters:
Paul Carette - Joël De Bruyn
Toeschouwers: 9.000

Wedstrijdverslag

Geen herhaling van bekerstunt
Eigen bericht - R Antwerp FC en K Lierse SK hadden vandaag slechts een handje kleine troefkaarten in hun strijd om promotie. Zelf winnen was bijna primordiaal, ook al leerde een diepgaande telling dat een gelijkspel de beide ploegen eventueel beter kon uitkomen als... Inderdaad enkel als reeksleider KVM in het Guldensporenstadion alle punten zou achterlaten. Even leek dat (ramp)scenario zich in het verre Kortrijk te voltrekken, maar al spoedig verstoorde een aantal verkeerde meldingen de hoop van beide kampen in het Lisperstadion. De uiteindelijke overwinning van K Lierse SK kan de loop van de toekomst dus voor geen van beide tegenstanders nog een halve slag veranderen. De Pallieters vervoegen samen met de Waaslanders van SK Beveren tweede en de Great Old bereidt een vierde campagne op het stilaan vertrouwde niveau voor.

Voor deze laatste zondagmiddagmatch kon de technische staf bij R Antwerp FC zoals gevreesd geen beroep doen op Fraizer Campbell die niet volledig hersteld was van zijn hamstringblessure, een woord dat in veel talen afschrikwekkend pijnlijk klinkt. De jonge Mancunian die vanavond terugvliegt naar huis werd in de selectie vervangen door Luciano Olguin. Om de vermoeide spieren te ontzien, werd Kevin Baert, samen met Darko Lukanovic en Gunter Verjans extra rust gegund in de dug out. Mamam Souleymane kreeg de opdracht op te stomen tegen gelekaartencollectioneur Marko Andic, vorige zondag op de Bosuil nog rechtsback. Voor het overige een ongewijzigde Bosuil-XI met Ritchie (De Laet) en Ryan (Shawcross) als bijna onafscheidelijk duo in het hart van de roodwitte defensie. De wedstrijd kwam eerder aarzelend op gang. R Antwerp FC nog een beetje stram van de donderdagavonduitstap en K Lierse SK beducht op een nieuwe flop tegen de gevreesde bekertegenstander, begonnen er om uiteenlopende redenen een beetje terughoudend aan. Wel al een eerste dreiging voor Liersedoelman Moons na 3'. Darron Gibson mocht na een ommetje langs de lijn via Mamam Souleymane vanop enige afstand vrij aanleggen.

In de reflex van de Lierenaars kopte Ritchie De Laet rustig op zijn doelman. De jonge beloftevolle verdediger lijkt momenteel meer bevreesd te zijn voor de machtige micro dan voor de tegenstand. Bij bezoeker R.A.F.C. vooral aanvoer langs de rechterflank en laat dat nu net de kant zijn waarop het duo Andic-Miller samenspel ontwikkelde. Zo ook op de 12'. Andic schilderde pal op het hoofd van de losgelaten Snelders die de bal simpel in doel kon koppen. K Lierse SK op voorsprong en met de tussenstand in Kortrijk virtueel (opnieuw) eersteklasser. Darron Gibson probeerde de stand vrijwel onmiddellijk in evenwicht te trappen. De rechtstreekse vrijschop belandde aan de verkeerde kant van de staak. Predrag Ristovic moest met een eigenaardige vuistbeweging een raar-curvende vrijschop van Kums in hoekschop afweren. Echte scoringskansen bleven echter zeldzaam, al kon de partij mede door de sfeer van de twee sides, best wel boeien. De Antwerpdoelman moest alweer boksen op een hoge corner vanop de linkerflank. Roodwit geduldig naar voren waar Mamam Souleymane in extremis afgestopt werd door Muslin. Luciano Olguin miste de rebound op een haartje.

Even later mismeesterde Peter Utaka de beste kans uit de eerste helft voor zijn team in een poging doelman Moons te lobben. "Lamballen," omschreef Roel van Hemert in het noordelijke idioom achteraf de misser van zijn ploeggenoot. De Corte mocht liefst twee keer knallen bij een worsteling voor het doel van Predrag Ristovic. Roodwitte benen genoeg om het gevaar af te weren. Een kopbal van Luciano Olguin op voorzet van Roel van Hemert was een hapje voor Moons. Nog een keer moeilijk werk voor de Antwerpdoelman. De rechtervuist bracht alweer de oplossing. Op de valreep ging Ryan Shawcross nog in het boekje van scheidsrechter Allaerts. Rusten met 1-0.

Met Kevin Baert i.p.v. Cedric Tomsin zorgde de Antwerpbank voor versterking van de aanvoer bij de bezoekers, maar nam daarbij wel enige defensieve risico's. Spencer Verbiest plooide dieper door naar achteren, Ritchie De Laet verplaatste zijn werkterrein naar zijn favoriete linksachterstek, maar ook Darron Gibson moest iets dieper de bal komen ophalen. De offensieve winst was daardoor minimaal. KLSK probeerde iets meer snelheid in de tegenaanval te stoppen. Daarvan profiteerde Bob Peeters bijna als een flankvoorzet door de roodwitte verdediging schoot en hij kon aanleggen. Roel van Hemert veegde kalm en gedecideerd van de lijn. Een kopbal van Ryan Shawcross miste de juiste hoogte. Het schot van afstand van Snelders was al evenmin goed gericht. Het bleef dus moeilijk opstomen voor de bezoekers. Even voor het uur kwam Darko Lukanovic zijn spitsbroeder Luciano Olguin vervangen. Bij zijn eerste actie in de box zette de spits een knappe achterwaartse beweging van Alex Di Gregorio van kortbij ongecontroleerd over de balk. Missen was moeilijker dan raak treffen. In de afwerking wrong het schoentje eveneens het vaakst in de half mislukte derde periode van de reguliere competitie.

En wat er aan de ene kant gemist wordt... Een versnelling van de bedrijvige Snelders over rechts, een prima voorzet. Het kanon Peeters lijkt ook een linkervoet te hebben waarmee hij dit keer het Antwerpdoel op halve hoogte doorboorde. Bij R Antwerp FC antwoordde de technische staf met nog een wissel Peter Utaka-Gunter Verjans. Het heilige vuur was echter gedoofd. Nog een opdracht in deze campagne voor R Antwerp FC en dan springlevend herbeginnen in een replay op hetzelfde niveau. Van het viertal versterkingen dat de club op het oog heeft, werd Stavros Glouftsis op het Lisp nu al een eerste keer voor de micro van RAFC-tv gehaald.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/06/2007)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Jan Moons
2 Thomas De Corte
5 Marko Muslin
7 Chris Janssens
3 Marko Andic
17 Jerome Vanderzijl
10 Sven Kums
26 Koen Weuts
16 Charles Miller
14 Kristof Snelders
11 Bob Peeters
1 Predrag Ristovic
12 Roel van Hemert
16 Ryan Shawcross
18 Ritchie De Laet
4 Cédric Tomsin
7 Alexandre Di Gregorio
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
25 Souleymane Mamam
9 Peter Utaka
10 Luciano Olguin

Wissels

85' 14 Kristof Snelders (uit)/
11 Kane Develer (in)
 
88' 2 Thomas De Corte (uit)/
23 Jeroen Mertens (in)
 
89' 11 Bob Peeters (uit)/
4 Kurt Baetens (in)
 
4 Cédric Tomsin (uit)/
3 Kevin Baert (in)
46'
 
10 Luciano Olguin (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
58'
 
9 Peter Utaka (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
81'
 

Begin Match
13' Kristof Snelders 1-0      
16' Thomas De Corte      
      Ryan Shawcross 44'
Ruststand 1-0
      Spencer Verbiest 73'
81' Bob Peeters 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG