Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
1 0
31.05.2007 Plaats: Scarletstadion Achter De Kazerne

Scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo

Lijnrechters:
Vincent De Spiegeleer - Peter De Bast
Toeschouwers: 10000

Wedstrijdverslag

Niet zonder kleerscheur weg uit hel van Malinwa
Eigen bericht - "Sport is niet altijd rechtvaardig, maar hier na deze match in Mechelen moeten we eerlijk toegeven dat de beste heeft gewonnen," zei Erik Van Looy in een eerste reactie na de (spijtige) nederlaag van zijn favoriete club. "Een op zes? Het lijkt weinig, maar er mogen dus nog veel punten bijkomen, te beginnen met zondag. We moeten er in blijven geloven. Denk maar eens aan wat Bergen ooit overkwam na een nul op negen", zo besloot de BV-Antwerpsupporter, alvorens ergens een pintje te gaan snappen. Iets verderop bevestigde Antwerpcoach Andy Welsh die woorden. De technische staf had gerekend met twaalf à dertien punten aan het einde van de rit. "Het blijft dus ook na vanavond mogelijk om dat objectief te halen," wist de schaduw-coach. "Vooral tevreden met de bijna foutloze prestatie van de verdediging. De club mag inderdaad uitkijken naar een schitterende carrière voor een klasbak als Ritchie De Laet," strooide Welsh met complimentjes.

Warren Joyce had inderdaad opnieuw diep moet tasten in zijn kern en moest een (bijna) veredelde jeugdploeg tussen de lijnen sturen. In het hart van de verdediging kwam dat uit op de twee jonge talenten Ritchie De Laet (28.11.1988) en Ryan Shawcross (04.10.1987), geflankeerd op links door Cedric Tomsin en rechts Roel van Hemert. De vertrouwde namen in de middenstrook kregen het gezelschap van Damien Allen (01.08.1986) om de afwezige Mamam Souleymane te vervangen. Vooraan moesten Luciano Olguin en Darko Lukanovic een schaduwgevecht leveren met de afwezige publiekslieveling Fraizer Campbell en opboksen tegen de stevige Mechelse afweer. Gelukkig waren hier vijf weken van geduldig en intensief uitproberen aan voorafgegaan.

Ook nu een allerhartelijkste groet tussen de beide captains. Dan barstte de wedstrijd los. KVM probeerde rechttoe rechtaan naar voren te trekken, maar moest in de eerste minuten op de tellen passen. Eerste corner was voor bezoeker R.A.F.C. Onmiddellijk gevolgd door een tweede die doelman Werner met de vuisten diende te bewerken. Eerste Mechelse dreiging werd door Cedric Tomsin met het hoofd teruggelegd op doelman Predrag Ristovic. Bijna 10' ver en nog steeds wachten op de eerste grote kans van de partij. Wel ondertussen ook al een eerste corner van Kielo Lezi, door de Antwerpdoelman rustig opgevangen. De aanvalslijn van R.A.F.C. begon dan al de eerste tekenen van verzwakking in het duel te vertonen. De Mechelse achterhoede stond als een huis, ook met de boomlange Mellemans als rechtsachter, op de Bosuil nog centraal in de ploeg. Darron Gibson stak, zoals zijn coaches hadden gevraagd, een handje toe in de afweer. Ryan Shawcross beperkte zich tot buitentrappen en dat was al heel wat om de druk draaglijk te houden. Cedric Tomsin had zijn handen meer dan vol met een uitgelaten Charaï; zo een die elke ploeg wel zou willen. Op het middenveld werd D'Hondt voor KVM een steeds belangrijker schakelspeler in de rush naar voren. Hoewel geoefend op linksachter beet Alex Di Gregorio de tanden op stuk op zijn verdedigende opdracht.

Toch duurde het vrijwel een halve speelhelft voor de bal richting doel vertrok via ex-Antwerpspeler Nana Asare. Niet veel later gevolgd door een poging buiten het kader van Vleminckx. Het uitverdedigen van Cedric Tomsin werd door Charaï opgepikt. Predrag Ristovic moest afweren in hoekschop. Heel even stak de bezoeker de neus over de middellijn. Enig combinatiespel en een zwak schot van Darko Lukanovic waren het resultaat. Een kans huizenhoog overgeknald door dezelfde Antwerpspeler werd op gejoel onthaald als Kielo Lezo ondertussen "dringend verzorging behoefde". Predrag Ristovic had op zijn beurt moeite met een ver laag schot van alweer Nana Asare, pas 20 en al een ervaren voetballer. Ook de laatste minuten van de eerste periode brachten KVM niet de verhoopte voorsprong.

Ongewijzigde elftallen bij de kampwissel. KVM, allicht extra aangevuurd door coach Maes, liet de bezoekers nu niet meer in de partij komen. Bleef ten alle kanten rustig combineren en op het minste foutje loeren. Nana Asare ging bij Damien Allen over de knie en de jonge Bosuil belandde als enige in het boekje bij scheidsrechter Efong Nzolo. Vrijschop op een fijne plaats. Tikje opzij van D'Hondt, Van Hoevelen langs de muur, Vleminckx zette tot ontzetting van zichzelf naast. Het leek wel of de bezoekers hadden werkelijk niemand meer op de andere helft, zo vlug kwamen de roodgele golven nu aanrollen. Een nummertje op rechts van Charaï langs de tegenstand, voorzet. Op de kopbal van Crabeels had Predrag Ristovic een wereldsave in huis die ook Aimé Antheunis allicht bij de kwaliteiten van de doelman heeft genoteerd. Hoog tijd voor Antwerpcoach Joyce om een eerste keer te wisselen. Het uur voorbij en nu viel Peter Utaka in voor Darko Lukanovic. Het bracht even wat opluchting voor de zwaar getormenteerde roodwitte achterlijn. Roel van Hemert kon zelfs even denken aan werken naar voren, maar daar waren de 'Kakkers' al opnieuw. Een reeks hoekschoppen bracht ze evenmin dichter bij hun doel.

Uit zijn doel ging de Antwerpdoelman met de vuist naast een voorzet van D'Hondt. Gelukkig was er Ritchie De Laet om het missertje weg te lellen. Mellemans vond niet helemaal de draai van de bal om opnieuw iets gevaarlijks uit te halen. Op een moment dat blijkbaar iedereen behalve de scheids wat zag mislopen, raapte Geudens een rebound op en via het scheenbeen van Shawcross trapte de Mechelse middenvelder van ver in doel! KVM op voorsprong en dat hebben ze tot aan de andere kant van 't stad gehoord! Bijna onmiddellijk: de veilige voorsprong. Vleminckx glipte door de buitenspelval, maar de draaibal ging over. Bezoeker R Antwerp FC had dan nog minder dan een kwartier om wat terug te doen. KVM liet echter niet begaan. Een kopbal van Vleminckx ging op het dak van het doel. Hoewel Kevin Baert nog een paar keer poogde de bal goed op te brengen, was het integendeel KVM dat op een paar minuten van het einde de voorsprong ei zo na verdubbelde. Het vluchtschot van Vleminckx knalde aan de linkerpaal op de vuisten van Antwerpdoelman Ristovic. In een allerlaatste reactie kopte Peter Utaka in de handen van doelman Werner.

Zegedronken aan de ene kant of met een hoofd vol twijfels zochten de beide teams vervolgens een deugddoend stortbad op. De totale ommekeer in Lier kon het feestje van de thuisploeg niet vergallen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/05/2007)

Statistieken

Y.R. K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Olivier Werner
3 Jonas Ivens
4 Jeroen Mellemans
5 Kenny Van Hoevelen
9 Pieter Crabeels
6 Bert Dhont
16 Kevin Geudens
17 Nana Asare
11 Issame Charaï
12 Jean-Paul Kielo Lezi
18 Bjorn Vleminckx
1 Predrag Ristovic
12 Roel van Hemert
16 Ryan Shawcross
18 Ritchie De Laet
4 Cédric Tomsin
19 Damien Allen
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
10 Luciano Olguin
17 Darko Lukanovic

Wissels

63' 12 Jean-Paul Kielo Lezi (uit)/
13 Antun Dunkovic (in)
 
89' 11 Issame Charaï (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 561
Maxime Bisset (in)
 
17 Darko Lukanovic (uit)/
9 Peter Utaka (in)
56'
 
19 Damien Allen (uit)/
3 Kevin Baert (in)
76'
 
4 Cédric Tomsin (uit)/
15 Gunter Verjans (in)
82'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Damien Allen 49'
74' Kevin Geudens 1-0      
92' Eindstand 1-0 92'
TERUG