Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
2 1
03.06.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Serge Gumienny

Lijnrechters:
Mark Simons - Jean-Marie Dans
Toeschouwers: 9500

Wedstrijdverslag

K Lierse SK struikelt op het heilige Bosuilgras
Eigen bericht - R Antwerp FC had tegen K Lierse SK maar een keuze om een vroegtijdige uitschakeling te vermijden en dat was winnen. De sportieve staf had enkele knopen door te hakken, maar veel variatie op het team van donderdagavond tegen KV Mechelen zat er niet aan te komen. Luciano met Darko of Peter of nog een andere combinatie? Van Fraizer Campbell alvast nog geen sprake. De keuze viel op krachtmens Luciano Olguin gekoppeld aan snelheid en technisch raffinement van Peter Utaka. Met dit duo wilde Antwerpcoach Warren Joyce de Lierse afweer tot bastens toe bestoken. Voor de aanvoer vanop de rechterflank kreeg Kevin Baert de voorkeur op Damien Allen die naar de bank verhuisde. Het waren de enige verschuivingen in de roodwitte basisopstelling na de 'slachting' van donderdag Achter De Kazerne. Met assistentie van de politie-helikopter was er scheidsrechter Serge Gumienny om de match in goede banen te leiden.

Eveneens aan de aftrap bij R Antwerp FC: Ritchie De Laet die opnieuw het vertrouwen van zijn coach genoot. "Mohamed Cisse zal zijn best mogen doen om zijn plaatsje terug te pakken," complimenteerde Roel van Hemert zijn jonge ploegmaat na afloop van de partij. De Bosuiljongens kregen de aftrap en het was onmiddellijk duidelijk dat er voetbal inzat. Combinerend naar voren en al binnen de minuut een eerste pegel van Kevin Baert naast de kooi van Moons. Hier had KLSK, met Bob Peeters in de basiself, zich duidelijk niet aan verwacht. Voorlopig konden ze het op routine nog wel bolwerken tegen de jonge veulens van Joyce-Welsh. Het publiek koos duidelijk partij voor de underdog of telt hier het thuisvoordeel? Predrag Ristovic kon zich voorlopig beperken tot enkele plukballetjes terwijl Moons toch al met de vuist aan het werk moest om een flankvoorzet van Cedric Tomsin af te weren. De terugvallende corner werd door Luciano Olguin over het doel gestuurd. Peter Utaka liet zich een eerste keer in de buitenspelval lokken. Aan de overkant onderbrak Ritchie De Laet met vertrouwen een samenspel Peeters-Snelders. Het gestalte Peeters kon vervolgens wel een flankvoorzet van Kums bewerken, maar ook dat leverde geen dreiging op.

Alex Di Gregorio onderschepte een slechte geelzwarte cross en stuurde meteen Peter Utaka over links weg. Simpel opzij en dan kwam Luciano Olguin in schietvrije positie. De bal ging onbesuisd naast. Daar moesten de fans het applaus even bij inslikken. Niet voor lang gelukkig. Kevin Baert bracht op. Peter Utaka kwam vrij aan de zeventien. Even een aarzeling bij het uitkiezen van het hoekje en dan werd het vanuit stand vol door de kruising. 1-0 voor R Antwerp FC! Het imposante stadion daverde op de grondvesten. KLSK had hier maar weinig van terug. Het probeerde met vereende krachten het tempo uit de match te halen, maar dat lukte slechts heel gedeeltelijk. Op weg naar doel werd Alex Di Gregorio door Andic neergehaald. De dader kreeg prompt geel te zien. Nog voor het rustsignaal haalde de Lierse-coach zijn rechtsachter naar de kant. "Of de kaart terecht was of niet, ik kon niet riskeren tegen dit R Antwerp FC met tien te komen staan, vandaar," verklaarde Rekdal zijn ingreep. Nog voor het half uur kwam Peter Utaka alweer in schietklare positie. Dit keer was de afwerking minder zodat Moons laaguitvallend kon redden. Muslin knalde een ontzetten van Ryan Shawcross vanuit de tweede lijn ver naast.

En opnieuw de roodwitten dicht bij de goal. Ritchie De Laet bediende Peter Utaka die losjes voorbij de Lierse portier stormde, knap opzij tot bij Alex Di Gregorio. Luciano Olguin nam de afgeweerde bal op het voorhoofd, maar kopte vol op de dwarsbalk. Een gelukje voor Moons om de rust in te gaan.

Pas terug op het terrein voor de tweede helft of Darron Gibson trok over de hele bezoekende helft. Even leek de jonge Mancunian balverlies te lijden, maar werd daarbij nogal onorthodox bij de arm vastgegrepen. Strafschop oordeelde scheidsrechter Gumienny. Alex Di Gregorio stuurde Moons naar de verkeerde kant en knalde naar gewoonte in de linkerbenedenhoek binnen. 2-0 voor R Antwerp FC! Hier was een serieuze morele boost in de maak. Amper twee minuten later kreeg Luciano Olguin de kans de bezoekers de genadesteek toe te brengen. De spits pakte de voorzet van Spencer Verbiest mooi aan, maar knalde in de vlucht over het doel. Er rolde een vloek van ontgoocheling door het stadion. KLSK reageerde met een poging van invaller Thomas De Corte, een wanhoopsschot leek het zowaar. De vrijschop van Kums, na een overtreding van Ritchie De Laet, was al evenmin goed gericht. Lierse-coach Rekdal greep toen al naar een tweede tactische wissel. De bleke Bob Peeters waarover de pers nochtans in uitzonderlijke superlatieven geschreven had, werd vervangen door Jarju. "Om samen met Snelders en Miller een snel en behendig trio voor het doel te kunnen zetten", verklaarde de bezoekende sportieve patron zijn beslissing.

R Antwerp FC trok er zich vooralsnog weinig van aan. Het toog in de aanval en ei zo na pegelde Kevin Baert een voorzet van Peter Utaka in doel. De lage schuiver van Kums zag er alleen van ver gevaarlijk uit. Het vluchtschot van Jarju miste compleet elke richting. Geleidelijk aan moest de thuisploeg wat grip op de partij lossen. KLSK bracht weinig meer dan oeverloos gebrei van links naar rechts of nog een rondje achteruit om doelman Moons in het spel te houden... Antwerpdoelman Predrag Ristovic had wel wat moeite met een vanop links getrapte hoekschop. Janssens trapte de boksbal vervolgens op de dwarsbalk. Peter Utaka verslikte zich in de flankvoorzet van Cedric Tomsin of hij was ongetwijfeld de figuur van de middag geworden. In de laatste tien minuten nog drie applausvervangingen bij de thuisploeg: Luciano Olguin, Peter Utaka en gelukkig ook voor de de allereerste keer viel het Darron Gibson te beurt. In blessuretijd scoorde Snelders nog tegen. Het was het nog een hele tijd adem inhouden voor de thuisaanhang. De gelijkmaker kwam er niet meer, maar dat zou ook tergend onrechtvaardig zijn geweest. KVM haalde fors uit in eigen huis tegen het zwalpende KVK. De Maneblussers klimmen over de Pallieters naar de eerste plaats in de tussenrangschikking.

De Bosuilen volgen in de slipstream en trekken volgende donderdag naar het Guldensporenstadion. "Warren Joyce take us home,..." galmde nog lang na in het verlaten stadion.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/06/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Roel van Hemert
18 Ritchie De Laet
16 Ryan Shawcross
4 Cédric Tomsin
3 Kevin Baert
22 Darron Gibson
14 Spencer Verbiest
7 Alexandre Di Gregorio
10 Luciano Olguin
9 Peter Utaka
1 Jan Moons
3 Marko Andic
15 Mario Verheyen
6 Kenny Thompson
21 Frederik Frans
5 Charlie Miller
7 Chris Janssens
10 Sven Kums
16 Marko Muslin
14 Kristof Snelders
19 Bob Peeters

Wissels

82' 10 Luciano Olguin (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
 
87' 22 Darron Gibson (uit)/
19 Damien Allen (in)
 
92' 9 Peter Utaka (uit)/
17 Darko Lukanovic (in)
 
3 Marko Andic (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 601
Jéröme Van Der Zijl (in)
37'
 
19 Bob Peeters (uit)/
18 Mustapha Jarju (in)
54'
 
15 Mario Verheyen (uit)/
2 Thomas De Corte (in)
61'
 

Begin Match
20' Peter Utaka 1-0      
      Marko Andic 27'
Ruststand 1-0
48' Alexandre Di Gregorio
(penalty) 2-0
     
      Kristof Snelders 2-1 91'
95' Eindstand 2-1 95'
TERUG