Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen
0 0
27.05.2007 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Johan Verbist

Lijnrechters:
Danny Huens - Michael Keyen
Toeschouwers: 11.250

Wedstrijdverslag

Twee doelmannen in een opmerkelijke rol
Eigen bericht - Beide coaches oogden na afloop van de eerste eindrondewedstrijd op de Bosuil tevreden. Om zeer uiteenlopende redenen uiteraard. In tegenstelling tot zijn collega van R. Antwerp FC is de Mechelse sportieve patron veelal gespannen na de wedstrijd. Dit keer niet dus. De blijdschap van Peter Maes goldt uiteraard het gewonnen punt op verplaatsing na twee nederlagen tegen R Antwerp FC tijdens de reguliere competitie. Ook nu kon je bij Warren Joyce en bij uitbreiding ook wel bij Andy Welsh, nauwelijks wat afleiden uit lichaamstaal en houding. Uiteraard verwoordde de coach zijn ontgoocheling over de 'verloren' punten. "Maar," zo voegde hij er meteen aan toe, "er zijn zeker redenen tot tevredenheid. We haalden (bijna) opnieuw het niveau van vele maanden geleden en dat is me heel wat waard," maakte Warren Joyce zijn positieve boodschap af. Was er na de studiewedstrijd van vorige week geen verrassing in de roodwitte starterself te noteren, de keuze voor de youngsters Ritchie De Laet, Damien Allen en Mamam Souleymane als invallers zorgde wel voor een piepjonge en (te?) onervaren bank. Bij YR KVM geen Abdul-Yakuni Iddi en met het oog op het organisatorisch concept stuurde Peter Maes dus een extra verdedigende kracht tussen de lijnen. Naast de talrijk aanwezige fans van beide clubs, ook David Gray die zijn ploeggenoten vanuit de tribune kwam steunen. Kaarten en fluitje gereed: ook scheidsrechter Johan Verbist stond voor een zware opgave aan het begin van deze razendzware nacompetitie.

Roodwit opende flitsend. Darron Gibson stuurde zijn maatje Fraizer Campbell weg. De Engelse spits kwam sneller op de bal dan KVM-doelman Werner. De kopbal naderde vervaarlijk de doellijn en was er de teruggesnelde Ivens niet geweest, was er inderdaad een vroeg roodwit doelpunt... De corner werd afgeweerd en er was een stevige Mohamed Cisse om de roodgele tegenaanval te keren. Ryan Shawcross verlengde een vrijschop van Darron Gibson tot voor de voet van Fraizer Campbell die echter naast richtte. Alex Di Gregorio was de volgende om te missen. Kevin Baert bracht op, Campbell legde legde panklaar voor de sluipschutter, maar het schot ging dus eens te meer naast. Nog geen tien minuten ver en weer moest de KVM-doelman zich in de strijd storten voor Fraizer Campbell op pass van Darron Gibson gevaarlijk kon worden. KVM hield zich verdedigend wel mooi in formatie, moest het spel toch ondergaan en vooral rekenen op doelman Werner. Even na het kwartier stuurde Olguin zijn kopbal over. Van Zundert moest Campbell onsportief afhouden en zou zich de gele kaart later in de partij nog heugen. Halverwege. Alex Di Gregorio knalde in de vlucht over. Dan ging de wedstrijd ruim een kwartier op slot.

Veel middenveldspel, weinig doelgevaar. Alex Di Gregorio deed nog een schuchter poginkje op het Mechelse doel. Pas toen Kevin Geudens Spencer Verbiest de bal afsnoepte kon de Mechelaar voluit op het midden van het doel van de thuisploeg knallen. Gelukkig was er Predrag Ristovic om zijn netten ongeschonden te houden. Werner moest daarentegen niet handelend optreden al ging de schicht van Kevin Baert amper centimeters naast. Ondanks veelvuldig oplapwerk van o.a. Mounir Soufiani na een trap naar de enkel, telde scheidsrechter Verbist amper 37" overtijd.

Tactische wissel bij de bezoekers. Op linksachter kwam Crabeels en zo kreeg ex-Antwerpspeler Nana Asare een vrije offensieve rol om druk beter van de achterste lijn af te houden. Fraizer Campbell werd zowaar in de buitenspelval gevangen. De wedstrijd schoot minder flitsend op gang. De Mechelse commedia del arte bezorgde het thuispubliek het over en weer en de roodgele verzorger handen vol 'werk'. Eerste dreiging kwam er nu plots van Vleminckx. Het kanon stond slecht afgesteld. KVM eiste nu wat meer balbezit op. Dunkovic plaatste rechts naast de verste paal. Darron Gibson die zich nog eens voluit offensief mocht uitleven pikte de rebound op ontzetten van Ivens op. De bal maakte zulke rare buigende kromme dat doelman Werner zich van zijn twee vuisten moest bedienen om het schot af te weren. Ook de rebound van Alex Di Gregorio was een kolfje naar de hand van de goalie. Helemaal verbluffend was de reactie op de geraffineerde uithaal na een bijna sublieme passeerbeweging van Fraizer Campbell. Een opwipper, een schot uit de heup en dan waren er de vingertoppen en het doelhout. Het leverde Joyce's Red Army slechts een hoekschop op. Niet veel later moest Van Zundert naar de kant met een tweede gele straf na een stevige fout op Alex Di Gregorio.

De bezoekers moesten nog bijna een half uur volmaken met een mannetje minder. R Antwerp FC liet echter na om van dat numerieke overwicht te profiteren. Op rechtsmidden stond er een ijzersterke en plichtsgetrouwe D'Hondt om zijn team binnen het tactische concept van zijn trainer te houden. Hij stuurde Kielo-Lezi weg die hoog over besloot. Fraizer Campbell reageerde met een bijna identieke beweging aan de overkant. Ook hij tilde de bal over het doel. Mohamed Cisse had ondertussen van de met kaarten flapperende Verbist ook een geel streepje achter zijn. Ook eentje dat nog voor het einde van de match gevolgen zou hebben. Ruim tien minuten voor het einde moest Fraizer Campbell noodgedwongen zijn plaats laten aan de jonge Damien Allen. Achteraf bleek het medisch rapport niet echt mee te vallen voor de jonge Mancunian, al moet dit uiteraard nog door een grondig medisch onderzoek worden bevestigd. KVM had dankzij enkele tactische wissels nu resoluut de match in evenwicht gebracht. Geen van beide ploegen zorgde nog voor veel doelgevaar. Enkel een vrijschop (na duwfout en de uitsluiting van Mohamed Cisse) van Geudens dwong Predrag Ristovic nog een laatste keer tot vuistenwerk.

Na de brilscore op de Bosuil wordt K Lierse SK de eerste leider dat aan een doelpunt van Bob Peeters genoeg had om de Kerels uit Kortrijk te kakken te zetten...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/05/2007)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Y.R. K.V. Mechelen

Elftallen

1 Predrag Ristovic
12 Roel van Hemert
6 Moumou Cisse
16 Ryan Shawcross
20 Mounir Soufiani
3 Kevin Baert
14 Spencer Verbiest
22 Darron Gibson
7 Alexandre Di Gregorio
23 Fraizer Campbell
10 Luciano Olguin
1 Olivier Werner
6 Bart Van Zundert
3 Jonas Ivens
4 Jeroen Mellemans
17 Nana Akwasi Asare
6 Bert D'Hondt
16 Kevin Geudens
5 Kenny Van Hoevelen
13 Antun Dunkovic
18 Bjorn Vleminckx
12 Jean-Paul Kielo-Lezi

Wissels

64' 3 Kevin Baert (uit)/
25 Souleymane Mamam (in)
 
79' 23 Fraizer Campbell (uit)/
19 Damien Allen (in)
 
16 Kevin Geudens (uit)/
9 Pieter Crabeels (in)
46'
 
13 Antun Dunkovic (uit)/
19 Maxime Biset (in)
66'
 
12 Jean-Paul Kielo-Lezi (uit)/
11 Issame CharaÔ (in)
72'
 

Begin Match
13' Mounir Soufiani      
      Bart Van Zundert 21'
Ruststand 0-0
      Bart Van Zundert 65'
      Maxime Biset 70'
73' Moumou Cisse      
73' Spencer Verbiest      
85' Darron Gibson      
94' Moumou Cisse      
95' Eindstand 0-0 95'
TERUG